reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze majowe dzieciątka ( poród, szpital, pobyt w domku)

mojego meza kuzynka urodzila naturalnie w poniedzialek i narazie dochodzi do siebie bo ja troche porozcinali bo dzidzia sie w trakcie porodu przekrecila i kuzynka teraz sie niezbyt dobrze czuje.a cc rzeczywiscie mniej bolu tylko ze to zawsze operacja!!!

reklama
no ja tez sie boje jakich kolwiek operacji,wiec CC jakos mnie przeraza,no ale jak by bylo trzeba no coz....Ale bym nie chciala

Ale o wycieciu wyrostka tez sie mówi ze to operacja?
A poród zwykły? Tną cie? Tak. Zszywają? tez. Tyle ze tu masz narkoze,i nie boli.
Ja przynajmniej tak sobie to tłumacze zeby za mocno sie nie strachać.

najwazniejsze aby sie dobrze nastawic
Ja wiem,ze dla mnie bylo by ciezko,bo na sama mysl,ze musiala bym zostac dluzej w szpitalu cos mi sie robi.Nigdy w zyciu nawet dnia nie przelezalam

Ja juz byłam kilka razy w szpitalu po prawie dwa tyg. Teraz wiem ze bedzie łatwiej te 4doby wytrzymac bo nie bede sama tylko z moją małą Natalką, a to na pewno inaczej i dłuzej moge poobserwowac tzw. fachową opieke.
Co do nastawienia to sie zgadza mi gdyby teraz powiedzieli NATURALNIE to chyba bym sie załamała i powiedziała ze wole nosić przez nast. 40 tygodni nie niewyobrazam sobie tego. :o :o :o

Jak bylam dzisiaj na ktg to obok na sali rodzila kobieta. i co chwila bylo slychac polozna ktora spokojnie do niej przemawiala "Przyj kochana, jeszcze troche, jeszcze troche... no i...dobrze sobie radzisz.. a teraz chwilke odpocznij, swietnie ci idzie"... no i slychac babke ktora jeczala... nie darla sie w nieboglosy tylko wlasnie jeczala.. i w ktoryms momencie jak polozna znow mowila zeby parla, ze jeszcze 2 razy i bedzie dzidzia to babka krzyknela na caly glos "o ja pierdole" :D swietne to bylo.. ja wiem ze kobiety tak wlasnie krzycza ale to byl taki kontrast... wiecie: spokojny, cieply glos poloznej, jeczaca kobieta i nagle takie wyzwolenie energii :) i kurcze skonczylo sie ktg i nie uslyszalam tego pierwszego krzyku :( a tak na to liczylam

no to sie usmialam,dobre,ale jak pomoglo jej wypchnac dziecko na swiat wypowiadajac takie slowa to czemu nie....rupta co chceta hihihi
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ja ostatnio lezałam 3 sale od porodówi niesamowite dreszcze i uczucie.
1 jak rodził sie wcześniaczek. wszystkie stałyśmy w strachu na korytarzu i poród 5-10 min szok dzidzia z 30 tygodnia ogarnia nas strach, a potem płacz.... radość dzidzia zyje mała 1,500 ale jest ok.
2 poród długi,od 7 rano do 23, na korytarzu słychac tylko jak lknie i wyzywa \ęza ze nigdy jej nie tknie i ze mu obetnie, (my śmiech) 23 cisza i..... płacz znowu sie cieszymy dzidzia4.900 szok.
i tak dalej i tak dalej uczucie niesamowite krzyk, cisza płacz.... radośc.
Nastawia pozytywnie.

reklama
Tak ale ten dreszczyk jaki przechodził przez ciało jak słyszalam pierwszy krzyk noworodka to nioe da sie opisac.
I wiem ze ten odgłos jest w stanie wynagrodzić wszystko.

Do góry