reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

A ja miałam być Matylda, bo urodziłam się 14 marca - właśnie w Matyldy, ale przyszedł do mamy w odwiedziny jakiś głupi babsztyl i wybił jej to imię z głowy :(
No i imię mam po prababci Małgorzacie, zresztą moja starsza siostra ma imię po prababci Ewie :) A moja młodsza siostra ma na imię Lidka, pamiętam, że nam - starszym siostrom (o 5 i 6 lat), bardzo się niepodobało, więc mama powiedziała, że to jak Lidka z Czterech Pancernych i od razu się spodobało :) grunt to dobry argument. Fakt, że żadnej innej Lidki nie znam, tak teraz sobie zdałam sprawę...

Yen, masz talent i cierpliwość :)

Nasi chłopcy na razie prawie identyczni w zachowaniu, bo z wyglądu kompletnie różni...

reklama
Dziewczyny nie wiecie czy mozna czyms posmarowac dziecku,bo wyszedl mojej Klaudii zajad z kaciku ust.Ja mam zimno i ze 2 razy sie zapomnialam i ja pocalowalam,i moze jej to ode mnie wyszlo,niewiem.Poradzicie cos?
Nono,jak leci ten czas:-)

Ostatnia edycja:
Nie no dziewczyny wogole jestem pelna podziwu jezeli chodzi o te torty! To jakies miestrzostwo! Ja szukalam po cukierniach i takie zwykle mieli a Wy marnujecie talenty:-)

Yenefer gratuluje kupkania na nocniczek Twoim malutkim:-D U nas jak tylko sadzam na nocnik to szybko uciekaja gdzie sie da. Wogole siedziec nie chca na nim..a podobno nie mozna zmuszac i stresowac dzieci wiec narazie chowam i poczekamy cierpliwie:-)
A jezeli chodzi o dziadkow u nas jest to samo..przy mnie bawia sie same i nie chca na rece co chwile a jak moja mama przychodzi albo tata stoja przy nich i rece do gory zeby je wziac..smieje sie z rodzicow ze jak je tak nauczyli to teraz maja i niech nosza!:-D
A moja Majka na spacerze ostatnio krzyczy JAJAJAJA..mysle sobie o co jej chodzi! Tak bardzo chce zeby sie nia interesowac?!.. Na drugi dzien w domu ja klekam na kolana i szczekam jak piesek a majka kolo mnie i JAJAJAJA i dopiero do mnie dotarlo ze ona psa slyszala i w jej jezyku JAJA to znaczy hał hał:-D:-Dale sie uśmiałam!

Monia nie przejmuj sie ta kolezanka..takie zlosliwe kolezanki to najczesciej z zazdrosci rady daja..To jakie imiona dajecie swoim dzieciom to jest tylko i wylacznie Wasza sprawa i ugryzla by sie w jezyk zanim cos powiedziala..ach Ci ludzie! Jakby nasze zycie malo stresujace bylo;)

Dzieki Bogu u Maji goraczka ostatnia okazala sie byl wywolana zabkami! Bo do tej pory objawy inne sie nie pojawily a po nocach rzuca sie steka, reke do buzi pcha..te 8 zebow to nawet nie zauwazylam kiedy im wyszlo ale teraz u Majki to widze hardcore, biedna ;( meczy sie strasznie..

Ostatnia edycja:
Ania jesteś pewna, że to zajad? Zajady sie pojawiają z powodu niedoboru witamin, a Twoje dziecko te wszystkie witaminy dostaje w mleku, więc nie wydaje mi się, żeby to było od tego. Może faktycznie jakaś opryszczka?

A jesli byłby to faktycznie zajad, to są takie maści z witaminami, ale nie wiem jak jest z ich stosowaniem u dzieci ...

aniamyślę że możesz leciutko posmarować maścią witaminową. ja dostałam taką maść robioną z witaminami na twarz, więc chyba dziecku na zajad nie zaszkodzi.
Gratulacje dla 5miesięczniaków!!!! Wow ale czas pędzi!

anulka z tymi tortami to dla mnie super zabawa, bo masa jest jak plastelina - taki powrót do dzieciństwa, a jak się można odstresować:tak:

Hej;-)Była dziś u nas położna na rocznym bilansie.Kacper waży 7900 i ma 73cm. a Zuzia 7320 i 70cm.Powiedziała,że są troszkę poniżej prawidłowej wagi na siatce centylowej,ale jeśli dobrze jedzą mam się nie przejmowac.Po prostu taki ich urok.Zmartwiłam się tylko,bo Kacperkowi od kilku miesięcy na lewym policzku koło ucha pojawia się czerwona plama.Wiem,że go to swędzi,bo drapie i robią się strupki.Raz jest mniejsza raz większa.Pokazałam to położnej i stwierdziła,że to egzema.Za tydz.mamy szczepienie,więc jeszcze porozmawiam z lekarzem.Czy któraś z Was też ma może taki problem?Pomóżcie...

Ja chciałam dac mojej małej lidka, ale mojemu z kimś się źle kojarzyło i uparł się na agate. Moja siostra jest kaśka, z tego co znam to kśki wydają się charakterne, wesołe, szalone dziewczyny, moja siostra taka jest.
Ja dzis caly dzień gości i normalnie padam. Moja bratowa była, przyjechała z zzagranicy i siedziała od rana, normalnie padam.

reklama
Ania no to skoro zajad, to może faktycznie warto spróbowac taką maść z witaminami?

Moniora no jak dla mnie to nic innego jak AZS. Miał jakąś alergię wczesniej? Pewnie będziecie musieli to smarować jakąś maścią z emolientami.

Do góry