reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze hobby, ćwiczenia, diety - wszystko dla nas

dziewczyny czy byłysice juz na kontrolnej wizycie u gina?? ja się wybierałam pod koniec lutego, ale moja przyjaciółka mi powiedziała że powinnam iść po 4 tygodniachod porodu.. i sama juz nie wiem..

mnie pani ginekolog kazała przyjść po 8 tygodniach, jak już wszystko co ma zejść to zejdzie. W wypisie szpitalnym zalecali po czterech, ale to nie ma znaczenia jak jest ok czy po czterech sześciu czy ośmiu

reklama
dziewczyny czy byłysice juz na kontrolnej wizycie u gina?? ja się wybierałam pod koniec lutego, ale moja przyjaciółka mi powiedziała że powinnam iść po 4 tygodniachod porodu.. i sama juz nie wiem..

Ja ide po 5 tygodniu ale tylko dlatego,ze mialam taki a nie inny porod i sa jakies powiklania,normalnie kontrola powinna byc po 8 tygodniach czyli mniej wiecej po skonczonym pologu. Oczywiscie,jesli dzieje sie cos niepokojacego to trzeba isc wczesniej...ale oby nie:-)

U nas od 3 dni kolki. Mała po 4-5 godzin płacze i nic jej nie pomaga. Próbowaliśmy masować brzuszek, robić rowerek, nawet ogrzewać brzuszek suszarką i nic nie pomaga. Może macie jakieś sposoby, by maluszkowi pomóc.

u mnie podobnie.. tylko ze maly wytrzymuje do 7 godz bez snu! a do tego ma spake :-(
wczoraj wyprobowalam patent od siostry.. jest taka indyjska przyprawa asafetyda.. rozpuszcza sie dwie szczypty w 1,5 lyzki cieplej wody.. taki specyfik nalezy wmasowac w brzuszek, jesli dzidzia nadal ma kikut pepka to wokolo...
u nas zadzialalo.. po jakims czasie sie uspokoil...
ale niestety od przedwczoraj w ruch poszedl tez smoczek :-( bo maly wciaz by ssal.. a jak daje mu piers.. to potem zaraz rzyga z przejedzenia :dry:...
ech..

Mam pytanie do dziewczyn po cesarce...Czy długo krwawiłyscie taką żywa krwią?u mnie czasem nawet się tak dziwnie ciągnie ,ciągle jeszcze ciemna krew...bardzo przepraszam za tak wyraźny opis ale położna mówiła ,ze jeśli krwawienie będzie duże to do lekarza a ja nie wiem ile to duzo:baffled:Kiedy powinno juz byc takie krwawienie ,że wystarczy podpaska...ja ciągle jeszcze noszę te wielkie snowbordy poporodowe:sorry2:

Mam pytanie do dziewczyn po cesarce...Czy długo krwawiłyscie taką żywa krwią?u mnie czasem nawet się tak dziwnie ciągnie ,ciągle jeszcze ciemna krew...bardzo przepraszam za tak wyraźny opis ale położna mówiła ,ze jeśli krwawienie będzie duże to do lekarza a ja nie wiem ile to duzo:baffled:Kiedy powinno juz byc takie krwawienie ,że wystarczy podpaska...ja ciągle jeszcze noszę te wielkie snowbordy poporodowe:sorry2:
10 dni po i jeszcze te podklady... to chyba dużo jednak :baffled: ja je w domu jeden dzień po szpitalu tylko uzywałam. Może inne dziewczyny dla porównania ci napiszą -wg mnie krawienie po SN a CC chyba nie ma znaczenia rodzaj porodu.

reklama
Ja miałam wizytę w 14 dniu po i następna 6 tyg po. Co do krwawienia to w szpitalu uzywalżm podkladow 4-5 dni a potem w domu podpasek ogromniastych
(typu "na noc") Szok przeżyłam jak dostałam okres po 4 tyg i krwawiłam dużo bardziej niz po samym porodzie...
Angina dalej trwa. Zachlastac sie mozna...

Do góry