reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze imionkowe typy

Czuję się lepiej że nie tylko ja nie mam wybranego imienia, zaczęłam już popadać w przygnębienie. Tyleże u nas ciężko nawet z propozycjami :zawstydzona/y:.
Mój P myśli o Maksymilian (mamy takiego pieska ale nie przeszkadza nam to, tylko jak zawołamy Maksiu to przybiegnie synek i piesek),
Cyprian (ale boję się że będą wołać Cypek a to już nie takie fajne),
Milan (ale wydaje mi sie nieco dziwne)
może Samuel.
A ja już przestałam o tym mysleć czekam aż coś samo mi wpadnie w ucho.

reklama
Zwolinka ale sie usmialam z tej rymowanki:-D:-D,ale szczerze powiem ze nie slyszalam jej nigdy i to chyba dobrze;-):tak:.Nastka fajnie brzmi.:tak::-)
Ming Emilia i Maksymilan pasuje,tez sie usmialam z twojego posta.:-)

No a myslalam ze tylko ja sama bez imienia dla dziecka:sorry2:

;-)
Czuję się lepiej że nie tylko ja nie mam wybranego imienia, zaczęłam już popadać w przygnębienie. Tyleże u nas ciężko nawet z propozycjami :zawstydzona/y:.
Mój P myśli o Maksymilian (mamy takiego pieska ale nie przeszkadza nam to, tylko jak zawołamy Maksiu to przybiegnie synek i piesek),
Cyprian (ale boję się że będą wołać Cypek a to już nie takie fajne),
Milan (ale wydaje mi sie nieco dziwne)
może Samuel.
A ja już przestałam o tym mysleć czekam aż coś samo mi wpadnie w ucho.

U mnie jak by był chłopiec miał mieć na imie albo własnie Cyprian albo Samuel(mam kolege o tym imieniu i wogóle ,żadko spotykane imie) Nie martw sie jakimis tam przezwiskami bo i jak bedz.na to patrzec to w sumie do każdego da się jakąś metkę przyczepić .Mnie to denerwuje jak ktoś mi tak mówi albo myśli ,że mi dziecko odrazu beda przezywać -a szcetrze mam to w duuupie!!!Moja bedzie miała na imie jak mi się podoba a nie komuś .
Twoje typy są naprawde piękne i oryginalne także się nie zastanawiaj i nie patrz na to co ktoś powie ,bo nigdy w taki sposób nic nie wybierzesz!!!Ojej ile ja się na swoje nasłuchałm a tera zkażdy tak na imie daje swemu synkowi i Nela też się czesto słyszy(wystarczy spojrzeć w galerię BB:tak:)

A u nas ma być Amelka, od zawsze...od momentu, gdy zaczęliśmy planować dziecko to już mieliśmy imię dla dziewczynki, z imieniem dla chłopca mielibyśmy większy problem, bo żadnych typów nie mamy, dlatego się śmiejemy, że przed ciążą znaliśmy imię dla córeczki i córeczkę sobie zmajstrowaliśmy :-D...a Amelka dlatego, że uwielbiamy film "Amelia"- bohaterka jest nieźle zakręcona, ale całe szczęście pozytywnie, podobnie jak my, więc...cóż innego, tylko Amelia i KONIEC...

A dla drugiej córci, o ile takowa będzie do Matylda, też z filmu; "Leon zawodowiec" (kurcze maniacy filmowi z nas :baffled:)

Moja Mama nadała mi imię wzorując się na jednaj z jej ulubionych książek: "Dorotka i jej przyjaciele", więc to rodzinne u nas, nadajemy imiona, bo dobrze nam się kojarzą z czymś z przeszłości :-D

A my od początku mieliśmy przeczucie, że będzie chłopiec więc szukaliśmy tylko imion dla synka:tak:. Nie padła ani jedna propozycja, na wypadek gdyby okazało się że to będzie dziewczynka :-D. I póki co to mąż wymyślił, że to będzie Michałek. Ja do końca nie jestem przekonana...chyba, ale już R wszystkim obwieszcza, że będzie Michał to chyba tak zostanie. Zwłaszcza, że imię dla córci wybierałam ja, tak więc teraz jego kolej ;-).

A u nas z imieniem to bardzo podobalo nam sie Juli ale ja mam przykre wspomnienia, wiec jak bedzie corcia Bedzie Amelia napewno. Dla synka mielismy Igor i odkad zaczelismy powaznie zaczelismy o sobie myslec tak bylo postanowione, i wszyscy o tym wiedzieli ale jak moja szwagierka zaszla w ciaze i piszac smsa ze urodzila to ja a jak daliscie na imie a ona ze Igor wiecie ze ja plakalam tak ze szok a nie bylam w ciazy ona wiedziala ze tak chcemy przez cala ciaze slowem nie wspomniala o tym imieniu no ale... taka jest :wściekła/y:Puzniej moj maz chodzil i chodzi i do tej pory mowi darus do brzusia choc bardziej mi by sie podobalo tak jak Iwonka proponowala Dawid ale chyba zostaniemy przy Dariuszu

A i przez jakis czas na 100% mial byc Alan ale jakos nam przeszlo :sorry2:

Maksymilian bardzo ladne ale troszke za dlugie do naszego nazwiska i... moja kolezanka miala pudla maksa i znajac wrednych ludzi beda mi tak gadac o tym pudlu :wściekła/y:gdybysmy wybrali to imie, bo jest naprawde bardzo ladne

reklama
Do góry