U nas problemy ze snem skonczyly sie wraz ze zmiana czasu. Juz ostatniego miesiaca nie mialam okazji wyspac sie ani razu, bo co noc byl placz, wolanie mamy i wskakiwanie do naszego lozka. A teraz.... Wszystko jak ręką odjoł Mlody śpi standardowo od 20-21 do 6-7 bez pobudek.... A ja znow czuje ze zyje
reklama
Ana może faktycznie spróbuj kłaść Gabrysia trochę później, u nas Ola śpi też około 9 h snu nocnego, czasem 10 .W ciągu dnia za to śpi ok 2-2,5 h. Może on tez potrzebuje mniej snu teraz?
My po kąpieli czytamy bajki, mówimy wierszyki i potem ja ją kładę, gaszę światło i muszę z nią poleżeć bo z łóżeczka co chwilę wychodzi.....czasem jak ma duzo wrazen to chce zasnąć w łóżeczku i zasypia. Narazie tego nie zmieniam bo jakoś nie ma teraz siły na to a nawet lubię się potulić. Jedyne co mnie juz męczy to cyc nad ranem. Ale nie wiem jak ją oduczyc bo jak nie dam to potrafi wstać nawet w nocy i nie zasypia potem przez 2 h minimum.
Ewelinko udało się Blankę przestawić na wcześniejsze spanie?
My walczymy ale wystarczy że raz dłużej pospimy razem i znów wieczorem nie może zasnąć......Zmiana czasu tez nie pomogła bo żal mi jej budzić rano i znów chodzi poźno....A u nas jest podobnie ze spaniem jak u was
My po kąpieli czytamy bajki, mówimy wierszyki i potem ja ją kładę, gaszę światło i muszę z nią poleżeć bo z łóżeczka co chwilę wychodzi.....czasem jak ma duzo wrazen to chce zasnąć w łóżeczku i zasypia. Narazie tego nie zmieniam bo jakoś nie ma teraz siły na to a nawet lubię się potulić. Jedyne co mnie juz męczy to cyc nad ranem. Ale nie wiem jak ją oduczyc bo jak nie dam to potrafi wstać nawet w nocy i nie zasypia potem przez 2 h minimum.
My walczymy ale wystarczy że raz dłużej pospimy razem i znów wieczorem nie może zasnąć......Zmiana czasu tez nie pomogła bo żal mi jej budzić rano i znów chodzi poźno....A u nas jest podobnie ze spaniem jak u was
Ostatnia edycja:
Ewelinka:)
jesteśmy rodzicami:)
jeśli wcześniejszym spaniem mozna nazwać 21.30-22.30 to tak to mi odpowiada, że zaspypia przed ta 22gą..bo wtedy rano pośpimy dłużej tatus wraca z pracy dopiero po 18stej no i Niunia musi się nim trochę nacieszyć chyba to jest powodem jej późnego chodzenia spać dopóki nie będzie fisiować do 24tej to damy radę nam zmiana czasu "pomogła" tyle, że nie budzi się koło 10tej tylko koło 9tej
Ewelinka jakby mój chcial spac do 9-10 to bym go na rekach nosiła A my pobudki mamy ok 6 wlasnie wtedy gdy tata wychodzi rano do pracy. Tez mysle ze to jest powodem wczesnego wstawania, bo Maciek chce tate pożegnać w drzwiach.
Ewelinka:)
jesteśmy rodzicami:)
a o której kładziesz Maciusia spać??Ewelinka jakby mój chcial spac do 9-10 to bym go na rekach nosiła A my pobudki mamy ok 6 wlasnie wtedy gdy tata wychodzi rano do pracy. Tez mysle ze to jest powodem wczesnego wstawania, bo Maciek chce tate pożegnać w drzwiach.
ja czytałam, że dzieci w wieku naszych maluchów powinny spać 10 godzin w nocy..i u nas się to sprawdza mniej więcej..
i wkurzają mnie moje spacerniakowe koleżanki, które się wściekają, że dzieci wstaja o 5..ale jak kładą je o 19 no to niestety dzień trzeba zacząc szybciej...ja z kolei wolę iść później spać niż wstawać skoro świt i tak zawsze kładziemy się z Małżem koło północytyle, że on o 5 ma pobudę a ja pośpię do 8-9ej
Ewelinka mój nawet po zmianie czasu poźno chodzi spać. Przeważnie przed 21, ale jak sie dobrze bawi to i później.... Ja też wole dziecko poźniej klaść spać, ale w naszym wypadku opużnione kładzenie spać nic nie dawało. Pobudka od zawsze o 6-7... Ostatnio zadarzyly nam sie tez dni w ktorych nie mial w ogole drzemki w ciagu dnia to wtedy padał zmeczony ok 18 ale zawsze wstaje dopiero o 6
Zawsze był ze mnie spioch. Lubiłam sobie pospać do 9, dlatego teraz bardzo mi tego brakuje choc raz na jakis czas. Może jak maluch podrośnie i calkiem odejda drzemki dzienne to choc w weekendy pośpimy dłużej
Zawsze był ze mnie spioch. Lubiłam sobie pospać do 9, dlatego teraz bardzo mi tego brakuje choc raz na jakis czas. Może jak maluch podrośnie i calkiem odejda drzemki dzienne to choc w weekendy pośpimy dłużej
zapmarta
Karolkowa mama
dziewczyny mam pytanie: pediatra poleciła podawanie Karolowi przez cały sezon jesienno-zimowy witaminy D3, mam pytanie w jakiej dawce mam mu podawać ? czy któraś z was podaje maluchom ? Nie dopytałam, a teraz nie za bardzo mam jak się do niej wybrać, a poza tym nie chcę załapać jakiegoś choróbska.
dziewczyny mam pytanie: pediatra poleciła podawanie Karolowi przez cały sezon jesienno-zimowy witaminy D3, mam pytanie w jakiej dawce mam mu podawać ? czy któraś z was podaje maluchom ? Nie dopytałam, a teraz nie za bardzo mam jak się do niej wybrać, a poza tym nie chcę załapać jakiegoś choróbska.
ja bym kroplę dawała, maksymalnie dwie
zapmarta - ja daję D3, bo Mila ma jeszcze dziurę w głowie (już się zmniejszyła!). Zaczęłam podawać jej jakoś na wiosnę i robię to do chwili obecnej według zalecenia lekarza po 2 krople dziennie. A Karol ma jeszcze ciemiączko nie zarośnięte? Jeśli tak - dawałabym dwie krople, a jeśli już mu zarosło - to jedną.
reklama
zapmarta
Karolkowa mama
ardzesh, ciemiączko zarosło. Dzięki za odp, właśnie pomyślałam że jedną albo dwie.