reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze majowe dzieciątka ( poród, szpital, pobyt w domku)

reklama
Podzielam zdanie gosiek, wychodzaca glowka troche boli, bo rozrywa od srodka - uczucie, ze sie nie miesci - rozpycha kosc ogonowa, wargi i w ogole wszysttko, a przec trzeba faktycznie bardzo mocno, choc same skurcze robia duzo - po prostu nie mozna powstrzymac sie od parcia. Niestety u nas parcie trwalo ponad 2 h :( Dam jeszcze rade, ze dobrze zlapac sie czegos rekami i przyciagac cialo do nog. Mi na poczatku kazali przyciagac nogi do siebie, a raczej siebie do nog, a raczej sama nie wiem co do czego ;), ale to bylo do dupy :( Dopiero na sam koniec polozna polozyla mi rece na drutach od uchwytow od tych podtrzymywaczy nog ;) i to mi naprawde pomoglo, ze moglam sie do nich przyciagac - duuzo latwiej sie parlo i duzo mocniej dawalo sie rady.

A+T mam prośbę, napisz w miarę możliwości coś więcej o swoim porodzie. Zaczęły się Tobie bóle czy miałaś wywoływany, z tego co pamiętam miałaś już jakieś rozwarcie przed? A co było przyczyną, że tyle godzin się męczyłaś, tak długo szyjka Ci się rozwierała, czy z innego powodu? Jak się teraz czujesz?

a+t - strasznie ci współczuję - 2 godziny - okropność ::) ::) :p :p- ale fakt naprowadzanie położnej i lekarza w czasie porodu dużo pomaga.

a my wczoraj sobie zrobiliśmy mega długi spacerek
najpier poszliśmy z Mirkiem do kościółka - i tam o dziwo siedział cicho całą godzinę a potem do sklepu na zakupy i potem zrobiliśmy wielkie koło po całym osiedlu. Dopiero przed bramą zrobił sie głodny i do domu wjachaliśmy już na syrenie :D :D :D

dziewczyny, ktore juz maja dzidziusie. Moze to glupie pytanie ale ja sie zastanawiam po czym sie poznaje ze dziecko placze z glodu a nie np ze zmeczenia ?

mój jak jest głodny - to najpierw zanim zacznie płakać - wcina rączki - potem szuka buzią jedzenia - on specyfivznie szuka - otwira buzię i "telepie nią" na wszystkie strony - ale pierwszy objaw to rączki.

reklama
Do góry