reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
Madzia ja jak kupuje pałki to najczesciej 4 to jest tak pol kg, zalezy jakiej wielkosci ale 18 szt to tak pewnie 2-2,5kg.

Az slinka leci jak tak czytam:)

Kolezanka na facebooku wstawila zdjecie tortu swojej coreczki, wkleje Wam moze ktoras skorzysta bo jest cudny, choc wydaje sie ze kupny:) ale wy takie zdolne wiekszosc, ze moze ktoras sie pokusi:)

Ostatnia edycja:
Kasia czekam na relacje z imprezki:) po zdjeciach na fb widac ze udana, dziewczynki zadowolone. Co tam podostawaly? jedzonko smakowalo wszystkim? sie naszykowalas, pewnie padnieta jestes.

anulka, fajny ten tort. Sama dekoracja nie wygląda na bardzo trudną, kółka i paski wyciać to proste, tylko ta masę zrobic i tort obłozyć. Ale mase można kupić gotową +barwniki wiec pewnie by jakoś wyszło;)
TO ja zaraz lecę do KAsi oglądać zdjecia;)

Kasiu tez czekam na relacje:-)
Przypomnialo mi sie jak czekalam na telacje z roczku hihi a potem czekalam na swoje roczniaki.
A teraz dwa latka i czekam na swoje dwulatki.Jeszcze 6 miesiecy:-)
Noo i oczywiscie 6 lat Maniusia.

Dzis mialam zabawny dzien.Dziewczynki mialy takie fajne humorki.
Cudnie sie bawily, rozkosznie rozrabialy ( Zoska tak jak sie spidziewalam jest typowa Zoska:-D ciagle w centrum)
Do tego Maniek dzis zadawal tyle pytan, typu wiedza o wszechswiecie, o relacje miedzy ludzmi.
Ogladal film i pytal o emocje, a czemu ten pan zlosci sie na te pania, a czemu ja caluje itp..
Dowiedzialam sie ze wata cukrowa ma kolor pinkowy a truskawki sa niedobre bo slone i niepocukrzone.
Borowki sa ochydne bo sa ciemne:-D
No i do tego wszystkiego : nie lubie zelkow bo sa obrzydliwe bo sie trzesa:-D
Kisiel i budyn tez jest wstretny bo obslizgly i tez sie trzesie:-D
A na koniec przed snem uslyszalam: Mamusiu kocham cie, obiecuje ci ze bede zdrowo jadl, bo jestem troche chudy i nie mam brzucha to bede jadl codziennie jedno jablko !

Ostatnia edycja:
:-) hehe, relację powiadacie??

Nie ma co opowiadać:-p imprezka bardzo kameralna, tylko najbliższa rodzina a i tak jedni dziadkowie nie dojechali bo zmogła ich choroba. Mimo tego dziewczynki zachwycone i widzę diametralną zmianę od czasu jak świętowaliśmy roczek. Wtedy to nic nie wiedziały co się dzieje, a teraz jak zobaczyły że nakrywam stół że szykuję jedzonko to nawet wstrzymały się na chwilę od bałaganienia:tak:

Jedzono wyszło (nie chwaląc się) bardzo dobre. Nawet pocykałam dla was trochę zdjęć, bo wiem że wszyscy lubimy oglądać zdjęcia:-p

Zrobiłam: babeczki, trufelki, torty plus kurczaka, bagietki na ciepło do kurczaka, sałatkę, tortille, łososiaz serkiem - wszystko to co pisałam wcześniej. Wszystko poszło strasznie szybko, aż się zastanawiam teraz czy nie było tego za mało:no: A udek miałam 18 sztuk!

DSC06194.jpgDSC06196.jpgDSC06197.jpgDSC06198.jpgDSC06199.jpgDSC06201.jpgDSC06203.jpgDSC06204.jpg

pooglądajcie :p może ślinka nie spadnie wam na monitor:tak:

Dziewczyny dostały takie byczki do skakania (trafione w 100%), takie drewniane zabawki na patykach do popychania - nadal to lubią, ogromny zestaw plastikowych czipsów, warzyw, owoców itd

Kasia masz na sumieniu mój monitor i klawiaturę :-D do jutra ślinę będę wycierać. Wszystko wygląda tak smakowicie, że nie dziwie się że szybko zniknęło. Podkradam od ciebie te wytrawne ślimaczki i pałki ostre. Nasz wielki dzień w niedziele u nas będzie około 20 osób bo my, dziadki i chrzestni z rodzinami to już tyle wychodzi. Najbardziej boję się czy mi torty wyjdą (z masą cukrową będę robić pierwszy raz) zobaczymy.

Remontu wreszcie koniec, pokoje zrobione tylko jeszcze wszystkie dodatki i ozdoby u chłopców nie zawieszone. Wkleje zdjęcia jak będzie koniec

bardzo jestem ciekawa jak wyszło :)))) czekam na zdjęcia:tak:

Wiesz, polecam jeszcze te tortille - szybko się robi a poszły najszybciej! Wystarczy posmarować placek majonezem, na to dałam szynkę, starty ser i kiełki - wszyscy się zastanawali co jest w środku:tak: Można tego naprodukować całą masę, jako przegrycha super!

Kasiu te smakołyki rewelacyjnie wygladaly i pewnie smakowaly tak samo:) te byczki do skakania bardzo fajne, my mamy jednego bo dziadek kupil w lato dziewczynkom na podworku mialy do skakania, przynioslam go niedawno do domu, bo byl schowany i mecza go jak nie wiem:) najgorsze ze chodza i mowia JEDEN BICIEK JEST TIKO, PUPI DZIADZIA GUGI:-Dtak mysle zeby drugiego dokupic, widzialam osiolka ale pewnie by sie bily wiec musze znalezc drugiego byka:D

A ja dzisiaj postanowiłam: KONIEC ZE SMOCZKAMI! jeszcze spotkalam znajoma ktora dala mi sposob, oduczyla coreczke odcinajac smoczek po kawalku ze niby chory jest:D i wprowadzilam ten pomysl w zycie. Odcielam im koncowke przed spaniem w dzien, julce nie przeszkodzilo to i spala z takim dziurawym a maja nie chce go wsadzic do buzi takiego i troche marudzila zanim zasnela i jak sie obudzila. Spala z nim w reku caly czas. Zobaczymy teraz bo jeszcze nie zasnely, gadaja sobie w lozeczkach. Jutro utne wiecej. Zdolowane sa i mowia z taka smutna mina duduś choji jeśt:D Ale bede twarda! bo wstyd zeby takie duze z dydusiami chodzily!

Ostatnia edycja:
reklama
Anulka swietny pomysl, nie znałam go, ale też wprowadze w zycie, ale jeszcze troche, mi nie przeszkadza, a widze jak sie uspokajają, ale moje nie wychodza nigdzie z dydkiem, wołają tylkow domu jak sie nudzą, i nikt ich z nimi nie widzi

Do góry