reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Morgenrood ale slodziaki:)

Iws my kupujemy malym pod choinke rowerki biegowe, a na ur 4 stycznia teletubisie dostana te z telewizorkiem na brzuszku, bo uwielbiaja teletubisie:) moja mama kupila lalki takie placzace, sikajace do nocnika..do tego jeszcze na ur chyba glebokie wozki, bo maja spacerowki ale wozki to najlepsza zabawka dla nich wiec napewno sie uciesza:) jeszcze duzo innych prezentow dostana bo chrzesni, drudzy dziadkowie, jeden w stanach jest teraz to nam paczke wyslal ale to juz niespodzianki, nie wiem co:)

Kasiu a Twoje dziewczynki sie nie pobija jak dostana cos innego na mikolaja? moje musze wszystko razy 2 miec bo juz sobie wyobrazam jaka bitwa by byla:) ja kupilam dziewczynom na mikolaja ten serwis: FISHER PRICE serwis do herbaty MÓWI śpiewa __ PL (1952167654) - Aukcje internetowe Allegro, takie misie do ukladania BRIMAREX UKŁADANKA DREWNIANA MISIU (1921109834) - Aukcje internetowe Allegro i tatus dokupil jeszcze ksiazeczki bo uwielbiaja czytac przed spaniem same:)
Dziewczynki juz dzisiaj dostaly tez prezent od mojej mamy, bo jutro pracuje caly dzien. Kupila im sliczne szlafroczki takie cieplutkie z hello kitty i wyszytym imieniem, zeby sie nie pomylily:)

A ja dzisiaj wzielam sie za robote jak babcia zabrala male na spacer i umylam wszystkie okna u gory, jeszcze na dole zostaly ale juz M umyl czesc wiec nie duzo zostalo. Narazie wody nie ma wiec nie moge dokonczyc:/ale moze to i lepiej bo bede zakwasy miec jak zaszeleje i wszystkie umyje:)

my te teletubisie mamy. Na początku był szał, ciągle leciała ta muzyczka i telewizorek a teraz leżą w kącie i się kurzą. Juz nawet zastanawiałam czy nie sprzedać. Może u was będzie inaczej bo podobno dziewczynki bardziej lubią zabawki typu maskotki od chłopców

Jak najbardziej polecam maty edukacyjne oraz leżaczki. Huśtawki nie miałam, jedynie leżaczki z wibracjami. W nich też dość długo karmiłam chłopców, potem mieliśmy zwykłe krzesełka do karmienia z Ikea. Teraz już siedzą z nami przy stole więc też sprzedałam krzesełka.Karuzelę na początku lubili ale nie za długo. Polecam za to coś innego. Płytę z melodiami np. muzyka poważna dla malucha (my mieliśmy) ale są też odgłosy wody, szum lasu itp. Mi się wydaje, że to uspokaja. No i dużo chwaszczących, grzechoczących zabawek odpowiednich do wieku.

reklama
Madzia moje dziewczyny bardzo lubia te grajace zabawki wszystkie. Pisalam juz kiedys o naszym Kubusiu Puchatku http://allegro.pl/kubus-puchatek-interaktywny-tm-toys-160354-i1953011746.html, dostaly go rok temu od mojego brata pod choinke i nie ma dnia zeby go nie wlaczaly, pomimo ze drogi ale naprawde trafiony prezent:)mam nadzieje ze teletubisie tez znajda zainteresowanie:)

Gemini wypatrzylam je w hurtowni i stwierdzilam ze to fajna rzecz:)
tak czytam na raty Was i wlasnie doczytalam co pisalas o miesie w zupie! u mnie to samo ma julka. Ogolnie ja ostatnio zupy nie interesuja, drugie danie wsuwa jak nie wiem, ale jak jest zupa i pokaze je mieso na lyzce to zje ale najlepiej samo bez rzadkiego! coraz gorzej z tymi dziecmi:/zaczelo sie wybrzydzanie:)

Ostatnia edycja:
Ania już od jakiegoś czasu kupujemy różne zabawki, staram się podkreślać ich indywidualne cechy i kupowac zabawki zgodne z ich zainteresowaniami. Na początku była walka ale potem bawi się jedna a potem druga, albo razem - więc jest coraz lepiej:tak:
Serwis fajny, widziałam w sklepie. Moje mają już mnóstwo garów, filiżanek, chyba ze 3 czajniki więc na razie im starczy. Mojue dziewczyny tez kochają teletubisie. Ja chcę im kupić na urodziny takiego tańczącego - ilekroć jesteśmy w smyku zawsze go oglądamy i dziewczyny cieszą się na jego widok jak głupie:-D

