reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Paulusia bardzo wysoka dziewczynka!!! Moja na bilansie 15,5 kg oraz 91 cm,waga ciut wyżej centylowo niż wzrost ale to po zimie:tak:
Aga moja Zosia wprawdzie nic nie choruje ale daje jej Jovit z vit C 8 kropel i jeśli katar złapie daję euphorbium- bardzo polecam:) Teraz czekam czy nie będie miała ospy wietrznej bo przez tydzień miała styczność z dziewczynką która później zachorowała:(

reklama
u nas Ala 15,5 kg i 96cm kolory rozpoznaje :) cyfry do 10 również :) gada jak nakręcona az czasem to już siły nie mam jej słuchać... a uparta i przekorna jest strasznie... Adam mówi, że po mamusi, ale mam nadzieje, że jednak tak jak ja to nie będzie...

Wiecie ze aż sobie zerkłam w ksiażeczce ile Max ma wzrostu, no i ma wpisane 86 cm,:szok: no przy Waszych pociechach to maluszek z mojego. Teraz zmieżyłam go przy ścianie i jest ok 89m [ w adidaskach] to chyba pomyłki nie ma, ale macie duże dzieci. Max waży 13,5 kg. [ normalnie]

Miki, teraz chyba wychodzi jakich wysokich rodzicow maja nasze mluchy.

Moj Adas wagowo i wzrostowo jak Ala maranki.;-)

Wiecie ze aż sobie zerkłam w ksiażeczce ile Max ma wzrostu, no i ma wpisane 86 cm,:szok: no przy Waszych pociechach to maluszek z mojego. Teraz zmieżyłam go przy ścianie i jest ok 89m [ w adidaskach] to chyba pomyłki nie ma, ale macie duże dzieci. Max waży 13,5 kg. [ normalnie]

ojej jakie macie wysokie te maluchy
U nas podobnie jak u miki tylko z wagą 11,10
Co do kolorów to jeszcze myli ale na razie się uczy . Ma misia co ma na łapkach żółty,zielony ,niebieski i czerwony kolor i tu próbuje

Gabiśka moja ma 85 cm i 13,3 kg. centylowo 50-75 c wagowy, 25 c wzrostowy. identycznie jak jej starszy brat w tym wieku :-)

My jeszcze nie byliśmy na bilansie dwulatka - szczerze mówiąc, dopóki nie weszłam na forum to nie wiedziałam, że trzeba się zgłaszać na coś takiego :)
U nas z kolorami jest dobrze, myślę ze zna ok. 12, liczenie do 15 (bez 4 i 14).

my na bilansie nie byłyśmy, i nie wiem czy pójdziemy. I tak nie mierzą i nie ważą u nas, więc nie wiem po co ;) wzrostowo i wagowo wiem że jest ok, rozwój ok... tylko z gadaniem do tyłu za waszym maluchami. Młoda ani me, ani be ani kukuryku :p

Cześc kobitki
Myśmy z Olą tez jeszcze nie były na bilansie, ale mamy w domu miarkę na ścianie i wychodzi nam 86 cm a wagowo mało 11,5 kg.....ale Ola zawsze była drobniutka. Wiec naprzeciw innych dzieciaczków to widzę , ze zbyt wysoka nie jest....:zawstydzona/y:
Jutro mamy wizytę u pedodonty i tu mam pytanie czy juz byłyscie na przeglądzie ząbków?Nam jutro chce polakować 4 bo Ola ma duże bruzdy i mogą sie łatwo psuć....Ja byłam juz 2 razy i mamy super panią stomatolog.
Olka gada non stop i nawet juz sama wymysla jakies opowiesci i teksty jakie rzuca nadawałyby sie do publikowania w gazecie.....kolorów chyba nie rozróżnia za bardzo albo czasem strzela i sie jej udaje....Natomiast prawie zawsze na czerwony mówi zielony:dry:
Ardzesh ale za to Mila była przodowniczką w chodzeniu!!

reklama
Ardzesh ale za to Mila była przodowniczką w chodzeniu!!

to prawda :) a czytałam gdzies niedawno, że jak dzieciaczek bardziej ruchliwy to za to nie gaduła... ale nie ma co sie martwić, najważniejsze, że wszystko rozumie to i gadać będzie... ja już swojej słuchać nie mam siły...

Do góry