reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze hobby, ćwiczenia, diety - wszystko dla nas

Zgadzam się ja już jem normalnie.Bez wydymaczy i cytrusków :tak:

no niestety ja normalnie jesc nie moge..bo jak jadłam normalnie to mielismy bolesne purkania i kupki ...
teraz wywaliłam co nieco ( m.in gotowane jajka :nerd: ) i nie boli brzusio juz ...
tzn ograniczylam sie do minimum i stopniowo wprowadzam nowinki
od wczoraj czekamy czy bedzie reakcja na jabłko - póki co brak wiec jestem zadowolona bo uwielbiam jabłka :-D

reklama
Z braku dostępu do czekolady z orzechami rzuciłam sie na lody waniliowe B&R, Dzisiaj zjadłam 3 litry:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

looooodyyy.. pumpkin - zabiłaś mnie tym:-D Ale nie dam się!! wmówię sobie że to też dzidzi zaszkodzi!!

U nas od 3 dni kolki. Mała po 4-5 godzin płacze i nic jej nie pomaga. Próbowaliśmy masować brzuszek, robić rowerek, nawet ogrzewać brzuszek suszarką i nic nie pomaga. Może macie jakieś sposoby, by maluszkowi pomóc.

A ja małą gotowaną kawusię dziennie wypijam, a mój śpioch jak spał tak śpi:tak: Jak zobaczyłam u małego krosteczki na twarzy, to profilaktycznie odstawiłam nabiał, póki co więcej się nie pojawiło.
Makutka, przyjrzyj sie swojej diecie, Szymon też miał kolki i okazało się że ma skazę.
Moim zdaniem jeśli dziecko wysypuję, ma problemy z brzuszkiem i jest płaczliwe to nie jest normalne i nie należy czekać aż samo przejdzie. Coś te dolegliwości powoduje i trzeba znalezć co. Nie sięgałabym od razu po farmakologię tylko najpierw dieta, pierwsze do odstawki mleko i jego przetwory:happy2:

Ivi - Lody mi bokiem wyszły. Mam anginę i mówić nie mogę. Z nosa powódz, mam tylko nadzieję, że małej nie zarażę :-(

reklama
dziewczyny czy byłysice juz na kontrolnej wizycie u gina?? ja się wybierałam pod koniec lutego, ale moja przyjaciółka mi powiedziała że powinnam iść po 4 tygodniachod porodu.. i sama juz nie wiem..

Do góry