Ewelinka:)
jesteśmy rodzicami:)
z rana nie mam sumienia jej budzić..nawet jak sama już jestem wyspana to mi jej szkoda..tak słodko spi..mówię sobie, że skoro tak długo śpi to widocznie tego potrzebuje..ja też nie lubię jak ktoś mnie budziEwelinko kusisz ta zamiana , kusisz ,
Takze Ewelinka rada moja taka zeby raz sie zawziasc wybudzic dziecko , na sile polozyc, cokolwiek aby je przestawic bo PADNIEMY ja zaczne juz dzis
aga i o tym samym myślałam żeby nie dac jej zasnąc w dzień, ale..jak ona jest spiąca to potrafi zasnąć mi na podłodze lub gdziekolwiek indziej..wystarczy, że ma pieluchę do tuleniaewelinka ja bym małej w jeden dzień wcale nie położyła spać. Tylko pod koniec dnia musisz zafundować jej jakieś rozrywki, bo może być nieciekawie. Jak wstanie o 10 to do 18 powinna wytrzymać a później musisz robić to co ona najbardziej lubi, jak lubi oglądać bajki i przy nich nie zaśnie to włącz jej na 2h. Powinna wtedy obudzić się z rana znacznie wcześniej niż o 10.
no ale mam nadzieję, że problem się rozwiąże..bo Blanka wstała dziś o 10.20 a już 13.30 stała przy łóżeczku i wołała spać..więc ją wsadziłąm i śpi już godzinkę dam jej pospać do 16stej i ani minuty dłużej mam nadzieje,że jak wstanie o 16stej to przed 22gą uda jej się zasnąć