reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
Marta na ciężarówkach - okazało się że fantazjowa i ona to te same osoby:no:

A wiecie co te moje bliźniaczki dzis odstawiły? Szykowałam ubranka do sprzedaży i wyciągnęłam pół szafy a między ubraniami były koszulki z hello kitty. Maja zdjęła swój sweterek i leci do mnie z koszulka żebym ją ubrała. Jak ją ubrałam to wzięła drugą i pokazuje na Lenę żebym i jej założyła...ale się usmiałam - niecałe dwa latka a już wiedzą co chcą na siebie włożyć.

Ostatnia edycja:
mamusie mam pytanie ile godz śpią Wasze maluchy w ciągu dnia i ile spały jak miały po 4 miesiące?ile mają dżemek po ile? i o której kąpiecie maluchy i o której idą spać???bo u nas jakoś czasowo to wszystko nie wychodzi:crazy: dzieciaki nie chcą mi same spać w ciągu dnia i muszę ich jakoś usypiać tylko nie wiem kiedy i na ile, w sumie to spią tylko na spacerze ok 1 - 1,5godz (do 14) a potem już nie i jest masakra o 18 bo są tak zmęczeni że płaczą i kąpiel to istny koszmarrrr

i też pytanie jak później ma wyglądac spanie dzieci już troszkę wiekszych, ile powinny w dzień spać?bo jakoś wiedzy na ten temat nie mam:no:dzięki za pomoc

i jeszcze mam pytanie czy Wasze maluchy śpią w dzień razem czy jedno spi a drugie się bawi?

Ostatnia edycja:
Jaaaaaaaaaaa wiedzialam!!!! Tez wiedzialam! Chcialam napisac do ciebie Yen ale ciagle cos!
Wieedzialam ze to trole.Te ciagle historie..Zastanawiam sie czy to nie moj " znajomy troll" ta wyobraznia cos mi podpowiada.

A tak wogole witam .U was juz 24.15 hihi szykuje sie do spania.Ostatnio mam ciezkie dni.
Dziewczynki jakies wymagajace:-(Ale was czytam :-)

Gosia prawda jest taka że Marta już wcześniej mi zwracala uwagę na tą magicworld i faktycznie po przyjrzeniu sie jej okazało się że laska jest jakaś dziwna - ta historia jej życia była aż nieprawdopodobna, ale regulaminu nie łamała a potem nagle zniknęła. Potem okazalo się że pojawiła się jako fantazjowa. Ja nawet nie wiedziałam że ona spodziewa się trojaków! Byłam przekonana że będzie miała bliźnięta...ech - pokręcone to wszystko...
Oby ciężkie dni minęły Gosiu!

Karola moje chłopaki jak byli mniejsze to spali 3, później 2 a teraz 1 raz (zawsze raczej razem).
2 razy tak spali chyba od 6 czy 8 miesięcy. Rano wstawali o 7 póxniej szli spać tak ok 10 do 11.30 a drugi raz tak ok 16 do 17.
Teraz jak śpią jeden raz zaczeli tak chyba od 15 miesięcy to rano wstają o 6.30 a śpią później tak od 11 do 14 no i wieczorem idą spać tak ok 20. Chociaż niestety tak się zdarza że Kamil w ciągu dnia nie śpi.

Hej dziewczyny;-)Ja już padam...W nocy nie możemy spac...Cała 4ka kaszle okropnie,jakiś koncert normalnie...Najgorzej maluchy,kręcą się,odkopują,płaczą.Rozumiem je,bo jeszcze niedawno ja to przechodziłam...tak mi ich szkoda.Gorączka co prawda pojawia się sporadycznie ale ten kaszel:-(M ma 2gie zmiany,dziś jak przyszedł w nocy to wziął Zuzię,tak kaszlała i płakała i położył się z nią na dole.Kacper śpi ze mną.Wiem,że później znów ciężko będzie go od tego odzwyczaic ale czuję się lepiej jak jestem blisko niego.Ale mamy podział...Zuzia teraz z tatą odsypia a ''my''już po kawce...Czas się wziąśc za sprzątanie...Pozdrawiam!

Karola2112- moi chłopcy przez 2 tygodnie spali po 2-3 godziny w ciągu doby!!Totalna masakra,płacz nieziemski...zmieniliśmy mleko i uspokoili się..Od tamtej pory spią 2 razy dziennie..tak między 10 a 12 śpią 30min do godziny...A po zupce gdziesz od 13-14 do 16-17:-)Wieczorkiem kąpiel ok 20-20;30(zalezy jak mąż z pracy wróci bo on kąpie chłopców) maluszki dostaja butle i do łóżeczka-śpią.Nauczyli sie spac na boczku,nie chcą spac na pleckach więc przewracają sie na boczek,smoczuś w buzi i śpią do 5 nad ranem:)) o 5 mleczko i dalej śpią do 7-8:00:-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny;-)Ja już padam...W nocy nie możemy spac...Cała 4ka kaszle okropnie,jakiś koncert normalnie...Najgorzej maluchy,kręcą się,odkopują,płaczą.Rozumiem je,bo jeszcze niedawno ja to przechodziłam...tak mi ich szkoda.Gorączka co prawda pojawia się sporadycznie ale ten kaszel:-(M ma 2gie zmiany,dziś jak przyszedł w nocy to wziął Zuzię,tak kaszlała i płakała i położył się z nią na dole.Kacper śpi ze mną.Wiem,że później znów ciężko będzie go od tego odzwyczaic ale czuję się lepiej jak jestem blisko niego.Ale mamy podział...Zuzia teraz z tatą odsypia a ''my''już po kawce...Czas się wziąśc za sprzątanie...Pozdrawiam!

współczuje, biedactwa. Nie macie czegoś w tej Irlandii typu Diphergan albo krople Sinecod cos co podane na noc hamuje odruch kaszlu? Bo niewyspane organizmy nie będą miały siły walczyć z chorobą.

Karola ja z moimi nigdy w dzień nie miałam problemu ze spaniem za to w nocy było i jeszcze czasem jest nieciekawie. Jak byli malutcy to spali książkowo, później spali podobnie jak Zośki a teraz śpią raz ok 11.30 do 14.00 czasem krócej i spać idą o 20.00, budzą się różnie ale przeważnie o 7.30 z przerwami nocnymi na darcie się :-) Zawsze spali w tym samym czasie

Ostatnia edycja:
reklama
A ja mam problem. Od jakiegos czasu Julce zdarza się wymiotować. Wieczorem jak juz niby zaśnie albo rano po śniadaniu (np. w przedszkolu kilka razy). Nie ma objawów choroby ani rzadszych kupek, objawów alergii, wszystko jest ok. Zauwazyłam, że to w czasie gdy piła mleko. Czy myślicie, że nagle po prawie dwóch latach jej żółądek się zbuntował i nie toleruje mleka? Może to zbieg okoliczności? Wieczorem i dziś rano nie dąłam i poprosiłam żeby w przedszkolu też nie dali i będę obserwować. Ale dzieco jest jak zdrowe?

Do góry