reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Lucka ja tez moje biore sposobem z lekami, jak mowia ze BOLI BUCH to szybko lece po probiotyk i mowie ze musimy szybko wziac lekarstwo i zaraz nie bedzie bolalo i zawsze troche w formie zabawy, np jak daje im witamine C to im spiewam witaminki witaminki dla Majusi i Julinki:-D a one tancza i szybko lykaja! i nieraz same przypominaja o witaminkach:)
Ale jak dzieci nie chca i nie lubia to juz jest ciezej..nie kazde da sie wziasc sposobem:/
A jak sie wczorajsza imprezka udala dla rodzinki?

Madzia oby remont sie szybko skonczyl:)pozdrowienia!

Iwona
ja z inhalatorem to moim powiedzialam ze mamy taka zabawke co pomaga na kaszelek, jak bedziemy leczyc tym kaszelek to zaraz beda zdrowe. Pozwalam im samym wlaczyc i trzymac sobie i dawalismy rade. I pozniej np Julka chciala robic a Majka nie to Julka mowi: JULCIA BEDZIE DOWA, MAJA CHOJA BEDZIEŚ!
Boze naprawde jestes mistrzynia z tym organizowaniem czasu! ale przynajmniej wychoruja sie teraz i cale zycie beda zdrowe napewno:)

reklama
Aniu - staram się aby przy okazji tego, że to nie ja z nimi siedzę to przy okazji wyszalały się wtedy w domu. Co prawda z teściową ciężej bo ona zawsze szuka czegoś do zrobienia w domu co mnie potem przyprawia o złośc bo nie moge znaleźc różnych rzeczy, ale wiem że to efekt uboczny tego, że jednak z nimi posiedzi a ja musze to przeboleć :) Jutro moja siostra z nimi będzie - sesja się skończyła więc ma troszkę wolnego więc powygłupiają się pewnie ... a ona sporo młodsza ode mnie i juz chyba przestała się bac zostawac z nimi sama. Za to w domu potem sajgon jak przychodze i jakby po przejściu tajfunu! Ale wiem że się dobrze bawiły :)
U nas inhalator powoli przestaje byc takim problemem - gorzej jest psikac im do nosa cokolwiek. Julka to jeszcze da i nawet się potem cieszy bo ja przy tym staram się robić głupie miny, ale Majka to zwiewa, zakrywa nos, wrzeszczy! Diabełek wcielony!

Hej Dziewczyny. Czekam na narodziny moich 2 córeczek i mam pytanie do doświadczonych Mam Bliźniąt: czy któraś z Was używała w ciąży lub/i do karmienia maluchów kojca (poduszki) Motherhood? czy warto zainwestować, bo jednak kosztuje on niemało?

Kuba nam już prawie miesiac choruje...najpierw 3-dniówka..tydzień przerwy i znowu jakies świństwo sie przybłąkało,nasza lekarka mówiła zee prawie na oskrzela im poszło.Dostali flegamine,acidolac baby i augmentin(to był poniedziałek) w piątek byliśmy u kontroli i było ok ale leki podawac chłopcom do środy włącznie bo na oskrzela jednak 10 dni trzeba brać...a tu dzisiaj wysypka.M był z Kubusiem u lekarza i wypytywała czy cos nowego wprowadzalismy ale nic nowego im nie dawaliśmy, z reszta dziwne ze tylko kuba ma wysypkę a Filip nie.Lekarka stwierdziła ze to uczulenie na antybiotyk(po 7 dniach zażywania??!!) i mamy odstawić,podawac tylko flegaminke i wapno w syropie,jutro znowu do kontroli.Jak ta wysypka mu szybko nie zejdzie to chce położyc Kubusia do szpitala bo sama chyba nie wie co mu jest:-(Ręce mi juz opadają,chłopcy chorzy,ja chora a za chwile na głowe spadną nam fachowcy i będą pokrycie dachowe kłaść na budowie:-(

Musze poszukac dobrego pediatry prywatnie bo na NFZ...ehhhh ta lekarka co leczy chłopców leczy równiez i mnie do tej pory i dotad nie narzekałam...

