reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Zdrowka dla choruskow!

Ech... Wczoraj wypatrzelismy malemu plamke na gornej jedynce. Nie jest to kropka, tylko taka szara:confused: plamka. Szukalam w necie informacji i juz mi glowa peka i mam jeszcze wiekszy stres. Dzis ide go umowic do stomatologa... Matko, jak sobie pomysle o tutejszych specjalistach, to mnie trzesie:wściekła/y: ale nie mam wyjscia, bo do Polski lecimy dopiero za miesiac. Zastanawiam sie, z czego to sie moglo zrobic? Slodyczy maly nigdy nie dostawal - zamiast tego suszone owoce. Do picia woda lub rozcienczone soczki. Myjemy zabki... Ech... Wole dmuchac na zimne i dzis zegnamy sie ze smoczkiem:-(
Kurcze, smutno mi, ze cos zaniedbalam i juz teraz Adas bedzie sie borykal z dentystami... Nie chce nawet myslec o lapisowaniu i czarnych zabkach:no2::no2::no2:

emkamek mysle ze nic nie zaniedbalas ;) Ja nawet nie myje zabkow Mackowi pasta do zebow tylko szczoteczka z woda, a czasem slodkiego biszkopta dostanie, a zabki ma sliczne i bielutkie. Mysle ze tutaj nie ma reguly, i pewnie zalezy od wytrzymalosci zebow? Moze nie taki diabel straszny i skonczy sie tylko na wizycie kontrolnej ;)
Moj dentysta, do ktorego chodze od dziecinstwa, jest zdania ze mleczakow w ogole nie powinno sie plombowac, ani w inny sposob leczyc. Jak to on mowi - wyznal mi w tajemnicy - ze inni dentysci robia to tylko dla kasy, a tak naprawde nie ma sensu leczyc mleczakow. Co prawda ja mam mieszane uczucia na ten temat :p Bo dziecko z dziurami w zebach nie wyglada ladnie ;) Ale moze faktycznie nie ma co przesadzac przy najmniejszych szczelinkach

emkamek na pewno nic nie zaniedbałaś
.

U nas od dzisiaj zastrzyki :-( Zosia nie chciała pic tego antybiotyku :no: próbowałam na różne sposoby :-(kaszle dalej jak gruźlik i z nosa też się leje jeść za bardzo nie chce Osłuchowo niby czysto mamy 5 zastrzyków w poniedziałek na kontrole i jak nie będzie lepiej to następne

Przeczytałam, że dużo chorowitków w potrzebie:-(, trzeba na gwałt kciuki trzymać!!!

Jaś na szczęście:-D nie choruje - więc nie potrafie pomóc na tematach chorób.
Ale afty były, Jaś miał wtedy 5 miesięcy.
Byliśmy nad morzem 3 tygodnie i Jaś zaczął mieć nagle chrypkę, poszliśmy prywatnie do pediatry ( już myślałam, że to nadmiar jodu;-)) lekarz zagląda do buźki a tam afty...
Nie pamiętam nazwy, ale dostaliśmy taka zawiesinę (proszek jest oddzielnie, wsypujemy sami do płynu i potrząsamy, taka zawiesina zdatna jest do użytku przez kilka dni) Ta zawiesina była bardzo fajna bo, tylko znikoma ilość przedostawała się do układu pokarmowego poprostu osiadała w jamie ustnej, a podawałam ją poprostu łyzeczką. Afty po 3 dniach zniknęły i do dziś nie wrociły, tfu.;-)

Jej ale się porobiło :(
U nas też choroba na całego. Teraz oprócz ropki z ucha katar na maxa i duszący kaszel. Nie pospaliśmy dzisiaj :(

reklama
Zdrowia chorowitkom!

maranka i jak u Was? Lekarz powiedzial co to za biale plamki? U nas byla to plesniawka i nawracala kilkakrotnie. Antybiotyk w zawiesinie (Nystatyna) byla dla nas za slaba i lekarz musial przepisac silniejszy zel (Daktarin-oral)mam go do tej pory i jak widze jakas plamke biala u macka to zasmaruje wacikiem. Zchodzi w ciagu kilku godzin

Do góry