reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

No proszę, nie ma to jak zacząć wspaniale tydzień :-D Haniu, Aluś, Huberciku gratulacje wielkie :-D
U nas w ciągu dnia też maruda okropna, na szczęście nocki ok, choć od 2 dni jak się obudzi na mleczko o 4, to jest problem z zaśnięciem. I wczoraj wyczułam, że oprócz dwójek idą już 4 - prawą dolną już czuć twardą pod dziąsłem, więc też lada chwila będzie się przebijać.

reklama
a ja chcialam napisac ,ze wrocilo moje dziecie ,a tu noc do doopy . Tej nocy to pierwszy raz mi plakal w glos ipol nocy spal z nami w lozku. Jestem do niczego dzisiaj

Alu, Hubercie- chyba sie umówiliście z Hananą:):)
super!!
Jolku - a dałaś coś przeciwbólowego? biedny Niko... buziaki dla niego!! i dla Weroniczki też!! zobaczycie, zębiska niedługo wyjdą i wrócą pogodne Bąbelki!!

Alu, Hubercie- chyba sie umówiliście z Hananą:):)
super!!
Jolku - a dałaś coś przeciwbólowego? biedny Niko... buziaki dla niego!! i dla Weroniczki też!! zobaczycie, zębiska niedługo wyjdą i wrócą pogodne Bąbelki!!

dalam paracetamol w czopku, a teraz M kupi IBUM w syropku .Na razie Niko spi ,a jak sie obudzi to mu dam i zobacze co dalej

jolek trzymaj się:-) u nas też nocki ostatnio gorsze. do tego jedna drzemka w dzień to za mało a dwie to chyba już za dużo. teraz już mi śpi ponad dwie godziny. nawet jako noworodek tyle czasu nie spał w dzień:-) o, chyba już się będzie budził:-)

Witamy po weekendzie
Martussa gratulacje dla Hani!!! Wszystkim chodzącym gratulujemy:)
My wciąż biegamy na czworakach i przy meblah na dwóch nogach, widać że Zosia już by chciała chodzić ale nóżki jeszcze trochę muszą się wzmocnić:) Czwóreczki też już widać pod dziąsłami a noce mamy przerąbane, wogóle to ta moja malutka zaczęła się od tyodnia budzić o 6 rano, a zawsze spała do 7. Nie wiem co jest, idzie spać o 20 w nocy się budzi trzy razy, czasem trochę szaleje, budzi się o 6 i potem o 11 idzie spać do 13. Macie może jakies rady? Jak ją przestawić?

Brawo Brawo kochane chodziaczki

Jolku no to u Was zaczely sie zabki trzymaj sie kochana
Habciu oczywiscie zrobisz jak uwazasz , ale ja podmienilabym Maksiowi na ten Hasco bez alkoholu:tak:

ja myślę że skład leku jest identyczny, hasco czy wzf to nazwa producenta (hasco lek, warszawskie zakłady farmaceutyczne)

Na pewno nie jest taki sam sklad
w Hasco nie ma alkoholu a wzf jest ponad 90 % stezenia :tak:

Joluś tzrymaj się dzielnie. Tak jak Martussa mówi - zęby wyjdą i będzie po krzyku.
Antar ja kiedyś próbowałam przestawiać Wercię by mi dłużej spała i nic to nie dało. Myślę, że tak jak sama doszła do tego by zasypiać w łóżeczku, by przesypiać większą część nocy, tak za jakiś czas ustawi sobie by dłużej spać. Liczę też na zmianę czasu, może wtedy gdy "zabraknie" tej godziny to jakoś uda się ją ustawić ;-) Teraz już o 19 ją kąpiemy, bo już jest totalnie marudna, więc przed 20 już śpi. Od 2 dni też wstaje o 6, choć już spała nawet do 8 (ale to był krótki okres).

ana Habcia napisała, że nawet 96% stężenia. Mi się też wydaje, ze to za dużo jak na nasze maluchy.

Antar też niewiem jak Ci doradzić u nas pobudki są między 6, a 7. i nic z tym zrobić nie mogę.

Maks chodzi spać o 21, budzi się o 6-7. I potem jedna drzemka ok. 11.30 do 13. Potem już nie chce spać, mimo iż jest marudny ok 17, sam nie usnie, więc zmuszać go nie będę i o 21 pada sam. :D

reklama
no to i my się dołączymy do spuuuuper nocy i dni i mega ilości kupek. Nie wiem kiedy się to skończy, bo ledwo odpocznę dwie, trzy noce i dawaj od nowa. Teraz to już całkiem nie dobrze, J nawet ma rozwolnienia w nocy, tego jeszcze nie było. Jedna 4 prawie na wierzchu a reszta dziąseł spuchnięta jak nie wiem co. J ma apetyt więc nie sądzę, że to bolący brzuch.

antar co do spania to nasze dzieci chyba już coraz wcześniej będą wstawać. Ja myślałam, że jak J zacznie spać raz w dzień to może do 6:30-7 pośpi, a tu niespodzianka, czasem obudzi się o 5. Idzie spać różnie, czasem o 19, czasem o 19:30, a czasem o 20. Dziś np nie spał przez około 2,5h w nocy i wcale nie wstał później, o 6 już był na nogach, a o 10 sam nie wiedział czego chce a spać nie pójdzie i tak i tak.

Ostatnia edycja:
Do góry