reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

gemini Kacper ma to od jakiegoś czasu,byłam z nim wcześniej u lekarza ale nigdy tego dosadnie nie nazwał.Do dzisiaj...Wcześniej dał na to jakąś emulsję nawilżającą i to wszystko.Poprawy większej nie zauważyłam.Dziś poczytałam o tym w internecie i to nie jest takie łatwe do wyleczenia jak się wydaje.Nie wiem,może powiem,żeby mi wysłali jakąś maśc z Polski???

A mnie rozłożyło w ciągu kilku godzin:-(Rano jeszcze dobrze się czułam...Nos zapchany...Głowa boli...Najgorsze jest to,że w sobotę mam gości,bo jutro moja 30stka;-)

reklama
Moniora wiesz co, moje żabki miały objawy azs w niewielkim stopniu, lekarka kazała nam to smarować Emolium i kąpać w płynie Emolium. Zaznaczała, że trzeba się uzbroić w cierpliwość i długo smarować. teraz już prawie w ogole nic nie ma.

Yenefer super zrobić cos pozytecznego (torty) i do tego sie dobrze bawic:-) ja to nie mam cierpliwosci do takich rzeczy!:-D

Moniora polozna do Was do domu przyszla? a to do kazdego tak po roku przychodzi? bo u nas nie byla..Nie duzo waza Twoje maluszki bo moje Maja 9kg, Julka 9,3kg i myslalam ze tez nie za duzo. Ale jak dzieci aktywne sa to duzo spalaja:-) i jestem zdania, ze lepiej niech beda drobniejsze niz grubasy takie i ciezko im sie ruszac:-Dzdaza jeszcze przybrac. Ja bylam niejadkiem jak bylam mala..a teraz! Nie moge dojsc do mojej wagi idealnej:-D A Ty kochana nałykaj sie witaminy C, calcium i pod kolderke zebys jutro przy swoim swiecie miala sile:-)duzo zdrowka!

Uciekam na M jak milosc bo szkodniki zasnely wkoncu:)

a moje też mają problem z tymi czerwonymi polikami, póki daję fenistil w kropelkach jest ok - jak przestaję to znów wyłazi. Co za cholera! Już zaczynam podejrzewać że to uczulenie na białko, ale wyszłoby to dopiero po takim czasie?

Moniora życie zaczyna się po 30-tce! :-) Zdrówka życzę! Niech mąż wymasuje ci plecy i nogi - od razu będziesz zdrowsza:tak:

Lucka To teraz zrelaksuj się z herbatką przed kompem i odpoczywaj! Mam nadzieję że dzieciaczki już śpią.

anulka moje ważą po 9,5kg i wydają się być kluskowate, ale tak naprawdę sporo tłuszczyku siedzi im w polikach:-), bo nóżki i rączki mają normalne, nawet fałdek nie posiadają.

Ostatnia edycja:
Ciekawe ile moje ważą. Posadziłam Julkę na wadze ostatnio - mało wiarygodny sposób - i pokazało prawie 10kg! Oczy mi wyszły. Mai ciut ponad 8 więc sporo mniej. Po Julce czuć że troszkę waży, ale ostatnio zauważyłam, że chyba sporo urosły - jakieś takie duże mi się zaczynają wydawać.

A ja od tygodnia strasznie źle się czuję - i to nawet nie to przeziębienie bo już prawie się go pozbyłam. Całymi dniami boli mnie głowa i trochę żółądek - zmęczona jestem notorycznie - nie mam na nic siły. Dosłownie. Nawet nie chce mi się rozmawiać - najchętniej w ciemnym kącie bym siedziała i najlepiej samemu. Mam chyba przemęczenie materiału. I do tego te nocne budzenia...

