reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Jolcia nie bede sie juz powtarzac. Tulam..

Jejku to wasze dziewczyny jeszcze jedza tak wczesnie rano?Ja sie odzwyczailam stdasznie i dzieki Bogu bo jak sobie przypomne Maxa..Mial dwa lata a jadl 2 razy w nocy jeszcze! Moje dziewczyny jedza o 20.30 i spia do 8.00 czasem do 8.30 zanim wstana to jest 9.00 i alleluja im za to!!!

Gosiu spały tak jak miały 2 miesiące tzn od 19 do ok 5...i trwało to do ok 5 miesiąca,potem zaczęły się częściej wybudzać,teraz wstają ok 8-9 ale zasypiają nawet o 23 i budzą się i tak w nocy i chcą jeść...także zmieniło się może nie do końca na lepsze choć śpią rano dłużej:blink:

reklama
hej! ale naprodukowałyście przez weekend! Troszkę nadrobiłam a trochę jeszcze teraz poczytam.
Ja miałam udany weekend u rodziców. Majeczka zrobiła nam wszystkim niespodziankę i zaczęła chodzić, przy babci, dziadku, cioci i przy nas - mamie i tacie. Aplauz miała na cały blok! Szkoda tylko że nie mieliśmy kamery ale tatuś nakręcił filmik komórka:tak:
Teraz mam nadzieję że Lena weźmie szybko przykład z siostry...

Ponadto w niedzielę udało się nam spotkać z innymi forumkowymi bliźniakami Asią i Wojtkiem. Było bardzo miło i ponieważ mamy z Martą takie same wózki to wyglądaliśmy na czworaczki. Jedynym problemem było okiełznanie całej czwóreczki:-D Wizyta w kawiarence z taką gromadką to nie lada wyzwanie! Dzięki Marta za miłe spotkanie z Wami!
Na zamkniętym wstawię kilka zdjęć :)

A ze spaniem (u nas) wcale nie jest lepiej wraz z wiekiem tylko gorzej... :((((((

Yenefer cieszymy sie wszyscy razerm z Tobą, pózno zaczeły chodzić, będą proste jak laseczki :tak:
Anulka rozumiem Cie, też często się kłóciliśmy z m o JEGO zajęcia, i moje zajęcią, czyli jego warsztat, motor, ryby, a moje domowe i rodzinne obowiązki, teraz na szczescie zaczeła sie budowa więc ma wytłumaczenie

:) no to już wyyjaśnilo się tajemnicze spotkanie - było super, rodzinki w komplecie i w roznych konfiguracjach;) I my baardzo dziękujemy, za spotkanie i za pomoc. Potem zaliczyliśmy jeszcze ten fikoland, dzieciaki się oswoily i zaczęło im się podobac, więc kolejne wizyty mamy już zaplanowane:) Może znowu w 8kę;)
A Majka widać ma taaaaką radośc z tego chodzenia że lenka na pewno szybko pozazdrości:)

Ja dziś na szybko, bo mąż zostal na podwórku z dzieciakami, ja zaraz musze nas spakowac z powrotem do domu, oj, namnożylo się rzeczy przez 3 tygodnie...

aaaaaa, i przy okazji wyjaśnila się sprawa tajemniczej "piątki" u Asi. Po dokladnym przyjrzeniu się stwierdzilam,że Asia ma przeciez na przodzie-dół tylko 3 ząbki, więc to co rośńie to lewa dwojka i czwórka:DDDD Za często im w zęby nie zaglądam, nie da sie, zwłąszcza w te dolne....

Kasiu no to serdeczne gratulacje dla Majusi! Teraz czekamy na Lenke:) pewnie sie zdenerwuje i zapragnie lada dzien dogonic siostre:)
Ale Wam zazdroszcze tych spotkan! ja to mieszkam na drugim koncu swiata od Was!:/

Onna ciezko dzieciom zajrzec, wiem cos o tym. Ja im palce wsadzam i macam a one mnie gryza:D teraz wyczekujemy piatek bo juz wszystkie oprocz nich sa.

Lucka bo to niesprawiedliwe, ze nasze zycie ulega takiej zmianie, ze nie mamy czasu na wlasne przyjemnosci a facet to zawsze gdzies tam sie wyrwie! Ja niby dzieki mamie tez nie mam zle. Wlasnie jest na spacerze z dziewczynkami a ja zamiast odpoczywac to obiad robie, sprzatam..bo wiadomo..nikt tego nie zrobi za mnie:/

Kasiu - no to w Waszym przypadku to pewnie prawie upiliście się ze szczęscia ;) Wyczekiwane pierwsze kroki! Gratulacje. To teraz zobaczysz jak to jest mieć oczy dookoła głowy! :) Ale to w sumie bardzo miłe na dłuższą metę.

Moje Dziewczynki właśnie ida z Tata na pierwsza wizytę w przedszkolu. NA 14 mają przyjśc na godzinkę na pobawienie się z dziećmi. Panie stwierdzą czy będzie trzeba jeszcze z nimi poprzychodzić na pare godzin czy można przyjśc już dopiero w poniedziałek - na cały dzień. Denerwuję się strasznie! Z ostatniej rozmowy dowiedziałam się, że chodzi też do Klubu parka bliźniąt. Zaaklimatyzowali się od razu. Może i naszymi tak będzie?

Iwona na pewno tak będzie, że zobaczą zabawki, oczka się zaświecą i nawet nie popatrzą w stronę tatusia. Moje to by tak zrobiły. Gorzej będzie w kolejne dni jak trzeba będzie je zostawiać na cały dzień a zabawki już się opatrzą :)))

Kroczki faktycznie były bardzo wyczekane, teraz kibicujemy Lenie żeby zapatrzyła sie na siostrę.

reklama
Yenefer no to gratulacje, wreszcie młoda postanowiła podnieść szanowne 4 litery :-D
Te Twoje córy mają takie roześmiane oczka zawsze (fotki własnie obejrzałam), fajnie Wam, że sie tak spotykacie w realu.

Anulka mnie to się nawet czasem nie chce porządnej kanapki dla siebie zrobic, tylko ukroję suchego chleba i to jest moje śniadanie. Wiem, że przeginam i to się odbije, już sobie od poł roku obiecuję, że to zmienię.

Morgenrood, na pewno się przypomnę jak będę w pobliżu :-D

Gastone trzymam kciuki za pierwszoklasitę :tak:

Do góry