reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
hej za dużo się w tym kierunku nie zmieniło niestety. Po południowej drzemce nasikają do nocników, czasem przyniosą i pokazują żeby ich posadzić ale raczej nocnik pozostaje pusty. Ja tam uważam, że jeszcze mamy czas, do niczego ich zmuszać nie będę. W wakacje solidniej poćwiczymy.

zoska u nas wyglada kiepsko - ale na razie nie naciskam - kurka jest taki problem że nie moge je nauczyć żeby wołały że im się chce - nawet po fakcie nie mowią że zrobiły! Ale na wiosnę biorę się za to ze zdwojoną siłą:cool:

Ja tez wolałam jak był ten mrozek przynajmniej z rana to jakoś tak dziewczyny zdrowsze chodziły a tu znowu katar się przyplątał i Jula zaczęła kasłać. Dziś nad ranem dostała gorączki. Tatuś z nia siedzi i z Mają - akurat wziłą urlopu pare dni.

Nocniki - u nas zero! Jakoś nie specjalnie je interesują a jak siedzą to zaraz wstają. Jak przyjda cieplejsze dni to pewnie bedzie trzeba zakasać rękawy i uczyć. Jeszcze Panie w przedszkolu podpytam bo może maja jakies sposoby :)

Moje tez usiądą na nocnik, pośmieją się i na tym koniec. Był czas, że jak coś naprodukowały to przychodziły i pokazywały, że coś w pieluszce jest. Teraz juz im się nie chce. Jak poczuję zapaszek lub spytam czy cos jest to one się śmieją i kiwaja na nie. Uciekają od razu. Jula to jeszcze to swoje ulubione "nie"! Pieluch schodzi mniej to widać choc w nocy to napompowane że hej.

Wzielam sie za swiateczne porzadki i jakos nie mam czasu nawet popisac, wejde poczytam troche i zaraz znowu cos:/ wczoraj sie wyrwalam na zakupy z przyjaciolka, jutro ide do fryzjera na pasemka i tak ciagle czasu brakuje zeby nadrobic ale widze ze tez bardzo duzo nie piszecie na szczescie:)

Iws nas tez jakis katar, Majka miala 2 dni i kichala jak nie wiem, teraz na Julke sie przenioslo ale tez juz lepiej po 2 dniach, jak zaczyna tylko sie cos dziac, to daje cebion i calcium i przechodzi na ogol.

Kasiu wspolczuje tych nocek z Maja:/ przyzwyczaila sie najwidoczniej. U nas to nawet jak raz kiedys wzielam jedna to juz druga krzyczy wiec nie biore wcale. One sa tak zwiazane silnie ze jak jedna sie obudzi nawet a druga spi w dzien to zejde na dol i zaraz tamta sie budzi i zaglada siostrze do lozka ze jej nie ma i placz.
Co do nocnikow to moje dziewczynki tez nie interesuja..mowia np fu, sprawdzam, jeszcze nie ma, wiec pytam czy siadamy na nocnik to one ze nie a zaraz juz jest fu! wiec juz wiedza ze im sie chce i mowia o tym ale z nocnika uciekaja jakby parzyl! i jak cos zrobia tez przychodza i mowia ze maja. Rano np mowia DUZIO SIUSIU MAJA(JULCIA) MA:D PUPE(KUPE) NIE! Tez zamierzam zaczac odzwyczajanie wiosna-lato jak od wrzesnia chcemy je dac do przedszkola.
Ale narazie bardziej martwia mnie te dydusie bo zwariowac idzie. Kiedys byly tylko do spania a teraz! moga z nimi caly dzien chodzic z przerwami na jedzenie! i tylko wolaja DUSIA:D

Ostatnia edycja:
iws = dzieki to moja Baska tez potrafi ulac nawet po 1godz i je strasznie zachłannie w sumie zawsze pierwsza opróznia butle, no coz czekam z niecierpliwoscia az usiada:-D

reklama
Do góry