reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

jolek u nas maly ząbkuje i ma katar wiec sie meczy biedaczek, ale po Nurofenie spi spokojnie prawie cala noc, wiec moze u was Ibum zdziala cuda bo to mocniesze niz paracetamol :happy2:

antar u nas tez sa juz pobudki o 6 rano a zawsze wstawal godzine pozniej. Nie da rady go przestawic, bo czy pojdzie spac o 19 czy o 21 to zawsze sie budzi o tej 6.

Niedawno pislaalm o tym na forum i doszlysmy do jakiegos wniosku ze dzieci sie budza teraz wczesniej dlatego ze sloncve wczesniej wschodzi i w mieszkaniu jest jasno.

Czy ktoras mama zastosowala juz ciemne rolety? ;-) Czy cos one daja? :shocked2:

reklama
no to i my się dołączymy do spuuuuper nocy i dni i mega ilości kupek. Nie wiem kiedy się to skończy, bo ledwo odpocznę dwie, trzy noce i dawaj od nowa. Teraz to już całkiem nie dobrze, J nawet ma rozwolnienia w nocy, tego jeszcze nie było. Jedna 4 prawie na wierzchu a reszta dziąseł spuchnięta jak nie wiem co. J ma apetyt więc nie sądzę, że to bolący brzuch.

antar co do spania to nasze dzieci chyba już coraz wcześniej będą wstawać. Ja myślałam, że jak J zacznie spać raz w dzień to może do 6:30-7 pośpi, a tu niespodzianka, czasem obudzi się o 5. Idzie spać różnie, czasem o 19, czasem o 19:30, a czasem o 20. Dziś np nie spał przez około 2,5h w nocy i wcale nie wstał później, o 6 już był na nogach, a o 10 sam nie wiedział czego chce a spać nie pójdzie i tak i tak.
Aga tak jakbym czytała opis włąsnej córki - nawet godziny chodzenia spać się zgadzają. Tak jak pisałam ostatnio jak wstanie około 4 to jest problem z zaśnięciem i zawsze mam nadzieję, ze dłużej pośpi. I na nadziei się kończy ;-) Wercia chodzi spać w dzień między 11.30 a 12.00 i śpi około 1,5 czasami 2 godziny.
nimfii my mamy ciemne, grube rolety, które prawie nie przepuszczają światła. W pokoju jest naprawdę ciemno nawet w dzień, ale jak widać nie do końca zdaje to egzamin. Na rodziców działa jak najbardziej, na dziecko... ;-)

Ostatnia edycja:
Widzę, że u wszystkich dzieci jest posobnie. Budzą się wcześnie, drzemka koło 11-12. SPanie między 19-21. Taki wiek :)

Aga Wercia też po drzemce budzi się z muchami w nosie i jeszcze przez 10 minut trzeba ją ponosić na rękach. Ona się wtula i nawet spojrzeć na nią nie można bo krzyk wielki ;-)

dzięki mamuśki ,wiem ,że to przejdzie ale jak wam się wyżalam to mi się lżej robi

Jak był u nas spokój to Niko też chodził spać ok 19-19.30, spał do 1 cycuś był i spał do 7 ale on potrafi się obudzić i spokojnie leżeć w łóżeczku .Bawi się smokiem i misiem i pieluszką i ja dokładnie nie wiem o której się budzi .W dzień spał mi od 9 do 11-12 i później od 15do 17 i o 19 na noc, a teraz już od tygodnia śpi ok 12 do 14-15 raz i na wieczór jest marudny .Jak jest taki zmęczony to sam nie chce zasnąć i muszę go utulić . No ale każda to przeszła toż to ja nie mogę mieć lepiej hi hi hi

agniesia u nas takie tulenie i noszenie po spaniu trwa czasem 10 min a czasem 40 min - czyli u wszystkich podobnie :))

jolek ty się ciesz, że miałaś spokój przez 12 miesięcy. Lepiej już miałaś, bo chyba jako jedyna nie masz dziwnych akcji z Nikosiem do tej pory. A myślę, że skoro Nikoś tak spokojnie przeżył 12 miesięcy to i te ząbki nie będą wam dokuczać długo.

U nas pobudki też o 6. Rolety mamy ale jasne więc rano jasno i tak jest, ale z tego co widzę to nie będę inwestować w nic ciemniejszego, bo pewnie nie pomoże ;). Współczuję fatalnych nocek :(. U nas pod względem spania jest dobrze :). Odkąd skończyło się cycolenie, Bartek czasami budzi się na picie, a zdarza mu się też przespać całą noc. No ale zębów na razie mamy niewiele więc pewnie jeszcze niejedna nocka zarwana będzie ;).
No i brawa dla Huberta za pierwsze kroczki :)

u nas spanie na noc jest ok. 20.30 i pobudka ok 6 ostatnio, a też bywało że spaliśmy do 8:-) i jak pisałam, w dzień ma jeszcze 2 drzemki o 10 i 15 śpi po 1,5 godziny. czasem ledwo wytrzymuje do tej 10, ale jak śpi do 12 to do wieczora jest wiadomo jak: chodzi i sam nie wie czego chce:dry: więc kładę go drugi raz:dry:

reklama
wow :) gratulacje dla Hanki, Hubercika, Aluni i Gracjanka! :))))

z tym spaniem, to Mila zaś się wybija ;P Zawsze wstawała mi pomiędzy 8 a 9, ale kilka dni temu obudziłam ją brutalnie o 5.30 bo jechaliśmy na pogrzeb w Nowosądeckie, więc Mila mi się przestawiła (albo odwdzięcza mi się za tą brutalną pobudkę) i teraz mi takie robi o 6 :p ale z dnia na dzień przestawia się o kilka minut na moją korzyść :) więc mam nadzieję, że dojdziemy do starych przyzwyczajeń.

Do góry