reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Jola Amelka już czuje problemy egzystencjalne tego świata :-D:-D Próbowałam kanapeczki uśmiechnięte i inne takie chwyty. Nadia jest zawsze zachwycona, a Nina robi minę, jakby chciała powiedzieć, "co Ty mama myslisz, że mnie na cos takiego nabierzesz?" A jakie badania Ala będzie miała?

Morgenrood sennki do bujda :-) Mnie się zawsze śniło, że mi zęby wypadają, a to dlatego, że mam taką swoją małą obsesje zdrowych zębów i jak tylko ujrzę mała plamke, to od razu lecę do dentystki. Ostatnio się okazało, że mam drobne przebarwienie, które wypatrzyłam, bo mam własne lustereczko dentystyczne, a ja już myślałam, że ciężka próchnica. No jak się dużo o czymś myśli, to potem są sny odpowiednie:zawstydzona/y:

reklama
Kasia Ty juz nie przesadzaj z tym swoim wiekiem:D mloda d... z Ciebie:) na kazde disco by Cie wpuscili:) ja jestem zaproszona na wieczor panienski w piatek za tydz ale wogole mnie tam nie ciagnie jakos:/ zapomnialam juz co to znaczy wychodzic gdzies samej, poznym wieczorem;)

Jola
szok jakie te dzieci sa madre, dobre z ta pjacia:-D
Moje tez tak gadaja smiesznie, ostatnio cos o motorze mowilismy, ze tatuś ma, a Maja mowi: MAJA PUPI MOTOL, a ja mowie a masz Maja tak duzo pieniazkow, bo motor duzo kosztuje? pojdziesz do pracy to zarobisz i kupisz tak? a ona mowi: BABCIA PACI, DA BABCIA KASE MAJI:-D

Ostatnia edycja:
Hej mamcie.
U nas znow chorobowo:-(((( Cale moje 3 D choruje :-(((

Jola cudne sa te twoje dziewczyny:-)
Boooskie sa i moje ale czasem straaasznie upierdliwe:-D

Milena moje dziewczyny na swieta mialy 5 miesiecy i dostaly te misie fioletowe.Owszem jak gralo to patrzyly i sie usmiechaly ale tylko tyle .Dopiro teraz majac 15 miesiecy je uwielbiaja.

Moniora obowiazek szkolny u nas jest od 6 lat nie od 5.
Moze twoja corcia czegos sie boi w szkole, moze , moze ktos jej dokucza ?
To wazne, bo jesli tak to sie odbije w jej pozniejszych relacjach z dziecmi.
Moze podbierz ja jakos i pogadaj i czegos sie dowiesz.

Morgenrood ja sobie przypominam, że na wypadanie wlosów brałam witaminy dla kobiet w ciązy - elevit. Wczesniej próbowałam specyfików typowo na ten problem i nic nie pomagało.

morgenrood gratuluję:-)Jakby nie było zaczynasz nowy rozdział w życiu:tak:
iws u nas Zuza często się budzi w nocy,ale zaraz zasypia.Wydaje mi się,że to wrażenia z dnia wychodzą...
jola a co właściwie dolega Ali?Prawda...dziewczyny są boskie;-)Jak już wiesz Maja jest nimi zauroczona.Z chęcią by miała jeszcze takie siostrzyczki;-)
gastone
te nasze choróbska nasz wykończą.Zdrówka życzę:tak:Co do szkoły to jak byłam zapisywac Nadię na 4lata,to dyrektorka powiedziała,że obowiązkowo jest na 5lat,ale jeśli będzie miejsce to ją przyjmą.Maja już jest w 4tej klasie ale też musiała iśc na 5lat.Co do Nadii to wydaje mi się,że to po tej grypie,rozleniwiła się za bardzo,no i kotek doszedł...Rozmawiałam z nią i wychowawczynią,wszystko jest ok.No i dziś obyło się bez płaczu:tak:
A ja dziś byłam na zakupach...chciałam sobie kupic jakąś cieplejszą kurtkę nieprzemakalną ale nic mi się nie podobało:-(A tu coraz zimniej...i bardziej deszczowo:dry:Ale kupiłam bliźniakom piżamki w promocji po 2e,sobie dżinsy po 4e,i legginsy po 2e.Dziewczynom trampki na przyszły rok po 1e.Mówię Wam...wydałam 40e.a wróciłam z dwoma torbami ciuchów,uwielbiam takie zakupy:-)Jak teściowa przyleci na te poświąteczne przeceny to dopiero zaczniemy szalec.Nasz kotek wkońcu się rozbrykał:-)Biega po kuchni i chce się bawic,no i wkońcu zaczął się myc sam.Cudny jest:tak:Dzieci nim zachwycone;-)No to dziewczyny śpijcie dobrze a rano zapraszam na kawkę i ciacho 3-bit.Niedawno skończyłam robic:tak:

Doczytam Was po weekendzie, takie szybkie pytanie bo troche sie niepokoje:
Od 2 dni Lucas ma popekane krwinki w oku, dosc duzo, czy powinnam sie z tym zglosic do lekarza czy to samo przejdzie???
Prosze o rade doswiadczonych mam :-):tak:

morgenrood ja bym na wszelki wypadek poszła do lekarza tym bardziej ze piszesz ze tych krwinek jest sporo:(, u nas jak Filip miał popękanych sporo krwinek w oku okazało się, że było to wirusowe zapalenie spojówek:no::no::no::no:, skończyło się ok tygodniowym leczeniem kropelkami:(, trzeba jeszcze pamiętać że wirusowe zapalenie spojówek jest ZARAŹLIWE:angry::angry::angry::angry::angry:, oby było to coś innego u nas skończyło się że zapalenie spojówek mieliśmy wszyscy:( chłopcy mieli ok tygodnia, u dorosłych może trwać nawet 3 TYGODNIE:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
dzieki reniaq- wydaje mi sie ze juz ma troche mniej, sprawdze dokladnie pozniej bo ciemnawo bylo jak mu mleczko dawalam, kurza slepota :-D

maniora- super ze zakupy sie udaly, ja tez w koncu musze sie z domu wyrwac

Wczoraj babcia zaprosila nas na mikolajki, ponizej foteczka.
DSC02365_resize.jpg
wszystko byloby fajnie gdyby nie prezent ktore dostaly... wrrrr chodziki!!!! Od poczatku mowilam ze nie chce tego dla dzieci bo zle to wplywa na bioderka ale ona chyba udawala ze nie slyszy lub nie zrozumiala. Teraz mam caly pokoj zagracony!!! I bede tam dzieciaki dawac tylko jak ona bedzie max20 min!!!! ach te tesciowe......:wściekła/y::baffled:
Z foteczki dzieciakow zrobilismy kartki na swieta, tu rezultat
http://www6.fotokaarten.nl/kaartenmakerpreview.php?id=153597813230414401143582959WW4M439WN9
Mysle z jak rodzinka zobaczy to troche sie wzruszy:tak:

milego dnia :)

Do góry