reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Paulusia bardzo wysoka dziewczynka!!! Moja na bilansie 15,5 kg oraz 91 cm,waga ciut wyżej centylowo niż wzrost ale to po zimie:tak:
Aga moja Zosia wprawdzie nic nie choruje ale daje jej Jovit z vit C 8 kropel i jeśli katar złapie daję euphorbium- bardzo polecam:) Teraz czekam czy nie będie miała ospy wietrznej bo przez tydzień miała styczność z dziewczynką która później zachorowała:(

reklama
u nas Ala 15,5 kg i 96cm kolory rozpoznaje :) cyfry do 10 również :) gada jak nakręcona az czasem to już siły nie mam jej słuchać... a uparta i przekorna jest strasznie... Adam mówi, że po mamusi, ale mam nadzieje, że jednak tak jak ja to nie będzie...

Wiecie ze aż sobie zerkłam w ksiażeczce ile Max ma wzrostu, no i ma wpisane 86 cm,:szok: no przy Waszych pociechach to maluszek z mojego. Teraz zmieżyłam go przy ścianie i jest ok 89m [ w adidaskach] to chyba pomyłki nie ma, ale macie duże dzieci. Max waży 13,5 kg. [ normalnie]

Miki, teraz chyba wychodzi jakich wysokich rodzicow maja nasze mluchy.

Moj Adas wagowo i wzrostowo jak Ala maranki.;-)

Wiecie ze aż sobie zerkłam w ksiażeczce ile Max ma wzrostu, no i ma wpisane 86 cm,:szok: no przy Waszych pociechach to maluszek z mojego. Teraz zmieżyłam go przy ścianie i jest ok 89m [ w adidaskach] to chyba pomyłki nie ma, ale macie duże dzieci. Max waży 13,5 kg. [ normalnie]

ojej jakie macie wysokie te maluchy
U nas podobnie jak u miki tylko z wagą 11,10
Co do kolorów to jeszcze myli ale na razie się uczy . Ma misia co ma na łapkach żółty,zielony ,niebieski i czerwony kolor i tu próbuje

Gabiśka moja ma 85 cm i 13,3 kg. centylowo 50-75 c wagowy, 25 c wzrostowy. identycznie jak jej starszy brat w tym wieku :-)

My jeszcze nie byliśmy na bilansie dwulatka - szczerze mówiąc, dopóki nie weszłam na forum to nie wiedziałam, że trzeba się zgłaszać na coś takiego :)
U nas z kolorami jest dobrze, myślę ze zna ok. 12, liczenie do 15 (bez 4 i 14).

my na bilansie nie byłyśmy, i nie wiem czy pójdziemy. I tak nie mierzą i nie ważą u nas, więc nie wiem po co ;) wzrostowo i wagowo wiem że jest ok, rozwój ok... tylko z gadaniem do tyłu za waszym maluchami. Młoda ani me, ani be ani kukuryku :p

Cześc kobitki
Myśmy z Olą tez jeszcze nie były na bilansie, ale mamy w domu miarkę na ścianie i wychodzi nam 86 cm a wagowo mało 11,5 kg.....ale Ola zawsze była drobniutka. Wiec naprzeciw innych dzieciaczków to widzę , ze zbyt wysoka nie jest....:zawstydzona/y:
Jutro mamy wizytę u pedodonty i tu mam pytanie czy juz byłyscie na przeglądzie ząbków?Nam jutro chce polakować 4 bo Ola ma duże bruzdy i mogą sie łatwo psuć....Ja byłam juz 2 razy i mamy super panią stomatolog.
Olka gada non stop i nawet juz sama wymysla jakies opowiesci i teksty jakie rzuca nadawałyby sie do publikowania w gazecie.....kolorów chyba nie rozróżnia za bardzo albo czasem strzela i sie jej udaje....Natomiast prawie zawsze na czerwony mówi zielony:dry:
Ardzesh ale za to Mila była przodowniczką w chodzeniu!!

reklama
Ardzesh ale za to Mila była przodowniczką w chodzeniu!!

to prawda :) a czytałam gdzies niedawno, że jak dzieciaczek bardziej ruchliwy to za to nie gaduła... ale nie ma co sie martwić, najważniejsze, że wszystko rozumie to i gadać będzie... ja już swojej słuchać nie mam siły...

Do góry