reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
Zdjęcie maluchów przepiękne. Jacy poważni :)

A ja mam pytanie do mam mających dzieciaki w podbnym wieku co moje... już nie wiem co odpowiadać na pytania co na prezent gwiazdkowy!!! Rzucajcie pomysły bo mi się skończyły już.

Zdjęcie maluchów przepiękne. Jacy poważni :)

A ja mam pytanie do mam mających dzieciaki w podbnym wieku co moje... już nie wiem co odpowiadać na pytania co na prezent gwiazdkowy!!! Rzucajcie pomysły bo mi się skończyły już.

odwieczny problem...prezenty. My w tym roku jak juz pisałam wcześniej robimy zrzutkę na łóżko dla chłopców do ich pokoju. Ale zabawki też dostaną bo nie wybaczyłabym sobie jakby kuzynki otwierały paczki a oni nie. Ostatnio widziałam takie klocki Lego Duplo z hello kitty np. BIG Klocki Hello Kitty LODZIARNIA cukiernia 43 el. (1969317742) - Aukcje internetowe Allegro. Może cos takiego dla twoich dziewczynek. Moi dostaną takie klocki ale z serii Thomas and Frainds.One są chyba od 2 lat. Widziałam jakąś serię ze zwierzątkami, z księżniczkami.
Może jakaś gadająca lala nie wiem co lubią twoje dziewczyny. Mojego M. chrześnica 4 miesiące młodsza dostanie takiego pieska z serii ZHU Puppy http://allegro.pl/piesek-zhu-zhu-puppy-puppies-rozne-wzory-nowosc- i1943698122.html jej starsza siostra ma chomika i ona szaleje na jego punkcie więc dostanie pieska. jak mi sie coś przypomni jeszcze to dam znać

Morgenrood boska kartka.

Ostatnia edycja:
My mieliśmy kupowac łózka ale jeszcze się chyba wstrzymamy - póki chca spać jeszcze w swoich - przynajmniej te pare miesięcy póki zima i zimno nie wyobrażam sobie ciągłych wędrówek po domu :)

Dziewczyny lalek - niet. Stoją w pudełkach nawet nie otwarte i nawet na nie nie patrzą.
Dostaną zestaw sprzątający i ciuchcię od teściów. Jakś grająca, jeżdżąca itp. Bo to teraz pojazdy są na czasie.
Tunel do zabawy będzie, worki sako do siedzenia... Kończą mi się pomysły. Myślałam tez o zjeżdżalni - żeby była na wiosnę i lato do ogrodu, ale nie wiem jaka byłaby odpowiednia - w sensie jaka długośc i wysokość :)

kilka dni temu pisałam, że kupiliśmy plac zabaw chłopcom. W niedziele wieczorem im złożyliśmy i jak wstali rano i weszli do pokoju to szok. Zaraz w tych piżamach zaczeli się bawić. Cały dzień wczorajszy był bardzo aktywny bo jak nie spacer to zabawa w domu. Drogie to ale warto było żeby zobaczyć tą radość dzieci.

Morgenrod cudna karteczka - oj wzruszy bardzo dziadków, szczególnie tych którzy są daleko.
Z tymi teściowymi to skaranie boskie, czasami to nic do nich nie dociera - to się nazywa wybiórcza głuchota:wściekła/y:

Iws u nas będzie kuchnia na gwiazdkę - teraz na mikołaja kupiłam drobiazgi - mikrofon dla piosenkarki Majeczki i samochód strażacki dla Leny.
Najlepiej to zrób zbiórkę pieniędzy i kup coś wypasionego - ta zjeżdżalnia super i będzie na lata:tak:

cześć dziewczyny!
znowu zwracam się do Was z kilkoma pytaniami :-) moje dzieciaki mają juz ponad dwa miesiące a ja nie jestem już taka przerazona jak na początku.

Teraz szukam różnych gadzetów dla dzieciaczków i nie wiem co sie przydaje a bez czego można sie obejść.
Planuję zakupić: karuzelę do łóżeczka, mate edukacyjną, hustawkę ? -czy któraś z Was miałą bright starts hybrydową? jak się spisała? Podoba mi się,ale nie widziałam jej na żywo tylko na allegro.

