reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

moja Mała ma strasznie zesypana buzie wyglada to okropnie takie ropne krostki zaczerwienione dookola i nawet na głowce sie jej to pojawiło wybieramy sie dzis do pediatry bo boje sie ze mala moze miec skaze białkową tak jak Dominik a jakoze dokarmiam ja butelka to eliminacja produktow mlecznych z mojej diety nic nie pomogła

reklama
ewelinka my też mamy esputicon więc kup bez obawy :tak::tak:

szczęśliwa daj znać co ci pediatra powiedział. my też mieliśmy kilka takich krostek ale na drugi lub trzeci dzień znikały i akurat była położna i mówiła że dzieci atka jeszcze mogą mieć przez jakiś czas.

antar i jak tam Zosieńka?

moja Mała ma strasznie zesypana buzie wyglada to okropnie takie ropne krostki zaczerwienione dookola i nawet na głowce sie jej to pojawiło wybieramy sie dzis do pediatry bo boje sie ze mala moze miec skaze białkową tak jak Dominik a jakoze dokarmiam ja butelka to eliminacja produktow mlecznych z mojej diety nic nie pomogła

Moja mała też ma kilka krostek ... ale schodzą powoli ... a czym smarujecie buźki maluchów po przemyciu wodą ???

A tu mały artykulik ...Trądzik niemowlęcy i inne wypryski na twarzy niemowlęcia - jak je rozróżnić i zwalczyć? - BabyBoom

te krostki trzeba przemywać gotowaną wodą i smarować kremem Oilatum Soft u nas się sprawdziło i do tego pediatra przepisał nam taką maść robioną w aptece z wit A wit E i chyba borem (acidi borici ) ale sam krem się super sprawdził tak że polecam .

a moja Maja ma strasznie zatkany nosek-ale tylko jedna dziurke i sie zastanawiam czy to moze byc od oczka bo jak zaczela miec katarek to oczko przestalo ropiec a gilki maja kolor ropki :baffled:.
mam nadzieje ze przyjdzie jedzcze dzisiaj polozna to sie ja zapytam o to

te krostki trzeba przemywać gotowaną wodą i smarować kremem Oilatum Soft u nas się sprawdziło i do tego pediatra przepisał nam taką maść robioną w aptece z wit A wit E i chyba borem (acidi borici ) ale sam krem się super sprawdził tak że polecam .

No tak ale ja myślę że u mnie to sa potówki ..a ich natłuszczać się nie powinno ...zresztą Kaja ma mało tych kropeczek ..chyba ze cztery ;-)..w czwartek ide do lekarza to się dowiem co i jak ...dzięki asus ;-)..może twój Maciuś miał co innego stąd maść od lekarza :confused::tak:

przemywam te krostki kilka razy dziennie przegotowana woda ale one wogole nie schodza jest ich coraz wiecej i sa juz nawet na uszkach do tego mala zaczyna sie drapac moj synek mial podobnie do tego mial jeszcze ciemieniuche i obawiam sie ze malej po tych krostkach na głowce tez moze sie zrobic ciemieniucha na brwiach jz zaczela sie pojawiac ale dzieki wyczesywaniu nie jest tak zle zobacze co powie lekarka

ja za to wpierdzielam za dwóch, skończył mi się dobry metabolizm i zaczynam tyć

też macie taki piekielny apetyt?

:tak::tak::tak:. Wczoraj wyczytałam w "Mamo to ja" , że matki , które karmią piersią zuzywają wszystką energię na produkcję mleka dla maluszka i stąd ten wilczy apetyt. Tak samo jak krowa, która daje mleko wyprowadzona na łąkę tylko żre trawę.:-D:-D:-D;-)

reklama
A Amelka ma takie drobniutkie krostki na czole. :dry:I skórka też jej zchodziła.:tak:A w nosku widzę taką jakąś kozuche ale boję sie jej ruszyć. Narazie jej zbytnio to nie przeszkadza.

Do góry