reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze majowe dzieciątka ( poród, szpital, pobyt w domku)

reklama
basiek wszystko bedzie dobrze trzymaj sie a moze jak idziesz 8 to przetrzymaja Cie do 12 i bedziemy razem jednego dnia cięte? Ale by bylo. Ja tez mam pełną narkoze, a do szpitala 10-11 ide.

Tamarunia, Gosiek-fajnie że u Was wszystko poszło OK. Wiecie może napiszę coś gługiego, bo kiedyś sama byłam przeciwniczką cesarek na życzenie, a po 3 dniach pobytu na porodówkowym, to nie wiem sama czy nie wolałabym jechać w terminie do szpitala i nie przechodzić tego bólu porodowego-normalnie dostałam jakiejś schizy.
Gosiek mam pytanko, czy porównując ten poród do porodu Twojej córki było szybciej czasowo i łatwiej, a ból był podobny, czy wrażenia masz zupełnie inne. Jestem ciekawa jako rodząca 2 raz jakie masz właśnie porównanie w stosunku do pierwszego porodu?

basiek - bądź dzielna - wszystko będzie dobrze

anita - wiesz co odczucia podobne. Ponoć teraz szybciej przeszłam etap parcia, ale dla mnie osobiście było ciężej wyprzeć malucha ( Mirek miał główke 38 cmm, a Ania 33 cm - a więc teraz był większy obwód) - natomiast etap szycia teraz super wspominam nic a nic nie bolało.
Tak ogólnie jeden poród i drugi był tak samo bolesny - i można powiedzieć, że współczynnik odczuwania bólu i dyskomfortu u obu był taki sam.
Może nawet teraz był lepszy? Sama nie wiem. W pewnym sensie oba były fajne :)

GOSIEK jestes pierwsza osoba ktora znam co mowi ze odczucia porodowe byly fajne,to pozytywnie mnie nastawia chociaz i tak jakos sie nie boje bo przeciez i tak niewiem jak to jest rodzic.

helunia - ja mimo, że rodziłam - i nie maiłam traumatycznych przeżyć z porodu Ani - to pomimo tego strasznie się bałam porodu.
A ból ...... podczas porodu jest i to mocny - nie ukrywam tego - ale sama świadomość, iż dzidzia już wychodzi i np. widać główkę itd. powoduje, że całość porodu jest ok i wspomina się dobrze.
Zobaczysz. :)

A ja gdybym miala wybor wolalabym rodzic naturalnie- troche zaluje ze nie uslysze "widac glowke" a potem nie uslysze pierwszego krzyku naszego malenstwa :( poza tym podobno szybciej sie do siebie dochodzi po naturalnym porodzie.

nie przejmu sie basiek,tak natura chciala i bedziesz rodzic inaczej,co nie znaczy ze nie bedzie to niesamowite przezycie,tylko fakt moze kobiety dluzej dochodza do siebie,ale ware to wszystko zachodu,aby dzidzi byla zdrowa ;)

reklama
Z tym dochodzeniem do siebie to rózne bywa.
Jak dzidzia duza i długi poród i nacieta duzo to na pewno nie dochodzi sie szybciej niz po cc. po cc4 dni i po szwach.
I wstajesz z łózka po ok 8 godz. zalezy od znieczulenia, po ogólnym szybciej i mniej bólu.
To co najbardziej szkoda to to ze nie widzi sie dzidzi po wyjęciu z brzucha, ale zyskujesz spokuj co bardzo wazne.

Do góry