Hej Dziewczyny. Czekam na narodziny moich 2 córeczek i mam pytanie do doświadczonych Mam Bliźniąt: czy któraś z Was używała w ciąży lub/i do karmienia maluchów kojca (poduszki) Motherhood? czy warto zainwestować, bo jednak kosztuje on niemało?[/QUO
Ja w ciąży z bliźniakami uzywałam,bo miałam po pierwszej ciązy...ale tylko w chłodne dni,bo jak było cieplej to juz nie mogłam z tym spac bo cała się pociłam...i wtedy wystarczał mi jakis jasiek miedzy kolanami;-). Powiem tak gdyby nie to,że miałam po pierwszej ciazy na pewno bym nie kupowała,bo z kolei do karmienia blixniaków to się wg mnie absolutnienie nadaje bo po prostu jest za miekka. Juz twardsza jest ta mała fasolka,no ale ona z kolei znów za mała...
Ja polecam do karnienia blixniaków taką poduchę do kupienia w sklepie internetowym lub w ursusie,nazywa sie bliźniacze szczescie. O! trzeba sobie wygooglowac i bedzie. Ale widziałam ostatnio bo byłam w tym sklepie ze cos podrozały te poduchy...moze na allegro są takie same do dostania w nizszej cenie....

SDC11470a.jpg Pasy oczywiście sa 5-punktowe ale my tylko tak zapieliśmy jak widać,tacka jest podwójna a z tyłu koszyczek na zabawki-na razie nie montowaliśmy..

Na pierwszym planie Kuba z tyłu Filip

Karola,ale jak te twoje pociechy ładnie siedzą. Tak prosciutko:)....Moje ciągle cwiczą umiejętnosc siadania...posadzeni chwile trzymają równowage a po chwili..bęęęęc...takze widac,że to jeszcze ciagle nie ich czas...No cóz nic na siłę...poczekamy az sami siadą,nawet jesli to bedzie jeszcze trwało i trwało...
Ale Twoi prezentują sie baaaardzo elegancko! no inne dzieciaki jak juz tak siedzą,a nie tylko lezenie i lezenie;-)

Aimee, ja mam do sprzedania tanio taka poduszkę:) napisałam CI prywatną wiadomość:) ale nie wiem czy zauwazysz;)

dziewczyny, co z tymi choróbskami??? U mnie póki co spokoj (tfutfu) Ale na dwo nie wychodzimy. Trochę ich pusciłam na wsi jak byliśmy, bo mogły pobiegać, ale tam z kolei zero śniegu :( Miałam tam nawet pojechać z dzieći na parę dni, bo tu jestem całkiem sama, ale jakoś mi się nie chce jak taka pogoda dziwna. Szkod mi tych moich dzieciakow, tez już czekam na wiosne kiedy nie będzie tych ... warstw do zakladania.
SŁuchajcie ja sie tylko dziwię,że przecież moje dzieci ani nie sa w zimnie chowane ( mówią ze to tak uodparnia) ani na piersi, wychodzimy na dwor też nie zawsze a jakos sie trzymają. Tylko ta skora Asi mnie wkurza coraz bardziej i chyba jej zrobię panel na alergeny, moze chociaz coś sie wyjaśni.. Któras robilą może te badania?

ściskam Was mocno i życze zdrowka wszystkim.

reklama
Hej Dziewczyny. Czekam na narodziny moich 2 córeczek i mam pytanie do doświadczonych Mam Bliźniąt: czy któraś z Was używała w ciąży lub/i do karmienia maluchów kojca (poduszki) Motherhood? czy warto zainwestować, bo jednak kosztuje on niemało?

Ja nie karmiłam bliźniąt piersią ale do karmienia butlą miałam taką poduszkę i nawet sobie chwaliłam, choć po jakimś czasie to wypełnienie nieco oklapło i była już za miekka.

karola chłopaki pierwsza klasa! Współczuję tych chorób, może faktycznie warto zmienic pediatrę i niech was ktos inny obejrzy, spojrzy świeżym okiem. Miesiąc to już trochę za długo. A miał mały robione jakies badania? Morfologię? OB? CRP?

Marta
ja nie raz pisałam że moje są zdrowe jak konie, ale ten wirus to na bank Maja złapała jak pojechaliśmy na ostry dyżur do przychodni. Przed nami było 11 dzieci, zasmarkanych i chorych. A potem ten wirusek przeskakiwał na nas jak w tej reklamie "podaj dalej" :(((( To jest nasza pierwsza choroba w ciągu tych dwóch lat!
Jednka czuję że wychodzimy na prostą. Ja już lepiej si\ę czuję, dziewczynki widzę że też - troszkę jeszcze pokasłują.

Niestety nic nie wiem o tym panelu, ale może warto się zainteresować bo przecież ile można na tej bezmlecznej diecie??

Madzia czekamy na ciebie, ależ jestem ciekawa co wy tam robicie :)))) My zamieniliśmy pokoje dziewczynek ten do bawienia się z tym do spania. ZMiana mała ale chodze i nie mogę się jeszcze znaleźć w nowym ustawieniu mebli.

Ania u nas taka biegunka bez przyczyn potrafiła się utrzymać nawet tydzień. Byłam nawet z tym u lekarza ale lekarka kazała dawać tylko probiotyk, orsalit do picia i stosować dietę. W końcu przeszło.

Do góry