reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Hej:)Nie mam za bardzo jak pisac bo mi się maluchy pochorowały:-(Charczą,kaszlą,katar się leje.Kacper mam wrażenie z rąk nie schodzi,tak się tuli i uspokaja chyba czując moją bliskośc.Zuza cały dzień nie spała i padła,przed chwilą się obudziła i okupuje tatusia.Nie daj boze ja ja wezmę na ręce,ryk niesamowity.Jutro czeka nas lekarz.Dobrze,że temp.nie maja bo juz bym się bardziej bała.Oby noc byla spokojna.sory nie mam jakoś weny do pisania,bo wierzcie mi,moje skarby podczas choroby dają naprawdę więcej popalic,ale z drugiej strony się im nie dziwię...Buziaki!

reklama
Ona wiesz cojeżeli chodzi o te kupki to mój Michał ma podobnie:-( rozwolnienie to nie jest ale zdzrza się ze nieraz w ciągu dnia z 4 zrobi wtym 2 wodniste. Ja to u siebie myślałam że może to od tych upałów. Druga opcja to może od śmietany. Też sama nie wiem.

Maniora zdrówka dla dzieciaczków. u mnie Kamil coś od wczoraj katarek, dzień wcześniej byliśmy nad jeziorem może za długo w wodzie? no ale mam nadzieję żę tylko katarek i szybko przejdzie.

Ale się chłopaki wyszaleli nad tą wodą, wcale nie chcieli z niej wyjść. :-)Ja byłam padnieta ale dzieciaki chociaż zadowolone.

Dziewczyny czy u was też takie upały ze się nie da wytrzymać.Więc jedynie jeszcze jakoś nad wodą da się wytrzymać. No ale niestety człowiek musi pracować a jak był urlop to pogoda do dupy teraz fajna pogoda to znowu w pracy trzeba siedzieć. Przerąbane.
Jak siedziałam w domu na macierzyńskim to chciałam do pracy a teraz jak pracuje to chciałabym pobyć więcej w domu. Wymyśliłam że kobitki które mają dzieci to powinny 1 miesiąc pracować i jeden mieć wolne i tak na zmiane (to by mi odpowiadało).:-)

Pozdrawiam wszystkich

hejka dziewczyny...oczywiście jestem tutaj z zapytaniem.....niestety już leże w szpitalu z nogami do góry....ale dwóch nocy boli mnie bardzo dół brzucha jak na okres...lekarze mówią że mam leżeć i tyle...ale ja się martwię...czy to są jakieś oznaki porodu?? miałyście tak??

Przy bliźniakach niestety miałam cesarkę ale jak rodziłam Paulinkę to właśnie moje bóle były takie jak przy okresie tzn w dole brzucha tylko że ten ból nie był cały czas tylko co pewien okres i przez ok min. 2, powtarzajacy, no ale to było jak już rodziłam po odejściu wód płodowych jakieś jeszcze 2 godzinki.

no to sie zaczyna rabbit- mnie wody pierwsze odeszly i po 7 godzinach zaczely sie skurcze powodzenia i daj znac jak juz bedzie po :) Ja jestem po porodzie naturalnym i chwale sobie ze nie wzieto mnie na cesarke.

Ale u mnie lejeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, swiata nie widac:tak:

Anulaa wspolczuje historii z osa! masakraa!ja tez mam schize na punkcie os! pewnie jak kazda z nas..

Kasiu no dokladnie, nawet nie bylo mi szkoda tych 200zl dac temu lekarzowi! i za rok tez do niego pojdziemy!:)
A jak tam Kasiu dzisiejsza noc? Lepiej?

Morgenrood niby sie nie powinno tak od razu przechodzic na inne mleko bo sensacje brzuszkowe czesto wystepuja ale jak nic sie nie dzieje to zostan przy tym co malutkiej smakuje:)

Moniora zdrowka dla dzieciaczkow!

Zoska no u nas dzisiaj 32 ma byc, chyba juz jest bo masakra. Male spia, mielismy nad wode jechac ale M nalal wlasnie do basenu wody, bo stwierdzilismy ze nie chce nam sie jezdzic nigdzie i posiedziemy kolo domku:) bedziemy sie chlodzik w baseniku o ile sie wszyscy zmiescimy. A jutro u nas juz 23 stopnie takze luz:) jeden dzien wytrzymamy:)

Rabbit mnie bolal brzuch w ciazy na dole mocno ale okazalo sie to infekcja jakas a pozniej przed cesarka tez troche bolal ale nie tak mocno. Za wiele nie powiem bo ja ani skurczy nie mialam ani wody nie odeszly, mialam umowiony termin w polowie 38tyg! A ile dzieciaczki waza teraz?

Ostatnia edycja:
rabbit ja nawet nie wiem jak skurcz wygląda :) Wzięli, zabrali mnie, pocieli i już miałam panny przy sobie. Jeżeli to JUŻ to życzę powodzenia. Kciuki zaciśnięte &&&:tak:

zoska podoba mi się twoja teoria odnośnie pracujących mam! Zdecydowanie ktoś powinien ją wprowadzić w życie. Albo chociaż powinnyśmy mieć dwa razy więcej urlopu, bo ciągniemy przecież dwa etaty...

U nas troszkę lepiej ze spaniem - dziewczynki wstały o 6 wyspane i świeżutkie. Nawet ja uznałam że mimo tak wczesnej godziny nawet się wyspałam.:-)

U nas upał, a ja mam ochotę na cos słodkiego i choć pustki w lodówce to znalazłam przepis na mega tanie rogaliki i właśnie je robię:tak:

Streszczenie mojego tygodnia od niedzieli do dzisiejszego piątku.
W niedziele byłam z moją młodszą siostrą Żanetą we Wrocławiu kupiłyśmy rzeczy dla niej do szkoły ciuchy dla niej i maluchów. W poniedziałek dzień jak co dzień nic ciekawego. We wtorek byłam z maluchami na morfologi. Środa spacerek i odpoczywanie po wtorku. W czwartek byłam w mieście po południu po wyniki morfologi i zakupy zrobić. Dzisiaj wszyscy ledwo dychamy tak jest gorąco ,za to maluchy śpią prawie cały czas. Dzięki temu mam spokój i mogę zrobić coś dla siebie i dla nich. Wszyscy niecierpliwie czekamy ,bo moja bratowa ma niedługo rodzić więc mają przywieść swojego 11 miesięcznego synka do nas. 8 września czeka mnie wizyta w Zielonej Górze ,a w październiku wizyta u kardiologa z Alankiem.

reklama
dziewczyny narazie przeszły moje bóle podbrzusza....ale dzięki za reakcję....ja właśnie wróciłam z usg...i moje bąble już mają jedno 2590g a drugie 2305g :) jestem bardzo zadoolona

Do góry