reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
Małgoń kolorowych snów, odpoczywaj, kiedy tylko się da :tak:

Yenefer, Moniora to i ja dołączam do klubu tegorocznych trzydziestek :cool2:

No widzę,że nie jestem sama:-)A tak powracając do trzydziestki to ja mam zamiar znienic wszystko(oprócz męża i dzieci oczywiście).Za tydzień idę do stylisty zmienic całkiem włosy.Nie wiem co mi doradzi ale się dostosuję.No i muszę przejśc na dietę.Jak zawsze byłam chudzielcem(nawet z bliźniakami przytyłam 17kg.)Tak teraz muszę zrzucic conajmniej 12kg.Po ciąży przytyłam okropnie.Tzn,w brzuch mi dużo poszło i w biodra.

No to i ja dolaczam do tegorocznych "trzydziestek"..:sorry:. Z tym ze mi wlasnie stuknela w zeszlym tygodniu....:sorry:. I powiem ze starsznie staro sie czuje z ta liczba..:sorry:

Maniora...widze ze Ty tez naturalnie rodzilas..:tak:. Ja w ciazy przytylam 15 kilo, urodzilam w 39 tygodniu a male wazyly po 3 kilo :tak::tak:
Choc to byl moj pierwszy porod to bardzo go dobrze wspominam a opieke poporodowe w tutejszych szpitalach to moglabym godzinami wychwalac.

A wogole to zazdroszcze Ci ze masz juz te Swoja czworeczke...:tak:
Ja z moim P myslelismy ze juz nic z tego nie wyjdzie bo 4 lata nic sie nie zabezpieczlaismy i nic z tego nie wychodzilo...no ale na szczescie po tak dlugim oczekiwaniu Bozia obdarowala nas podwojnym szczesciem.:tak:

Mnie 30 stuknela juz dawno,ech..i 34 zbliza sie wielkimi krokami..
Malgongratuluje!!!
Basiaja mialam usg na samym poczatku co 4 tyg a po 20 tyg juz co 2.Ja opieke bardzo milo wspominam.Badania mialam czestsze,krew co wizyte ja nie narzekam.Dotrwalam do 38 tyg.Nie martw sie na zapas,bedzie dobrze.A cc tez nie strAszna.Ja wspominam ja dobrze,troskliwie sie mna zajeto:-) a rodzilam w Limericku.
Gosiaja mam to cosatto i jestem zadowolona.
Co ja jeszcze chcialam... aaa moja Hania spala dzis w nocy 11 godz,az sprawdzalam czy zyje:-))Za to Zoska ma straszne Problemy z zasnieciem,w tej chwili chocby drze sie non stop.Dalam jej czopek,zobaczymy..moj J wsciekly bo musi wstawac ciagle w dodatku ma lokatora w lozku z goraczka:-) -dziecie mi sie pochorowalo:-(
A ja dzis znow bylam u fryzjera(po trzydniowej przerwie:-))) i zcielam znow sie na krotko,dlugo nie wytrzymalam hihi 3 miesiace.Ale czuje sie fantastycznie.

Ostatnia edycja:
gastone to masz przeboje:-(Oby szybko minęły.Ja zobaczę dziś w nocy czy Kacper dalej będzie tak płakał.Oby nie.
Kurczę dziewczyny,teraz tylko z Wami mogę pogadac.Przed chwilą pokłóciłam się z M.Czasem naprawdę go nie rozumiem a on pewnie mnie...

A mi bliższy już jest temat czterdziestki niż trzydziestki, bo skończyłam 36 (ojej, chyba najstarsza tu jestem). Ale powiem Wam, że do pięćdziesiątki można czuć się i wyglądać młodo (tak mi się wydaje). A później to zobaczymy...

Mój mąż też skończył 30 w ubiegłym tygodniu i on jakoś się specjalnie tym nie przejmuje, a ja pewnie będę robic jakies rachunki sumienia. Pozytywne jest to, że jeszcze nie mam ani jednego siwego włosa, a bruneci ponoc siwieją wczesniej. Jeszcze nigdy nie farbowałam wlosów, więc poczekam z tym aż pojawi sie srebro na glowie :-) A odchudzic też bym się chciała, tylko nie wiem czy to cos pomoże na obwislą skorę brzucha, która się po ciąży nie wchlonęla.

moniora to jesteśmy równieśnicami :))) Ja w tym roku też przekraczam magiczną granicę i trochę mnie przeraża ta "starość" :)))))

Yenefer, Moniora to i ja dołączam do klubu tegorocznych trzydziestek :cool2:

moniora, yenefer, Gemini81 to ja też dołączam do tegorocznych trzydziestek

No to i ja się dołączę!!! 30 za kilka miesięcy :)

Małgoń - gratulacje! Teraz to już tylko samo szczęście z dwójką i podpisuję się obiema rękami, że bycie mamą blźniaków jest naprawdę super.

Ja skoncze w tym roku 25 stara d.. ze mnie :)
Dziewczyny moim dziewczynom do teraz nie wyskoczyla goraczka po tym szczepieniu,moze jeszcze wystapic??
Nie spytalam lekarki dokad moze sie pojawic??

reklama
Moje niegdy nie miały gorączki, jedynie miejsce po igle robiło się czerwone i twardawe. Ewidentnie bolące. Trwało to jakieś dwa dni max.

Do góry