reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Ja tez juz sie nie moge doczekać większych kołderek, ostatnio wymagaja przykrywania na zasypianie, aga tez sama sobie radzi, i cieszą sie jak ich opatulam, a spia na jaskach, to lubią, maja swoje poszewki, jest coraz lepiej
Jutro idziemy na pobranie krwi z żyly :szok:

reklama
Luckaa u nas ostatnie pobranie było takie że Maja lekko pokwękoliła ze zniecierpliwienia że rękę jej trzymają a Lena nawet nie zapłakała tylko rozdawała uśmiechy pielęgniarkom - życzę Ci żeby i u was było podobnie:tak:

yen ja moim też kupiłam duże kołderki ale jeszcze im nie założyłam.Jeśli chodzi o pościel to podpowiem ci coś jeśli nie chcesz się spłukać. Kołderki np z waszymi ulubionymi Hello Kity to pewnie koło 100 zł kosztują za komplet? Jesli znajdziesz dwustronny komplet to wystarczy je rozpruć i do każdej strony przyszyć pod spód jednokolorowe prześcieradło (podobnie poduszka) tym sposobem każda będzie miała na wierzchu ulubionych bohaterów z bajki a pod spód i tak nikt nie zagląda. :-) Przykładowa Pościel Hello Kitty 160x200 licencja 100% bawełna (1941000904) - Aukcje internetowe Allegro Ja tak moim zrobiłam z pościelą Z serii Thomas and Frainds ich ulubionego pociągu. Może się komuś przyda taka oszczędność

Witajcie Dziewczyny,moje brzdące ostatnio dokazują,zęby im będą szły(po 2 dolne jedynki),już widac na dziąsełkach ale jeszcze się nie przebiły.Chłopaki piłują wszystkim czym sie da.Gryzaki,palce,zabawki itp-wszystko ląduje w buzi.Nie chcą już leżec na plecach tylko non stop na brzuszku by chcieli a główki to 2 satelitki-we wszystkie strony się kręcą,strasznie ruchliwi sie zrobili. Samych na łózku juz ich nie moge zostawic bo strach ze spadna,takie wędrowniki z nich.

Najlepsza zabawa Kuby-przykrywanie sie kocykiem i udawanie ze nie moze złapac oddechu. W weekend musze gdzies wyjsc bo oszaleje.Odkąd się chłopcy urodzili siedze w domu z nimi 24h..trzeba odreagowac bo na dłuższą mete zwariuje

Hej dziewczyny..no nareszcie moge pisac- 3 dni nie dzialala mi klawiatura w laptopie. Wczoraj mezus rozebral sprzet, wyjal klawiature, podmuchal, poglaskal, wyczyscil i dziala ;-):-). Uff oszczedzilo nam to nieplanowany wydatek tuz przed swietami.

onna- ja zawsze pieke z termoobiegiem. Jedynym ciastem ktore nie mozna piec tym sposobem jest sernik. U mnie muffiny nigdy nie wychodza suche. Te korzenne z jablakmi sa takie super, mieciutkie i wilgotne...:-) A caly trik w tym aby ich nie przepiec- potrzebuja nie dluzej niz 15-20 minut :)

Yen...u nas mam posciel z allegro- kupilam sobie jeden zestaw do Polski a jeden wyslalam sobie tutaj bo cena super a i produkt swietny.
Kołderka MEDICAL 100/135 +40/60 poduszka Atest AMW (1893870364) - Aukcje internetowe Allegro

mamy dokladnie te, polecilam tez ja mojej bratowej i tez mega zadowolona :)

A poszewki mamy z kubusiem puchatkiem
Posciel disney 90x130 kubus puchatek do przedszkol (1946389099) - Aukcje internetowe Allegro
kubus truskawki i kubus jesienne liscie- swietna posciel- kolory nie zchodza-pierze sie super. Nie trzeba prasowac ;). Na pewno maja ja taniej na allegro.

