reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

cześć dziewczyny

Iws nie chcę cię martwić ale ja po ciąży na macieżyńskim tak słudłam że ważyłam 8 kg mniej niż przed ciążą a po powrocie do pracy tzn od stycznia systematycznie zaczęłam przybierać i teraz przytyło mi się już 6 kg. Tak jak dziewwczyny piszecie przy dzieciach to jest się w ciągłym ruchu a w pracy (tzn zależy jescze kto gdzie pracuje, co robi) ja pracuję w dziale sprzedaży i tak jak się siedzi przy tych papierkach to cały czas coś mi się chce przekąsić. No ale z tobą Iws będzie inaczej. Powodzonka w pracy, oby było jej dużo hi hi żebyś nie miała czasu przytyć.

reklama
Gemini my zdecydowaliśmy że w przyszłym roku zaszczepimy małe przeciwko odkleszczowemu zapalenie mózgu. Miałam teraz szczepić ale lekarka powiedziała że lepiej zacząć w przyszłym roku gdzieś w marcu. To są 3 dawki po jakieś 90zł.

A u nas przyszła ogromna chmura i pewnie będzie zaraz burza bo już grzmi. Dziewczynki szaleją, a ja przysypiam na kanapie - chyba czas na popołudniową kawę.

zoska - ja na szczęście nie mam jakoś tendencji do tycia - do chudnięcia za to tak. Chciałabym utrzymac tę wagę co mam bo jakoś z nią czuję się najlepiej. Oby tak zostało.

yen - tak myślałam, że chodzi o tężec itp. ale nam wypada we wrześniu - pare tygodni opóźniły nam się terminy ze względu na ich pobyt w szpitalu jak były małe.
A jeśli chodzi o spanie i wstawanie to moje też biją rekordy... Budzika nie potrzebuję bo Julka budzi z rańca. Majka od 24 codziennie śpi z nami. Ryk jest. Nie wiem czy ona jakiejś większej bliskości i czułości potrzebuje bo jak tylko ja biorę i kładę to ona wtula się we mnie, obejmuje z całej siły rączkami za szyję i tak wtulona śpi do rana jak zabita. Ja za to ruszyć się nie mogę za bardzo...
Zanim wyjde do pracy to one juz szaleją po domu. Jakieś niezmordowane. Coraz krócej w dzień śpią... człowiek nadążyc juz nie może. :)

Kasiu dziwne w sumie bo Twoje dziewczynki z tego co pamietam to zawsze ladnie spaly. Znajac zycie to zeby! Ja wszystko na nie zganiam zawsze!U mnie Majka miala ostatnio tak ze sie obudzila 2.30 i wyspana! ja wchodze do pokoju, lampke zapalilam a ta skacze, cieszy sie i wola MAMA MAMA! myslalam ze ja zabije:D i tak prawie 3 godz uspokajanie jej trwalo i uciszanie! ale raz tak bylo.
Zazdroszcze tej kawy! od kilku dni nie pije kawy a tak mi sie chce! Cztery dni pod rzad bolala mnie glowa, myslalam ze mi rozsadzi. Wczoraj zmierzylam cisnienie no i wysokie mam, nie wiem skad bo zawsze mialam dobre! Pewnie dziewczyny mi podnosza;D boje sie pic kawe, lykam tez magnez bo mam niedobory wyrazne ale cos wogole slabo sie czuje..chyba sie starzeje przez te dzieci moje:)

Luckaa oj to zdrowka! no i zeby Ci Daruś spal spokojnie!:)

Iws zazdroszcze tendencji do chudniecia! Marze o niej:)
A Maja to sie moze juz przyzwyczaila poprostu z Wami spac, dzieciom wystarczy kilka razy i moze bardziej steskniona za mamusia jak do pracy chodzisz..

Bylismy u tego ortopedy. Super facet naprawde. Zaczyna wizyte od rozmawiania do dzieci, prezenty dal dziewczynom zeby je przekupic, takie spinki fajne do wloskow i gumki ze zwierzatkami. I smieszny bo mowi chodz do dziadka i dziadka udaje:) staral sie jak mogl ale jak zaczal nozki ruszac to juz byl placz! Ale okazuje sie ze dziewczyny wszystko maja prawidlowo, smial sie ze wszystko maja tak samo jakby z jednego ojca byly:))) i ze tatus musial je bardzo starannie robic ze takie prosciutkie i zdrowiutkie:)smieszny taki:) Pokazalam mu sandalki Daniela ktore male nosily w domu odkad zaczely chodzic i te Bartki co teraz nosza na dwor i pochwalil mnie bardzo ze bardzo dobre buty wybieram dla dzieci. Ale pozniej powiedzial ze tych profilowanych wkladek to nie potrzeba wcale, ze powinny byc buty wysokie ale proste wkladki jak zdrowe nozki, dopiero wkladki profilowane sie wklada jak dziecko koslawi nozki np. Kazdy co innego mowi ale najwazniejsze ze wszystko ok. No i 200zl poszlo ale jestem spokojna.Teraz za rok kontrola dopiero:)