Dziewczyny co jeszcze można kupić (jaki gadzet) zeby choc trochę zajęło uwagę niemowlaków. Leżaczki mam i zadowolona jestem.

I ostatnie pytanie- krzesełko do karmienia, które bardziej polecacie: takie co potem się robi z niego stolik i krzesełko czy takie na kółkach?

Dzięki z góry za pomoc i pozdrawiam.

cześć dziewczyny!
znowu zwracam się do Was z kilkoma pytaniami :-) moje dzieciaki mają juz ponad dwa miesiące a ja nie jestem już taka przerazona jak na początku.

Teraz szukam różnych gadzetów dla dzieciaczków i nie wiem co sie przydaje a bez czego można sie obejść.
Planuję zakupić: karuzelę do łóżeczka, mate edukacyjną, hustawkę ? -czy któraś z Was miałą bright starts hybrydową? jak się spisała? Podoba mi się,ale nie widziałam jej na żywo tylko na allegro.

Dziewczyny co jeszcze można kupić (jaki gadzet) zeby choc trochę zajęło uwagę niemowlaków. Leżaczki mam i zadowolona jestem.

I ostatnie pytanie- krzesełko do karmienia, które bardziej polecacie: takie co potem się robi z niego stolik i krzesełko czy takie na kółkach?

Dzięki z góry za pomoc i pozdrawiam.

Moniapa bez kazdego gadzetu mozna sie obejsc... jednak niektore bardzo ulatwiaja zycie. mysle,ze bedziesz musiala sie przekonac sama co dziala na Twoje maluszki... na jednych dziala hustawka na drugich nie... na drugich dziala karyzela na innych nie i tak jest ze wszystkim...
moje dziewczynki uwielbiaja hustawke , karuzelke, mate edukacyjna, ale jest wiele mam, ktore mowia,ze ich maluszki nie lubily tego czy tego...

co do krzeselek to ja polecam dwa, fisher price space sever, fisher price np rainforest czy precious planet. to pierwsze nakladasz na krzeslo , rozklada sie wiec mozesz karmic malenkie dziecko tam jak i 3latka, a to drugie tez sie rozklda, regulowana wysokosc no i starcze dziecko moze jesc w nim przy stole.

reklama
Morgenrood ale slodziaki:)

Iws my kupujemy malym pod choinke rowerki biegowe, a na ur 4 stycznia teletubisie dostana te z telewizorkiem na brzuszku, bo uwielbiaja teletubisie:) moja mama kupila lalki takie placzace, sikajace do nocnika..do tego jeszcze na ur chyba glebokie wozki, bo maja spacerowki ale wozki to najlepsza zabawka dla nich wiec napewno sie uciesza:) jeszcze duzo innych prezentow dostana bo chrzesni, drudzy dziadkowie, jeden w stanach jest teraz to nam paczke wyslal ale to juz niespodzianki, nie wiem co:)

Kasiu a Twoje dziewczynki sie nie pobija jak dostana cos innego na mikolaja? moje musze wszystko razy 2 miec bo juz sobie wyobrazam jaka bitwa by byla:) ja kupilam dziewczynom na mikolaja ten serwis: FISHER PRICE serwis do herbaty MÓWI śpiewa __ PL (1952167654) - Aukcje internetowe Allegro, takie misie do ukladania BRIMAREX UKŁADANKA DREWNIANA MISIU (1921109834) - Aukcje internetowe Allegro i tatus dokupil jeszcze ksiazeczki bo uwielbiaja czytac przed spaniem same:)
Dziewczynki juz dzisiaj dostaly tez prezent od mojej mamy, bo jutro pracuje caly dzien. Kupila im sliczne szlafroczki takie cieplutkie z hello kitty i wyszytym imieniem, zeby sie nie pomylily:)

A ja dzisiaj wzielam sie za robote jak babcia zabrala male na spacer i umylam wszystkie okna u gory, jeszcze na dole zostaly ale juz M umyl czesc wiec nie duzo zostalo. Narazie wody nie ma wiec nie moge dokonczyc:/ale moze to i lepiej bo bede zakwasy miec jak zaszeleje i wszystkie umyje:)

Ostatnia edycja:
Do góry