reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

lajfik u nas też tak było z tym zapachem przy wyrzynaniu się czwórek bo my mamy 3 czwórki już prawie na wierzchu, ale noce są koszmarne przez te zęby... ehhh

zdrówka wszystkim chorutkim życzę i mamą wytrwałości

reklama
lajfik elunia r. dużo zdrówka dla dzieci :tak::tak::tak:

Zosia ma ostatnio szorstki i czerwony policzek lewy Mogę to posmarować bepanthenem żeby przeszło?Czy innym kremikiem?:confused: Już kiedyś miała taki szorstki ale przeszło samo a teraz nie chce

mary - możesz spróbować :)

Laski jestem w szoku, jakie nasze dzieciaczki robią teraz postępy. Z dnia na dzień Mila mnie tak szokuje, że co chwilę szczena mi opada :-D Ostatnio suszyłam włosy suszarką, skończyłam i wyciągnęłam ją z kontaktu, zawijam kabel a Mila już otworzyła mi szafkę w której zawsze ją trzymam :szok: Kilka dni temu przyniosłam suche pranie i czekało na "lepsze czasy" na prasowanie. A ona wchodzi do pokoju, bierze to pranie i zanosi do komody :szok: Jakoś ostatnio ściągnęłam piżamę a ta z tej kupy czystego prania przyniosła mi bluzkę :szok: A dzisiaj jak robiłam pranie wsadziłam brudy do pralki to ona paluchem wskazywała na żel do prania i mówiła przy tym "mmmmmm" żebym o tym nie zapomniała :) a jak sięgałam po to, to ona już otworzyła szufladkę gdzie wlewam żel :szok: No i dzisiaj pomagała mi wyciągać naczynia ze zmywarki i zanosiła talerze do szuflad :blink: tylko to mnie nie cieszy, bo rzuca tymi talerzami do szuflady i boję się, że rozbije mi wszystkie ;-) i małpa pamięta, że patelnia jest z innej szuflady niż talerz :szok: Mogłabym pisać i pisać.... Szok i jeszcze raz szok. A dopiero to leżało i kwiczało :szok:;-):-D

elunia, lajfik zdrówka dla dzieciaczków duużżooo:tak:

Zosia ma ostatnio szorstki i czerwony policzek lewy Mogę to posmarować bepanthenem żeby przeszło?Czy innym kremikiem?:confused: Już kiedyś miała taki szorstki ale przeszło samo a teraz nie chce

mary ja bym spróbowała emoliumem posmarować.

a my mamy problem z jedzeniem. Mały nie chce mi jeść obiadów, dosłownie nic. Dzisiaj np.rano wypił mleko tak ok 250 ml, później ok 11.00 znowu dałam mu mleko 150 ml wypił i na tym się skończyło, nic mu nie dawałam aż o 16.00 chciałam dać zupę, pluł, wykrzywiał sie i nie zjadł, już staję na głowie i na różne sposoby go zabawiam żeby chociaż jedną łyżeczkę zjadł, chciałam go jeszcze przetrzymać, ale już widziałam że był głodny i marudził, nie wytrzymałam i dałam mu słoiczek hippa ryż z jabłkami - zjadł mi cały. Mleko na wieczór też jest bee (to samo mleko co rano). Nie wiem już co mam robić. Zaczęłam się zastanawiać, czy to nie skutek szczepionki tej ostatniej, bo tak niedługo potem zaczęły sięte problemy jedzeniowe.:confused::-:)-:)-(

ardzesh mała pomocnica Ci rośnie. Mój to jak na razie wywala wszystko z szafek i ze stołu wszystko ściąg, bo po co ma być poukładane, a ja chodzę tak i sprzątam.

Ostatnia edycja:
:-)Mary gdy moj mlody mial szorskie polilki posmarowalam bepanthenem i juz na drugi dzien zobaczylam poprawe,wiec sprobuj na pewno nie zaszkodzi;-)
lajfiku a jakiej pasty do zabkow uzywacie?,bo my narazie myjemy zmoczona szczoteczka,ale juz chyba czas najwyzszy zakupic paste:-)

Ach i moje dzieciatko zaczelo smigac po calym domu:-)o raczkowaniu to juz prawie zapomnial teraz liczy sie tylko chodzenie:tak:

Ostatnia edycja:
a my byliśmy dziś na szczepiniu i mam tu dziś dosłownie armagedon bo nie dośc, że zęby jej dokuczają to jeszcze po tym szczepieniu jest strasznie marudna a ja już nerwy trace i chce mi sie wyć ze złości i bezradności bo nawet chwili odpoczynku nie mam... teraz po długim wyczerpującym wrzasku wreszcie Alka wreszcie usneła więc przyszłam się Wam pożalić bo któż mnie może lepiej zrozumieć jak nie WY...

ardzesh no Mila jakaś mega kumata chyba, bo Zuza to nic tylko bałagan robi i nie wiem kogo tym naśladuje, ale na pewno nie mnie, bo ja non stop po niej sprzątam. Dzisiaj to juz przerosła samą siebie jak otworzyła szafkę ze swoimi ciuszkami i wszystko wyrzuciła, po czym poszła po butelkę z saczkiem i bawiła się rozlewając go na ubranka - a byłam raptem 3 min w łazience. Oczywiście wszystko do prania...
maran-atha rozumiemy :-)

ardzesh pięknie Mila działa :) Mnie też zaskakuje jak Wercia się rozwija. Co chwila coś nowego, z tym że u nas to jest dużo prób mówienia i często uda jej się coś powtórzyć - niestety tylko raz ;-) Najbardziej bawi mnie, gdy przychodzi z książeczką, gdzie ma zwierzątka, albo zabawki albo taką "kto gdzie mieszka" (to jej 3 ulubione) pokazuje paluszkiem na obrazek i chce, żeby mówić co jest na obrazku - lala, miś, królik, krowa, Hindus, Japonka itp. Patrzy się przy tym na usta i próbuje układać je tak samo ;-)
elunia, który to dzień po szczepieniu?
maran - atha oj rozumiemy rozumiemy.

reklama
pbg - hehe :) ale Mila przede wszystkim bałagani :) dopiero jak ja zaczynam sprzątać to mnie naśladuje :) ona taka święta nie jest! też lubi wywalać wszystko z szafek! :tak:
agniesia - no i widzisz :) a moje dziecko nie chce się uczyć mówić. Ciągle tylko "nie" "daj" i "mmmm" które znaczy wszystko ;-)

Do góry