Ostatnia edycja:
Witajcie,
ja wróciłam z Wiki od mamy 6 dzieci to zdecydowanie domowe przedszkole ;-)
W piątek jedziemy do Warszawy więc dziewczynki zostały u mamy a ja tylko z Wiki ... stresuje się bo nie wiem co nam powiedzą...
W dodatku dziś dzieci kąpały się w basenie a ja siedziałam naprzeciw nie wspomne o osach które od wczoraj spokoju nie dają
realmad2.gif
no i jedna franca właśnie weszła dziś mojej Wikusi do buzi boszzzzz baby jak byście widziały tą akcje
realmad2.gif
trzęsłam dupą przez godzine jeszcze rzuciłam się na Wiki tak ze wyrąbałam do tego basenu fikołka i przewróciłam Wiki że się zaczęła topić i to ją uratowało że ta osa wyleciała razem z wodą
realmad2.gif
nawet nie chce tego przypominać bo mnie aż do tej pory trzęsie
i po tej akcji stwierdziłam,że wracam do domu dziś bo siły mi opadły ani nie chce myśleć co by było gdy by ją gdzieś w gardło użądliła
realmad2.gif

1Ania chciałabym zrzucić winę na zęby ale to chyba nie to - no chyba że 5 im idą. Moje księżniczki mają już wszystkie zębolki do 4 włącznie. Liczę na to że dzisiejsza noc będzie spokojniejsza! A swoją drogą to chyba wina tego imienia: MAJA!! U nas to tez Majka częściej daje nam wtrysk. Jest taka pełna życia i ma strasznie dużo energii!
Fajnego macie tego ortopedę, grunt to mieć dobre podejście do dzieci a jeszcze jak wzbudza zaufanie rodziców to nawet te 200zł aż tak bardzo nie boli.

Anulaa nie dziwię ci się że tak zareagowałaś. Ja z pasją morduję każdego napotkanego komara, bo jak widzę te ukąszenia na buźkach moich córek to szału dostaję że jakiś dziad tam siedział. Zresztą takie ukąszenia w pobliżu ust, gardła są bardzo niebezpieczne. Dobrze że nic się Wiki nie stało!
A gdzie się wybieracie do stolicy? Do jakiegoś lekarza?

Anula aż mi ciarki przeszły jak przeczytalam o tej osie. U nas na poludniu to chyba jakas plaga tego paskudztwa w tym roku. Nie idzie nic do jedzenia wyciągnąc, bo się nagle zlatują.

Ja normalnie ciagle sie ogladam za siebie i dzieci kontroluje bo u nas tez wysyp os.
Ja sie boje nadmiernie bo moj ojciec bardzo uczulony( raz stracil przytomnosc za kierownica po uzadleniu) ja tez uczulona jestem, kilka razy jako dziecko zaliczylam pogotowie..Boje sie o dzieci bo nigdy nie wiesz co moze sie stac.Ja nawet na cholerne komary jestem uczulona.Na szczescie komarow u nas nie uswiadczysz:-)

No to Gastone jesteś w o tyle lepszej sytuacji, że przynajmniej wiesz, że jesteś uczulona. Mnie nigdy jeszcze nie użądliła osa ani pszczoła i nawet nie wiem, co by się działo. O użądleniu dziewczynek nawet nie chcę myslec....

reklama
moje dziewczyny też wykazują oznaki uczulenia - wolę o tym nie myśleć...

Ja miałam dziś znowu tragiczną noc - jeju - chyba w przyrodzie musi być równowaga! Do tej pory pięknie spały a ostatnie dni to jakiś horror. Chodze jak cień człowieka! Dziś obie królewny wstały z rykiem o 3:08 :szok: Przez 2 godziny trwała walka żeby spały, no i zasnęły koło 6 i spały do 7:wściekła/y: Mój mąż dziś w nocy stwierdził że sprzeda je na allegro;-)

Do góry