reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

maltanka, pobudka 6.25, ale w nocy ok. 4 pochłonęła 210 ml mleka :szok: Normalnie me dziecko przestawia się na nocne jedzenie. A wiesz fajny pomysł z tą wanienką. U nas po ocieplaniu budynku, zmniejszył nam się balkon i jest wąski, więc basenik na pewno nie wejdzie, ale wanienka jak najbardziej. Idą upały, więc chyba wyciągniemy naszą z piwnicy :-)
A rondo dostaniemy od znajomych, więc już niedługo zobaczymy czy się sprawdzi, u nich niestety nie :no:

reklama
A ja się pochwalę , że mamy pierwszego dolnego trzonowca.:-) A ile przy tym było nieprzespanych nocy:szok: ( czyt. pobudki cogodzinne z płaczem).
Czytałam Aga na ogólnym o Jurandzie. Hmm... u nas to samo z jedzeniem. To co wcześniej smakowało zrobiło się "beee" a wszystko inne, nowe , pod nową postacią dociera tylko w kilku kęsach.:dry: Z tym , że u nas to chyba przez zęby albo przez upalną pogodę.:tak: Albo w taki okres wskoczyliśmy?:confused:
Martussa Amelka też dużo gada. :tak: Śmiesznie to czasem wygląda.:tak::-D U nas króluje " To ciem" ( to chcę) , " amam ciem" ( jeść chcę), "it" ( idź), "da mi to" ( daj mi to) i wiele , wiele pojedyńczych słówek. :tak: Z naśladowania zwierząt niewiedzieć czemu piesek wg. Ameli woła "gał-gał" :eek: No ale niech tam jej będzie...:cool2:
Julianku słoneczko, i my jesteśmy z Tobą. Wierzymy , że wreszcie pokonasz tego gada.:tak: Ściskamy mocno i pozytywne myśli dla twojej mamy przesyłamy. :tak:

a ja dostaję kota! my mieszkamy w takim bloku gdzie na parterze i pierwszym pietrze sa lokale użytkowe, m.in. kosmetyczka, solarium, sklepy, itd..no i robią cukiernię..od poniedziałku non stop od rana do 17stej wiercą..Blana wyje bo spac nie może..ja wyje bo łeb mi pęka i nie moge jej uspokoić! masakra! żeby wyjść za gorąco..z zreszta Blanka nie umie juz spac w wózku..pojechałybyśmy gdzieś do rodziny..ale tez nie zaśnie..ona umie tylko spać w swoim łóżeczku..chyba strzele sobie w łeb!!

Hej dziewczyny gratuluje wszystkich postepow :-)
ja odkad sie przeprowadzilismy na nic nie moge znalesc czasu .
Gabrys okropnie zajumujacy ,czy wasze dzieci tez lubia ogladac bajki u nas sa wrecz awantury ze nie leci , a ja staram sie mu je ograniczac a on chodzi i mowi ba ba ( nie ma ) po czym jak nie wlacze slizg na ziemie i awantura :dry:

Na apetyt Gaba nie narzekam polecam wam paste z awokado ( takie guacoamole) maly to uwielbia a przy tym jest bardzo zdrowe i odzywcze no i smaczne

Upal straszny maly spi juz tylko pod poszewka a i tak sie poci , niestety teraz usypia mi kolo 21 ehhh nic czasu dla siebie nic

Buziaczki9 dla wszytskich

Justa brawa dla Amelki
ewelinka trzymaj się, współczuje remontu, wiem co to znaczy, szlag człowieka może trafić:dry:
ana u nas bajek nie ma:no: raz, że dzieci w tym wieku nie powinny oglądać jeszcze telewizji, a dwa to nawet przy Hubercie bardzo nie włączamy telewizora, małż w ogóle nie ogląda, a ja w zimie jak seriale oglądałam to H już spał, no a teraz się pokończyły i nie ma co... kiedyś włączyłam mu bajkę, ale na razie go to nie interesuje, zerknął tylko i poszedł do zabawek.

Justa gratuluje:-)
ewelinka współczuje remontu

ana ja czasem włączę Zosi BBcebies taki kanał z bajkami ale Zosia nie patrzy.Chwile jak ja zainteresuje jakas piosenka to popatrzy co sie dzieje na ekranie i dalej do swoich zabawek

teraz dużo na dworze jesteśmy to nie patrzy.
Wczoraj nie umiała zasnąć popołudniu to padła o 19,30 i spała do 7.30
Dzisiaj na szczęście spała od 12,30 2 godzinki więc wieczorem przed 21 zasneła

No i zaczelismy przez te upały w dzień chodzić bez pampersa Mam przez to więcej prania:sorry: no pralka ma:cool2:ale zaczyna kojarzyć już o co chodzi, wieczorem juz była w drodze do łazienki jak się zsikała:-) potem zaraz poleciała po szmatę żeby posprzątać:-D
No ale po naszych ostatnich problemach z odparzoną dupą to niech chodzi bez może szybciej sie nauczy na nocnik sikać

reklama
ana chyba troszkę nie dobrze że Gab już uzależniony od bajek. Jurand ma często włączone bajki ale jakoś one go nie interesują, woli jak słyszy muzykę i często jak siedzimy w domu to kanał muzyczny jest włączony. Dużo przy tym tańczy i naśladuje tańczących na ekranie. Wcześniej czy później i tak się dzieciaki uzależnią od bajek, ty masz już nałogowca :DDD

Do góry