Wczoraj byłam w biedronce i wpadła mi w oko zabawka ze smoby "supermarket". Widziałam że na allego kosztuje to 200zł a w biedronie były po 149zł. To wyglądało tak:
7.jpg

hej dziewczyny. temat prezentowy w toku, widzę. Piszecie że nie macie pomysłów n prezenty, a ja mylę że jest sporo możliwości na teraz a jeszcze na później... Moje dzieciaki dostaly teraz od jednych dziadków takie laptopiki edukacyjne, a od drugich wielką lalę stojąca i chodzacą i samochód sterowany. I widze że to zabawki za bardzo na wyrost, takie od 3 lat. Może wceśńiej dorosną. No ale nie moge im od razu zabrac. dam trochę do bawienia i odloże na później bo to raczej nie ma sensu, jak one nie używają och zgodnie z przeznaczeniem. Z tymi zabawkami dużymi podobnie. My kupiliśy tą kuchnie w biedronce, ale myślę że poczekamy z nią do urodzin, wtedy juz trochę więcej zakumają, a w międzyczasie dostaną jakieś naczynka, żeby spróbować jak sie tym bawią i stopniowo bediziemy rozszerzać repertuar:) Myślę tez o puzzlach, ale takich kilkuelementowych, sa takie trefla dla 2latkow, chyba po 4 obrazki i rózna tematyka.

misiów u nas cale zatrzęsienie i roznoszą po domu, jak sobie przypomną i każą sciągnąc z półki. WIdzę że spredzają się takie zabawki, które dają jakąś reakcję. można po nich coś powtarzac itd.

moniap, z takich gadżetow dla maluszkow to przypomina mi się taka książeczka miękka, sa też takie rozkladane duże jak ochraniacz do lóżeczka można przypiać , z jednej strony mają czarno biale wzory a z drugiej obrazki. Moim zdaniem świetna sprawa, żałuję że moim czegoś takiego nie kupiłam, ale jak zobaczylam to już za późno bylo.

tak wogóle czytam dziewczyny - (anulka, iws, yen madzia zoska) co u was i my jesteśmy tuz za wami. Moje dzieci jeszcze tego nie robią ale za moment już beda. Fajnie tak obserwować zmiany. U mnie teraz jest na topie wspinanie się, ostatnio powtarzanie - dziś do wojtka mówię "ty zboju" a on potem chodził i pół dnia powtarzał buju :D A asia za nim;)

yen, co do spotkań z dzieći i bez to ja jak najbardziej, a sluchajcie, może byśy sie zebrały np na jakis teermin do Nalęczowa? Czasem sa fajne grupony, moglabym zalątwić jakis nocleg w Nałęczowie albo Kazimierzu, poszukac wcześńiej w miare taniego i już mamy babski relaks. Co Wy na to??? z wWY to nie tak daleko, najgorzej anulka ... :( ale i sląśk nie jest blisko. a z dzieći - może kiedyś juz wiosną-latem wyskoczymy do wwy to możemy sie umóić w jakimś zoo czy parku rozrywki na ten dzien wszystkie:)może warto o tym wcześniej pomyśłeć, zeby zaplanować... chyba że się ktorejś do ogrodka zwalimy;)

Kasia fajnie ze Twoje dziewczynki maja rozne zainteresowania bo moje to lubia to co siostra akurat ma w rekach najczesciej:D najlepsza zabawa wyrywanie:)my jeszcze kuchennych rzeczy nie mamy za bardzo wiec zaczynamy od serwisu do herbaty. Kuchnie mysle ze za rok dostana albo moze za pol, bo narazie je nie kreca tego typu rzeczy..u kolezanki bylismy co ma blizniaczki i maja kuchnie, ani jej dziewczynki ani moje nie wykazuja zainteresowania i postanowila ja schowac na strych narazie, ale moze to po mamusi nie lubia w kuchni przebywac:) ja to doskonale rozumiem:D
Ten supermarket fajny ale tez chyba jeszcze czas na to.

