reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
IWS wielkie dzieki,mam nadzieje ze im juz nie wyskoczy po tych dwoch ostatnich szczepieniach tez nie mialy!!!
A to miejsce wklucia nawet im sie ladnie goilo

Co do bycia mamą bliźniaków i ja się zgodzę, że to jest fantastyczne uczucie i nie do porównania z jednym szczęściem.
Moje tak gdzieś od 3 tyg. gugają, już nie jest cicho tak jak w pierwszym m-cu ich życia. Na dodatek wczoraj położyłam je obok siebie i razem zaczęły do mnie się uśmiechać i gadać - ze szczęścia aż się popłakałam. Ale na pewno wiele wspaniałych chwil jeszcze przed nami, na pewno mamy starszych bliźniaków coś o tym wiedzą i śmieją się, że ja raptem guganiem się rozczuliłam.
Nelcia sama zaczepia mnie do gadki jak przewijam albo skończy jeść lub tak po prostu. Śmieje się i takim cieniutkim głosikiem: a guuu, a guuu i piszczy ruszając się tak jakby chciała się schować...:-)

Florinek natomiast oprócz tego potrafi się śmiać takim ciągiem jak coś go rozbawi szczególnie jak widzi, że będzie kąpany, bo to uwielbia:-)

Przypomniałam sobie jak w pierwszych dniach po szpitalu nie rozpoznawaliśmy ich głosów, nie wiedzieliśmy które to płacze, a teraz z daleka wiadomo kto to.

czworaczki???rany az wole nie myslec.....
ja skonczylam prasowac 2 pranie sie konczy a dziewczyny spia:)
wczoraj wieczorem ugotowalam sobie grochowke wiec mam dzis wolne:)

Dziewczyny to ja z tych starszych jestem... za 2 miesiące strzeli mi 35 :-) za to mojemu J. 30 :laugh2:
Monia nie dziwie się, że zachwycasz się guganiem, my zachwycamy się każdą minką i każdym "uśmiechem pokarmowym"

Apropos brzucha, to mi super się wchłnia, już go prawie nie ma!!!

witajcie
uf szefowe zajęte może się uda napisać parę słów

na początek witam nową mamę Małgoń gratulacje wielkie witamy w gronie wybraćów czyli mam bliźniaków

widzę, że maluszki rosną jak na drożdżach

co do picia, moje wcale nie chciały pić, zaczęły chyba jak skończyły pól roku teraz wypiają po 3,4 butel dziennie,za sokami nie przepadają uwielbiają herbatki najlepiej brzoskwioniową i z owoców południowych

co do dumy bliźniaczych mam też to lubie jak się chwale,że mam bliźniaki duma mnie rozpiera

czworaczki ja oglądałam w ciązy 2+8 to jest dopiero 6 raczki plus bliźniaki wyzwanie

co do wieku mnie stuknie 29, dla mojego męza 35, ale co to za wiek, najważniejsze aby człowiek był zdrowy

co do tortów Yenefer szacun za torty, Iws też super, Ja nie mam na to czasu, jak pisałam wcześniej mój syn jest maminym synkiem, szczerze tragedia nawet do wc ciężko mi wyjść, ale mam nadzieję,że to się zmieni, przedtem mała była za mną teraz uwielbia tatę

maluszki czorty rosną chodzą za rączki zjadają wszystko co możliwe, co jest w zasięgu ręki, jest wesoło

co do wózka zmieniłam zdanie wybrałam X-LANDER X-TWIN 2010 SUPER CENA! WYSYSŁKA 24H!! (1429349031) - Aukcje internetowe Allegro kolor rocy,dlatego,że jest węższy od jumperka, a na tym mi zależy jak sie zacznie wiecej wychodzić na wiosnę, wjadę do każdego sklepu, atutem tez jest jego waga,

zajęć mnóstwo, praca,dom,praca dom,gotowanie pranie, jeszcze niedawno remont i wymiana mebli w kuchni + czort= bra czasu dla siebie

postaram się zaglądać częściej, ale jakos roboty mam mnóstwo, papiery zalegają na biurku
pozdrawiam

hejhej. Dziadkowie zajmują się wnukami to siadląm chwilę. Sprawdzam pocztę od męża i do Was zaglądam. Widze że grono mam podwójnych się poszerza, ja tu już kilka razy jakieś bliźńiaki spotkałam i wszyscy rozmawiać chcą o dzieciach ( a moje najmłodsze jak na razie). NAwet w tej klatce \co rodzice mieszkają można spota\kać bliźniaczy wozek, bo sąsiadó syn ma bliźńiaki ( i to podwojne - dwa razy dwoch chłopców , łomatko, se chłopak zaszalał ;) )

widzę że tu spowiedź z wieku - mnie chyba żadna nie przebije - i nie narzekać mi tu na 30kę czy 25-kę (to juz kokieteria) bo ja do 40ki się zbliżam wielkimi krokami. Ponoć nie wyglądam, a dzieci jeszcze odmładzają, więc się nie przejmuję Trzeba tylko bardziej dbać o siebie, żeby sie nagle nie posypać ;)Mi tam od 30ki było najfajniej w życiu, najlepiej tez wyglądalam, tak że dziewczyny gl owy do gory , tylko się cieszyć :)

A co u nas - małe się rozszalały, u siostry mają cały pokoj, u dziadko szaleją przy meblav\ch, oj coś czuję, że w domu do kojca zamknąć się już nie dadzą. Mąż ma już przykaz pochować kable zanim po nas wyjedzie, i chyba zrobimy im pokój w naszej dawnej sypialni a my się na kanapę przenisiemy. Niech mnają swoje miejsce, tutaj nawet lepiej śpią, i musze Wam powiedzieć, że chyba przenisiemy się na łóżeczka turystyczne w domu - przynajmniej się nie obijają o te szczebelki kjak się w nocy przewracają. Tyle że odgłosy śieszne - skrobanie, rezonans od materiały naciagniętego na ramę Ale już się chyba do tego przyzwyczi\aił.

Yenefer, iws, torty fajne, pokażcie koniecznie te roczkowe, bo to już niedlugo. JAkby mi się udalo to bym tu przećwiczyla. ale zobaczymy. Mogę poprosić o przepis na mase cukrową????

musze lecieć bo kolejka do jedzenia obiadu - babcia chce zjeść ;) więc musze ją zwolinć troche. do zobaczenia znowu ( oj, nie widze zeby ktoś mi doradził w sprawie zakupow :(, szkoda....

reklama
gosia jak fajnie że sie odezwałaś! Wózek super, wygląda na pożądny i solidny, ciekawe jaki jest duży po złożeniu? My mamy easygo duo ale odpadł nam nit i jestem wściekła na niego. Bez wózka jak bez ręki, a muszę go reklamować czyli oddać do producenta, czyli nie wiadomo jak długo będę bez wózka...wrrr

onna muszę ci powiedzieć że nie czuję się staro ale ta 30tka to taka magiczna granica. Mówi się że życie zaczyna się po 30tce więc liczę na to że wszystko co najlepsze przede mną..

Przepis dam tylko muszę poszukać. Właśnie chciałam prosić iws i lucke zeby wstawiły swoje przepisy. Ciekawe czy mamy takie same?

Do góry