Yen my kolderki mamy 100/135. Wydaje mi sie, że najlepszy rozmiar teraz dla malych i podobno nawet do 5 lat moga posluzyc. Jeszcze niedawno wydawaly mi sie wielkie a teraz sa juz ok:) troche duzo tej koldry w lozeczku ale sie przyzwyczailam:)

Jola
no to moze rzeczywiscie na to usg piersi pojde bo sie wystraszylam w tym szpitalu jak nie wiem. A mammografia mama mowila tez ze boli:/

Mowilam Wam ze zamowilam ta ksiazke JĘZYK DWULATKA, jestem w trakcie czytania i musze zacytować Wam fragment, bo często popełniany jest ten właśnie błąd! Cytuje: "Rozwój jest zjawiskiem naturalnym, a próby jego przyśpieszenia na siłę to nietakt i przejaw braku szacunku dla własnego dziecka. Co gorsza utrudniają i opóźniają jego rozwój, przynosząc rodzicom wyłącznie rozczarowania."
Każde dziecko ma swój czas na chodzenie, mówienia i swoje tempo:) u nas np Maja gada więcej bo lubi:D a Julka później zawsze trochę ale wszystko powtórzy, chociaż ona nie jest gadułą po mamusi i Majusi:-D ogolnie dziewczynki juz mowia zdaniami czesto wiec jestem z nich bardzo dumna:)

Ostatnia edycja:
widzę,że nowy temat na topie, a ja nawet nie myślalam o zmianie pościeli, mam wrażenie,ze im wogóle nie jest pościel potrzebn;) Aia śpi na poduszce cała, kolderka wedruje pod nich najczęsciej i musze kocykiem przykrywać. A może większa dałoby się jakoś podlożyć, żeby się nie wykopywały??? Muszę to chyba przemyślec...
Sluchajcie, ktora to opisywala wpadke z bawieniem się kupą? Ja koło 1szej polożyłam dzieciaki jak zwykle, Asia troche marudzila, ale myślalam,że WOjtek zasypia to tam nie szlam, poczekalam, ale ona znowu i coś gada "mam kupka" więc poszłam zobaczyć. I cóż ja widze. Asia stoi i patrzy na WOjtka, a Wojtuś po cichutku siedzi sobie i międli pampersa z kupa. Ale jaką! matko... Pierwszy raz od dawna cieszylam się że dzieci jeszcze śpią ze smokami, bo widoku twarzy w kupie moglabym nie zniesść. orrrrany, a jak śmierdzialo. Udao mu się zdjąc pampersa nie rozpinając body, rajstopki zdjął i jeden rekaw.. Cudo, szkoda że zdjęcia nie zrobilam ale trzeba bylo szybko działac... ech
Dodam,że przed położeniem zmienialam mu pampersa i miał kupę:/ chyba dokończyl z przytupem.
A potem musialam przebrać ASię tez. Dlaczego oni nie moga robić kupy raz rano jak normalne dzieci, no dlaczego???

A jeszcze sie chciałam Wam pochwalić. NA bliźniaczym forum gdzie się udzielam wrzzzucam moje zdjęcia na bliźnięta miesiąca. W listopadzie wybrano nasze zdjęcie i tym sposobem bedziemy w kalendarzu stowarzyszenia;) Co prawda to listopadowe zdjęcie to akurat chyba jedno z bardziej kiepskich zamieszczonych przeze mnie, mialam takie z komórki i wrzuciłam dla tradycji, i akurat. A tu można sobie popatrzeć. Po kliknięciu na zdjęcie miesiaca wyświetlą sie wszystkie wygrane zdjęcia z poszczególnych miesięcy:) i znajome buzie tez są:)

Ostatnia edycja:
reklama
Ania to ważne co napisałaś bo czasem my jako matki zapominamy o tym, tzn niby w teorii wszystko wiem ale jak patrze na dzieci to czasami teoria bierze w łeb :( Poza tym bycie matką to chyba najbardziej stresujący zawód świata!

Marta historię z kupą to chyba każda z nas już miała:-D A nie wiem czy widziałaś ale miałaś rację co do magicworld:tak:

Do góry