reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

yenefer tak na moje oko to raczej płaskiego, ale nigdzie z nim nie byłam, myślisz, że powinnam? Ciekawe czy linomag można zastosować na usta, bo jak ewentualnie zje?

iws i jedynka zdrowiejcie szybko

U mnie brzuch też jest fatalny i na dodatek jak założyłam bieliznę obciskającą to następnergo dnia tak mnie bolał. Teraz jestem w trakcie odchudzania - jeszcze 9kg - łudzę się, że może ciut się zmniejszy?:eek:

reklama
Co do brzucha to możliwe żeby mi się jeszcze macica nie obkurczyła?
Nad pępkiem mam takie wypukłe i twarde a to już prawie 4 miesiące

Dziewczyny ja Was naprawdę nie chciałam przestraszyc.Po prostu tak jak pisałam,trafiłam na nieodpowiedzialnego lekarza...Teraz z tej wkładki jestem naprawdę zadowolona:tak:Nic nie czuję,jak miałam okres to wystąpiły lekkie plamienia.Dla mnie w porównaniu z tym jak miałam silne okresy,REWELACJA:-)Ale wiadomo,każdy ma swoje zdanie:tak:I tak cieszę się,bo najpierw lekarka doradziła mi IMPLANON,to jest nowy implant hormonalny,który wprowadza się pod skórę na ramieniu.Zdecydowałam się wkońcu na spiralę.A kilka dni temu w internecie wyczytałam,że ten implant jest wogóle nie skuteczny:szok:

jezu jakbym miala teraz wpasc to bym sie chyba pociela hehe. mi juz starczy tych moich dwoch lobuziakow hehe. a jakby trojka ... o losie hehe.
Lenna ja tez mam taki brzuch nad pepkiem dziwny i w dodatku pepek jeszcze mi nie wklesl bo w ciazy byl wypukly. no i kreske ta wzdluz brzucha mam jeszcze. dziewczyny kiedy ona zejdzie?? ale otatnio znow zaczelam nosic pas po 3-4h dziennie i jest efekt. mam nadzieje ze do lata bedzie lepiej. i probuje sie odchudzac tzn nie jem slodyczy bo w ciazy tak mi posmakowaly ze do teraz jadlam :/ musze conajniej 8kg zrzucic bo i bede szczesliwa heh

moniora ja sie przerazilam i to bardzo,i nigdy sie na ta wkladke nie zgodze:)dzieki:-)
a mowilas ze to bolalo bardzo tak?
Jedynka to chyba wszystkie tak maja po porodzie:)a chlopy niech sobie zrobia post teraz jak tak zaszaleli z dwojka naraz,mam racje??:-D
Yenefer mi lekarz mowil na 5lat i cena okolo 300zl takze oplacalo by sie to,ale ja podziekuje....hihi

ania kurczę naprawdę Was przestraszyłam...ja mimo pierwszego niepowodzenia mam drugi raz i jeszcze raz piszę,że jestem bardzo zadowolona.Po prostu u nas jest inna opieka.Nie mam stałego ginekologa.Co rusz przymuje mnie ktoś inny.Nawet po porodzie 6tyg.miałam zgłosic się do lekarza rodzinnego.Tak czy inaczej wkładkę osobiście bym poleciła.Tymbardziej,że w Polsce naprawdę w każdej chwili możecie poradzic się lekarza.Wkładka jest na 5lat.Ja mając kartę medyczną mam wszystko bezpłatnie.To jest ten plus.Ale po moich wcześniejszych przeżyciach,pierwsze co zrobię jak polecę do Polski to pójdę do ginekologa;-)

Witam, sorki,że się tak wtrącam...ale jestem na etapie poszukiwania osoby w Irl.,która rodziła bliźniaki, jestem ciekawa jak wygląda opieka w szpitalu, tzn.ja już rodziłam synka 3 i pół roku temu w Tralee, było ok, ale teraz spodziewam się dwójeczki i mam obawy, jak tu reagują na ciążę mnogą, czy jakieś większe zainteresowanie jest, opieka, ??? tyle niewiadomych:(, jak Możesz coś pisnąć na ten temat byłabym bardzo wdzięczna a skąd Ty jestes, jesli moyna zapytac jeszcze o to_ pozdrawiam, Basia

hej Dziewczyny :) w końcu mogę dołączyć do rozpakowanych :happy:

w dniu 14.01.2011 urodziłam moich synków (cc w 37tc):
Marcelek o 12:19, 2780g, 50cm, 10 pkt
Tymuś o 12:29, 2350g, 49cm, 10 pkt

Na pewno wkrótce bede miała mnóstwo pytań, a dzisiaj mamy pierwszą domową kąpiel. Ciekawe jak sobie poradzimy?

Trzymajcie się ciepło :)

PS. cudownie być podwójną mamą!

Witam, sorki,że się tak wtrącam...ale jestem na etapie poszukiwania osoby w Irl.,która rodziła bliźniaki, jestem ciekawa jak wygląda opieka w szpitalu, tzn.ja już rodziłam synka 3 i pół roku temu w Tralee, było ok, ale teraz spodziewam się dwójeczki i mam obawy, jak tu reagują na ciążę mnogą, czy jakieś większe zainteresowanie jest, opieka, ??? tyle niewiadomych:(, jak Możesz coś pisnąć na ten temat byłabym bardzo wdzięczna a skąd Ty jestes, jesli moyna zapytac jeszcze o to_ pozdrawiam, Basia

Witam Basia:tak:Ty jesteś z Tralee?Ja mieszkam w Oranmore,8km.od Galway.O ciąży bliźniaczej dowiedziałam się w 15tyg.To była niespodzianka,bo będąc w Polsce w 8tyg.ciąży usg.wykazało tylko jedną dzidzię.Tym bardziej niespodzianka,bo miałam już dwie córy:-)Opieka jest całkiem inna niż w Polsce.A w którym jesteś tygodniu?Szczerze mówiąc ja nie miałam żadnych dodatkowych badań.Ale od początku Kacper był mniejszy od Zuzi,dlatego usg miałam po 25tyg.częściej.Od 30tyg.praktycznie co 2tyg.leżałam w szpitalu ze skurczami,ale na powstrzymanie nic mi nie dawali.Same przechodziły.Dopiero w 33tyg.dostałam zastrzyki na rozwinięcie płuc u maluszków.I tak donosiłam do 37tyg.Jeśli masz jeszcze jakieś konkretniejsze pytania,to pisz.Pozdrawiam gorąco:-)

reklama
Do góry