reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

mnie pediatra przepisała clemastinum WZF.

Habcia jest tam alkohol? mi tez kiedys lekarka przepisala alofarm chyba a ja to sprawdzilam i jak sie jej zapytalam czemu z alkoholem przepisala to ona zrobila wielkie oczy bo nie wiedziala ze tam alkohol jest:shocked2:

ja myślę że skład leku jest identyczny, hasco czy wzf to nazwa producenta (hasco lek, warszawskie zakłady farmaceutyczne)

HANECZKO BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Dziewczyny i chłopaki - Hanka do Was IDZIE!!! :-D:-D:-D sama:-):-):-)

wczoraj dwa metry, a dziś już pieronem jej poszło!!! i do tego gada coś jakby: iiidddzieedzidzi - więc pełnym zdaniem: podmiot i orzeczenie:cool2::-D jupi!!!! jestem dumna jak pieron!!! yeah yeah yeah...

poza tym znów idą jakie zębiska, bo w nocy była jazda, a w dzień pięć kupek:-( jedziemy na paracetamolu...

no to brawo dla Hanki

moja Ala też w sobote dała pierwsze kilka kroków jednym ciurem jakieś 2 metry by było... dzis też po kawałeczku się przemieszcza... jeszcze nie tak pewnie, ale zaczyna chodzić SAMA a myślałam, że to dużo dłużej potrwa nim zacznie bo ona to potężna babeczka ponad 13 kilo więc nóżki mają co dźwigać, też się strasznie ciesze :) i już wiem o czym piszecie mówiąc, że pierwsze kroki to duma dla rodziców... tez to teraz czuje :-D:-D:-D

Gratulacje dla Hani i Ali:tak:Brawo dziewczynki:-)
Gracjanek od jakiegos czasu chodzi z jednego punktu do drugiego,pokonanie przez niego odleglosci 3 m to pestka,ale musi miec konkretny cel Kiedy zaczol sie tak "puszczac"
myslalam,ze juz wkrotce zacznie smigac,ale jak widac jeszcze nie jest na to gotowy:happy2:

My mamy za soba nieciekawy weekend,mlody marudzil od piatku do niedzieli(z przerwami na sen:-p)wydaje mi sie,ze to zabki,ale pewnosci nie mam bo moje malpiatka nie da sobie zajrzec do pysia:confused:A o nocach to juz nie wspomne,Gracjanek od godz.1 budzi sie co pol godziny:baffled::baffled::baffled:Marze o tym by moje dziecko zaczelo przesypiac noce,ale jak narazie sie na to nie zapowiada

dziewczyny i chłopaki - hanka do was idzie!!! :-d:-d:-d sama:-):-):-)

wczoraj dwa metry, a dziś już pieronem jej poszło!!! I do tego gada coś jakby: Iiidddzieedzidzi - więc pełnym zdaniem: Podmiot i orzeczenie:cool2::-d jupi!!!! Jestem dumna jak pieron!!! Yeah yeah yeah...

Poza tym znów idą jakie zębiska, bo w nocy była jazda, a w dzień pięć kupek:-( jedziemy na paracetamolu...

brawo haneczko!!!!!!!!

Brawo dla Haneczki i Ali:tak:

To się nam dzieciaczki rozchodziły.:tak:Hubert od dzisiaj też już chodzi. Pierwsze kroczki były w urodziny, ale do tej pory jakoś bardzo mu się nie spiszyło do chodzenia. A tu dzisiaj jak poszedł rano do kuchni tak mu zostało :-) Tylko teraz wszędzie go pełno.
aha i ostatnio głównym wyrazem w jego słowniku jest "nie" i kręcenie głową.

Mysia łączę się w bólu nie przespanych nocy. My dzisiaj też nie spaliśmy. Mały obudził się o 22.00 i ryk, w ogóle nie dał się do łóżeczka położyć. Dałam Viburcol i nie wiem chyba pomogło, bo zasnął i spał już do rana (6.00)- po 3 godzinach chodzenia.:-( Chyba ząbki znowu idą, a do tego coś brzuszek go bolał.

Garulacje dla Alusi i Hubercika!

U nas od pierwszego kroku do normalnego chodzenia mineło 4 dni. Prawie od razu zaczął chodzić.

wczoraj dwa metry, a dziś już pieronem jej poszło!!! i do tego gada coś jakby: iiidddzieedzidzi - więc pełnym zdaniem: podmiot i orzeczenie:cool2::-D jupi!!!! jestem dumna jak pieron!!! yeah yeah yeah...

poza tym znów idą jakie zębiska, bo w nocy była jazda, a w dzień pięć kupek:-( jedziemy na paracetamolu...
:-D:-D:-D:-D:-D widzisz jak się Hania podszkoliła przy tej twojej magisterce;-);-):-D:-D

Gratulujemy Hani, Ali i Hubercikowi:-):-)

a ja odzwyczaiłam Matika od smoczka. właściwie to miał go tylko do zasypiania i to też nie zawsze. czasem jeszcze bardziej się denerwował jak mu chciałam dać. w nocy jak się przebudzał to smoczka też nie używaliśmy. więc stwierdziłam, że nie będę go na siłę przekonywać do smoka i przestałam mu całkiem dawać. już jakiś miesiąc jest na odwyku;-)
i do tego moję dziecię mówi babcia, nie ba-ba a "baaabptcia":cool2::cool2: oczywiście tatatata jest cały czas, da-da na dziadka i me-me, am-am, my-my na jedzonko. jedyne czego nie powie jak się go poprosi to mama...:wściekła/y::wściekła/y:;-) i mam bardzo całuśne dziecko. nastawia się wszystkim do całowania. ostatnio chciał żeby sąsiadka prababci, którą pierwszy raz widział, dała mu buziaka:-) koniecznie razem z robieniem papa jest nastawienie pysia do całowania:-D

reklama

Haniu brawo no to chodz do nas

Aluniu ,Gracjanku, Huberciku wy tezecie juz sami przyjsc

Do góry