reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Lucka współczuję choroby! Biedny Darek - ciekawe czy to przeziębienie czy coś mu zaszkodziło? No ale pewnie jedzą to samo z Agatką więc raczej to nic pokarmowego. W każdym razie mam nadzieję że lekarz pomoże i dzisiejsza noc będzie przespana i dla Ciebie i dla Darka.

reklama
lucka pewnie jak często wymiotuje to dostanie zastrzyk żeby się nie odwodnił. Mój Szymek nie dawno miał podobnie, okazało się, że prawdopodobnie zatruł się podczas zabawy w piaskownicy, dzieci z tego samego podwórka też w tym samym czasie miały to samo a Adi nic. Po zastrzyku więcej spał ale na drugi dzień było dużo lepiej. Jest taki proszek Orsalit do rozpuszczania podaje się go żeby nawodnić organizm i dostarczyć soli mineralnych. lekkostrawna dieta i dużo picie, będzie dobrze. Powodzenia.

moje dziewczyny też to miały biegunka a do tego jeszcze wymioty,po dwóch dniach podawania lacidoenter+lakcid ustało ale to tylko była jednodniowa przerwa a potem znowu to samo.nasz lekarz mówił że to jest taki wirus.zapomniałam dodać że temperatura to nawet 39,1.pozdrawiam i szybkiego powrotu do zdrowia

hej
dzięki za wczorajze życzenia:) Maraton uroczystościowy uznaję za zamknięty( w ciągu tygodnia mam rocznice śłubu, imieniny i urodziny ;) MOże w przyszlym roku udałoby sie nam wyjechac gdzies choćby na weekend do PAryża czy coś, w końcu okazje są;) Chyba trzeba temat rzucić wcześńiej i niech myśla dziadkowie jak to zrobić;)

luckaa, współczuję nieprzespanej nocy, u nas jakby sie poprawiało. Podjęłam tez probę uczenia zasypiania w łóżeczkach. Narazie daję im coś przekąśić przed 12, potem pić, Asia w łózeczku - potem dostaje smoka, a WOjtka biore na razie na wozek. Asia ładnie zasypiała już dwa dni - dziś sie obudziła wlasnie po 15 minutach spania i gada, nie wiem czy iśc wziąć ją na wózek czyc zekać aż sie zmęćzy i padnie.... chwilę jeszcze jej dam, ale nie wygląda to na zasypianie:/ No ale może jest jakies światelko w tunelu, jak już zostanę z nimi sama to coś musze zrobić, bo tak jak dotychczas to sobie nie poradze.
zmykam, bo dużo roboty czeka, zjadłam jeszcze urodzinowa szarlotkę do kawki a teraz do pracy... miłego dnia - u nas wyszło słoneczko ale przed cwilą byla ulewa, może po poludniu będzie pewniejsza pogoda na spacerek.

No jestesmy po lekarzu, okazało się jelitówką, daruś leży, śpi i wymiotuje, w nocy był zmęczny i chciał spać ale cofki go męczyły :-(

Luckaa o nie biedny Daruś;( dobrze ze Agatke chociaz Ci zabrali to zawsze lzej no i jest szansa ze sie nie zarazila.

Co do tego raida to jest super tylko szybko sie konczy. Jeden wklad starcza na 10 dni i nocy z tych co kupuje i wlasnie sie skonczyl. Majke w nocy cos ugryzlo..chyba komar i ma spuchnieta raczke az i takie cieple to jest i czerwone. Posmarowalam Fenistilem. Musze zapas wkladow zrobic do raida znowu.

U nas cieplutko, super pogoda sie zrobila. Siedzialam z malymi do poludnia przed domem i nawet sie opalalam chwilke:) blado sie czuje jakos i musze sie przyrumienic:) basen bym im wyciagnela ale te katary ponad tydzien juz i nie chca sie skonczyc:/ Teraz spia. Pozniej obiadek i znowu na dwor do wieczora. Milego dnia!:)

onna nie wiem co ci poradzić z tym zasypianiem. Ja kładę dziewczyny jak są już marudne i widzę że chce im się spać - kładę do łóżeczek i zaraz zasypiają.

Lucka biedny Darek - zby tylko ta jelitówka nie rozpełzła się po waszej rodzinie - niestety to paskudztwo ma takie tendencje. Jeszcze raz dużo zdrówka!

Anulka na te ukąszenia i obrzęki dobrze jest robić okłady. W aptece można kupić takie fajny żelowy, który w zależności od potrzeb wkładasz do lodóki i chłodzisz albo ogrzewasz np w mikrofali. Świetnie łagodzi obrzęki. Warto mieć coś takiego w domu nawet dla siebie.

U nas pogoda nawet ładna. Zaraz zmykamy na spacer.

Dziś ncoka su[er, przespały całą bez mleczka, lekarka powiedziała że darkowi się przelewa w jelitkach i bedzie rzadka kupka, czekałam na niacały dzień i zrobił o 21 twardego klocka :tak:
I od wczorajszego południa nie wymiotował, w nocy tylko miał wysoka temperature

Mąż wczoraj miałczał że go brzuch boli, faceci mają tendencje to takich wirusów, a jak narazie spokój ;-)

Luckaa Wszystkiego najlepszego dla maluchów:-)Kolejne półtoraroczniaki;-)

A u nas znów pochmurny dzień:-(Niedawno wróciliśmy z banku i zakupów,teraz czas robic obiad.Maluchy nie chcą spac.Wogóle w dzień jest z tym problem...A jak to u Was wygląda?Moje nie ma szans,żeby same zasnęły w łóżeczku...

reklama
Moi codziennie zasypiają między 11 a 11.30 i śpią każde w swoim łóżeczku ok 2-2,5 godziny chociaz wczoraj Adi spał 3,5 h :-)

Luckaa My również składamy najlepsze życzenia twoim wielkoludom :-)

Ostatnia edycja:
Do góry