A ja wczoraj wazylam moich chlopow i Maciek 7200 a Tomek 6800. nie wiem ile maja dlugosci ale raczej dlugachne toto bo ciuchy to im nakladam na 80:szok: zastanawiam sie czy albo te ciuchy maja jakas numeracje dziwna albo moje dzieci to giganty bo na ciuchach napisane jest 9-12 sporadycznie jakis ciuch 6-9. moze na chinczykow robia ta numeracje:confused: nie wiem juz zaczelam sie zastanawiac czy normalne te moje dzieci bo stopy maja potezne jak na swoj wiek i jak szukalam butkow to musialam takie na 12 miesiecy. stopa ma 12 cm!!jezu kochany giganty jakies beda czy co

Yenefer to optymistyczne ze jak dzieci maja roczek jest czas na to zeby robic takie rzeczy jak torty i to takie!! ja teraz mam problem ze zrobieniem obiadu. musze byc w pokoju bo jak wychodze to sie dra. Dzis wprawdzie wyprasowalam tone ciuchow ale chlopaki lezeli na lozku i patrzyli na mnie jak tam szaleje z zelazkiem. Chyba im sie podobalo bo godzinke prawie byla cisza.

A na dodatek m ma na popołudnie i sama jestem. Ale już wykąpane śpią, posprzatane juz i mam relax.
IWS to porób sobie badania, poszukaj jakiegoś pwoodu, ja juz swoje przeszłam, jest juz ok.
Moje tez mają co jakis czas krostki na buzi, miałam nadzieje że po roku wprowadze im nabiał, ale chyba jeszcze poczekam :-(
Moje waże już same na wadze i waża 8300 i 9300.

Yenefer 9,5kg to laski kochana:-D kuzyna synek ma pol roku i wazy 10kg:-D no ale fakt to facet wiec ma prawo!

Iws kochana nie martw sie ja tez to ciagle mam..ostatnio to mi sie nic nie chce..nawet jak M sie wieczorem "poprzytulac" chce to ja ze zmeczenia nie mam ochoty! tez tak macie czy to ze mna cos jest nie tak?! Mamy prawo byc zmeczone po najciezszym roku w naszym zyciu;-)ciekawa jestem czy to kiedys minie..Ja to wogole od paru dni sie strasznie zle czuje i zaczelam szukac powodu. Strasznie bolala mnie glowa, pulsowalo w niej..nic nie pomaga, zadne tabletki przeciwbolowe, do tego jakas znerwicowana sie czuje, jakby mi serce walilo. Zaczelam na necie szperac i znalazlam chyba powod..NIEDOBORY MAGNEZU! sa przyczyna nerwicy a nawet depresji..a ja odzywiam sie niezbyt zdrowo do tego kawa..i zaczelam brac po pare tabletek magnezu+wit.B6 i wkoncu mnie glowa nie boli! to chyba to..poczytaj kochana, moze cos jest nam w stanie pomoc: Niedobr magnezu a nerwica i depresja
A to nocne budzenie tez mnie wykancza. Mielismy male przeniesc do ich pokoju i nie wiem kiedy to nastapi bo teraz to tak mecza po nocach przez te zeby ze wymiekam!

Ostatnia edycja:
Luckaa, anulka - ja w sumie wiem co mi jest. :) Denerwuję się ostatnio strasznie co u mnie powoduje z opóźnieniem straszne złe samopoczucie - jakby mi ktoś przez plecy drągiem... - Jakiś tydzień temu zdenerwowałam się okropnie!... a magnez swoją drogą. Muszę brać co jakiś czas bo niedobór wraca. Na głowę nic nie pomaga - tabletek nawet nie biorę już. Kawy mało piję - prawie wcale więc przynajmniej tyle. Jakoś bez niej funkcjonuję. Do tego od prau dni jakies uderzenia gorąca mam! Jak mi zawsze zimno to teraz na odwrót. Odżywiam się też tak niebardzo. Co muszę przyznać. Bardziej coś złapię w biegu i podjadam... nie umiem się tego nawyku wyzbyć.

reklama
Iws ja mam to samo. Siedze np karmie male i nagle mi sie goraco robi, albo jakies zawroty glowy..To chyba jednak przemeczenie jest..ja tez nie umiem jesc jakos regularnie i zdrowo..tylko co popadnie i jak jest chwilka:/

Do góry