Onna widzialam te puzzle, fajna rzecz. Narazie prezenty nakupowane juz ale tez je kupie przy nastepnych zakupach zabawkowych:) narazie moje maja cos podobnego do tego UKŁADANKA PUZZLE DREWNIANE DREWNIANA Z DREWNA (1959646236) - Aukcje internetowe Allegro
Kurcze jak ja bym chciala blizej Was mieszkac:( z checia bym sie spotkala z Wami a taki weekend to juz wogole marzenie:)

Cześć dziewczyny. U nas teraz muszą byc takie same zabawki chociaż wcześniej kupiowałam różne. Teraz podobnie jak u Ani najlepsza zabawka to ta, którą ma brat. Takie drewniane puzzle też mamy z kotkiem akurat. lubią ale u nas wszystko jest na chwilę. Jedynie tym placem zabaw zajmują się na dłużej. Postaram się wkleić zdjęcia na zamkniętym. Aniu też się zastanawiałam nad tym Kubusiem gadającym ale ostatecznie nie zdecydowałam się. Nic straconego bo za 2 miesiące będą mieli urodziny więc można jeszcze raz przemyśleć sprawę.

Co do spotkania to ja mam daleko do każdej z was, jedynie po za Gosią (Malygosiak). Z chęcią bym się spotkała ale do Warszawy za daleko. :-( do Anulki też daleko. Kurcze, fajnie mają się dziewczyny, które w pobliżu siebie mieszkają.

Muszę się wam pochwalić, że byliśmy wczoraj wieczorem w kinie we Wrocławiu. Dziadki przenocowali chłopców a my zaszaleliśmy. Byliśmy na "Listy do M." fajna komedia, chociaż łezka mi się zakręciła w jednym momencie, polecam. Taki wieczór z dala od dzieci raz na jakiś czas jest fajny.

madzia byłam na tym filmie juz jakiś czas temu - taki do obejrzenia. ale dla mnie jest to podróba mojego ukochanego świątecznego filmu "love actually" - kocham ten film:-D Tam to dopiero można płakac i śmiać się...

Co do spotkania to ja jestem chętna ale na pewno nie teraz, bo za dwa tygodnie mam już pierwszy egzamin i strasznie się denerwuję. Potem jeszcze 10 do zdania w tym semestrze - jezu jak ja to przeżyję - na dodatek wszystkie ustne:szok:

Był dziś u was Pan z czerwonym nosem i białą brodą????:rofl2::laugh2:

madzia byłam na tym filmie juz jakiś czas temu - taki do obejrzenia. ale dla mnie jest to podróba mojego ukochanego świątecznego filmu "love actually" - kocham ten film:-D Tam to dopiero można płakac i śmiać się...

Co do spotkania to ja jestem chętna ale na pewno nie teraz, bo za dwa tygodnie mam już pierwszy egzamin i strasznie się denerwuję. Potem jeszcze 10 do zdania w tym semestrze - jezu jak ja to przeżyję - na dodatek wszystkie ustne:szok:

Był dziś u was Pan z czerwonym nosem i białą brodą????:rofl2::laugh2:

Nie widziałam tego twojego filmu więc nie mam porównania. Po ostatnich polskich produkcjach typu Wyjazd integracyjny zdecydowanie fajna komedia. Mi się podobała ale byc może nie znam się na kinie.

Mikołaj jeszcze do nas nie dotarł :-( obija się chłopak

reklama
U mnie był mikołaj, kiepsciutki, ale najwazniejsze że pamietal co lubie. W moim domu ta tradycje sie pamieta i nawet do mojej mamy przychodzi,a mojemu m przyniósł majtki czerwone słonie z trabą, ale krepacje w sklepie miałam jak kupowałam, a smiechu z m mielismy wczoraj jak wieczorem wrócił :-)
Rano maluchom wytłumaczyłam o co chodzi i poszlismy razem do korytarza, tak na dwa razy kapowali, tyle ze u mnie jest zwyczaj ze na mikołajki są tylko słodycze i chce zeby to nigdy sie nie zmieniło, ode mnie znalazły sie jogurciki i ulubione rogaliki, od mojej mamy kinderki.
Człowiek stary, ale z m rano lecielismy zobaczyc co jest i to jest w tym fajne.

Do góry