reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

ewelinka to nigdy nic nie wiadomo... Ali w 2 tyg wyszły wszystkie trójki i teraz zosały nam juz tylko piatki ale nie wiem czy długo bedziemy na nie czekac...

reklama
emkamek a zaczelo sie tak ze puscilismy piosenke raz przy dziecku i chcial tanczyc.... a potem chcial ja sluchac jeszcze raz i jeszcze raz i tanczyc ze mna i z babcia na zmiane a ze to bylo juz po 21 godzinie to kolysanie zaczelo go usypiac :-p
Teraz mu wlaczam piosenke do kazdego zasypiania :-)

aga w USA mam tylko jedna kuzynke. Ona przytlatuje do polski do dentysty dlatego ze ma go sprawdzonego od lat. wczesniej mieszkala w Niemczech i tez przyjezdzala specjalnie do niego ;-) Nie wiem jakich dentystow maja w USA i Niemczech (moze i dobrych i drogich), ale wiem ze kuzynka wybierala tego Polskiego ze wzgledu na jakość i niska cene ;-)
Natomiast czym sie kieruje rodzina z Angli tego nie wiem :no: Nasluchalam sie o Angielskiej sluzbie zdrowia sporo zlego, jednak akurat szwagierki sa pielegniarkami wiec znajomosci wsrod lekarzy maja dobre. A zatem moze faktycznie sugeruja sie nizsza cena w Polsce, bo gdyby chcialy tam sie leczyc to na pewno znalazlyby dobrego specjaliste. Natomiast gdy pojawia sie u Polskiego dentysty zawsze chodza do tych najdrozszych :eek: To gdzie tu rozsadek? Szwagierka mi powiedziala ze musi wydac na leczenie zebow 10tys zlotych.... Myslalam ze zartuje, zwlaszcza ze gdy ona sie usmiecha to ma bielutkie zeby i zero oznak zepsucia:confused:

mam pytanko;-)

czy używacie czegoś przeciwko komarom? i już po ukąszeniach co można stosować?

jak byliśmy wczoraj na dworze to Matika zgryzły w kilku miejscach i ma teraz takie czerwone bąble:no:

mam pytanko;-)

czy używacie czegoś przeciwko komarom? i już po ukąszeniach co można stosować?

jak byliśmy wczoraj na dworze to Matika zgryzły w kilku miejscach i ma teraz takie czerwone bąble:no:

no własnie o to samo miałam zapytać..my tez byliśmy wczoraj na wieczornym spacerku..i Blankę dziabnął w policzek..ma teraz wielkiego bąbla:sorry2: właśnie się zastanawiam czy można to czymś smarować.

Oj ja też się już zaczęłam nad tym zastanawiać, ale sama nie wiem.
Werci też już wyszła ostatnia 4, więc tylko 3 i 5 przed nami.
My już po spacerku, szalałyśmy z Igą Elusiową :-D Młoda teraz śpi, mama obiad gotuje i czyta co tam na BB słychać :-D

Tak my po spacerku z Wercią dziewczynki szalały na nowym placu zabaw, fotki na wątku zdjęciowym za chwilkę pokażę, moja Igusia właśnie odsypia szaleństwa a ja obiadek też szykuję, w końcu sciepło i pięknie na dworku:)

a co to tak dużo chorowitków, zdrówka wszystkim

u nas na razie odpukać spokój, zębów nie widać:sorry2: ale coś jest na rzeczy bo młody jakiś niespokojny

anius ja też się zastanawiam czym by tu małego smarować:confused:

agniesia, elunia ale wam fajnie z tymi spacerkami

Ostatnia edycja:
NO właśnie co na te komary ? sama się zastanawiam:confused:

My we wtorek byliśmy a kontroli i pani doktor kazała wybrać następne 5 zastrzyków i miało być dobrze wg niej a w czwartek po 8 zastrzyku się jeszcze pogorszyło :wściekła/y: pojechaliśmy prywatnie do innego no i mamy inny antybiotyk calcium i witaminy ,do noska euphorbium(raz jej pstryknęłam i przestało jej lecieć z nosa:eek:)No i teraz widać że jest lepiej ale we wtorek na kontrole

Zła jestem bo chyba niepotrzebnie te zastrzyki dostawała:wściekła/y: jak nam w czwartek je przepisała to osłuchowo było czysto a we wtorek na kontroli były zmiany na oskrzelach i do czwartku sie pogarszało
Zaraz jak zaczęła kaszleć to pojechałam do lekarza a już 1,5 tygodnia chorujemy:no:

reklama
mary kurcze biedna Zosia oby już teraz jej się poprawiło. Wszystkim chorowitkom zdrówka życzę, a u mojej Olinki wczoraj wieczorem przy usypianiu zobaczyliśmy gorączkę taka ciepła się zrobiła kurcze a nic nie było w ciągu dnia, zadowolona, radosna i zero oznak choroby a wieczorem 38,2 za pół godziny 38,8 i nurofen poszedł w ruch i dzisiaj od rana też koło 38 i kiepsko wygląda, słaba i z jedzeniem marnie, dobrze że cyc jest jeszcze troszkę to chociaż tyle pociągnie. Teraz po kolejnej dawce nurofenu bo się 39,2 zrobiło, śpi. Kurcze nie mam pojęcia o co chodzi bo nic poza gorączką nie ma. Może zęby chociaż wątpię troszkę bo jakoś tak nie reagowała nigdy na zęby. Nie wiem, głupia jestem :-( Szkoda mi jej bo takie oczka podkrążone, opuchnięta i smętna.

Do góry