reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Lenna ja wlasnie pije herbate z domowym sokiem z malin i juz nalykalam sie roznych tabletek, a w nocy lyknelam herbate z nalewka z pigwy i kieliszkiem spirytusu (fuj) no i rano juz bylo lepiej a teraz mam stan podgoraczkowy i wszystko zaczyna mnie bolec. oby to nie grypa bo nie wiem jak takie maluchy przechodza...

2ania
ja tez sie tak do gina wybieram i nie mam jak bo ciagle sama i dzieciakow nie bardzo mam z kim zostawic. moi tez maja skarbonke. raz w tygodniu wrzucamy klepaki. nie wiem ile juz jest ale cos moze sie uzbiera do ich roczku.

reklama
fajny pomysł z tymi skarbonkami dziewczyny, tylko że w moim przypadku to chyba tylko rodzice (czyli my) coś by wrzucali, bo dziadkowie wolą kupować prezenty.

jedynka ale cię wzięło! Stary dobry sposób na przeziębienie to wymoczyć wieczorem nowi w gorącej wodzie i siup do łóżka, no i obowiązkowo gorący facet u boku;-) Ja wierzę w czosnek i jak mnie coś "bierze" to mocniej doprawiam potrawy.

lenna zdrówka dla maluchów. Może ten lek pomoże...

2ania kiedyś brałam tabletki ale zrezygnowałam. Wprawdzie nie tyłam po nich ale libido poleciało na łeb na szyję :-( Ale z samej metody byłam zadowolona. Tylko wkurzała mnie cena! Antykoncepcja hormonalna powinna być w Polsce choć częściowo refundowana.

lucka rób tort i pokazuj nam efekt ;) Ja chyba jeszcze raz przećwiczę jak przyjdą barwniki. Wkręciłam się w to. Niezła zabawa :)))

IWS, Yenefer ślicznie Wam wyszły torciki :)

Jedynka smutne to co naopisałaś o dzieciątku urodzonym w 28t ale na pewno bedzie wszystko dobrze. A Ty zdrowiej szybko!

Lenka dużo zdrówka dla malutkich.

U nas noc jak nigdy tylko z jedną pobudka bo obudziły się przed 5 oboje, nakarmione pospały do po 8.
Milena zjadła 100, w ogóle wczoraj do ok 16 jadła tak jak powinno jeść dziecko w jej wieku a potem znów masakra. Nie mam juz do niej sił i strasznie mi jej szkoda. Do tego kupki nie moze zrobic i to potem ją blokuje z jedzeniem. Przez te ciągłe płacze i bóle rzadko kiedy może sobie pogaworzyć, posmiac się....

A ja wróciłam od fryzjera to Przemcio mnie chyba nie poznał dopiero jak się odezwałam zaczął się cieszyć :)

rainmanka to coś ty sobie uczyniła na głowie?? A chłop cię poznał?
Ja ostatnio jak poszłam to wróciłam...ruda :))) Postanowiłam poszaleć na tym wychowawczym. Mój mąż długo się przyzwyczajał, bo zawsze byłam blondynką.

iws byłam w niedzielę w ikei i kupiłam wykrawaczki do masy cukrowej. Są też fajne kółka różnej wielkości i serduszka. Myślę że ładnie pasowałyby do twojego tortu.
0116891_PE241078_S4.JPG

Mi jakos eksperymentowanie z kolorem już przeszło a róźne już miałam, brązy, rude, czerone i nawet blond ale wtedy to było po tym jak nałozyłam preparat do ściagania koloru :)

Teraz tylko skróciłam dość mocno bo chyba z rok nie obcinałam aż mi jakos lżej na głowie. Mąż mówi że mu się podoba :D

Zazdroszcze Wam tego talentu piekarskiego bo ja w tej dziedzinie jestem całkowitym beztalenciem ;/

aaa moje maluszki maja byc w gazecie ''Dobra mama''. Jakis artykuł o ciazy blizniaczej tam miało byc i pare mam sie mialo wypowiedziec o swoich przezyciach :) no to napisałam, dałam fotke i podobno wydrukowali.... gazeta chyba od dzis w kioskach

reklama
yenefer - dzięki, nie wiem czy dam rade do Ikei prze weekendem po te foremki. Ja przy wykrawaniu posiłkowałam sie kieliszkami o różnej średnicy :) głównie vodkowymi ;)

Ja myślę o fryzurze - takiej jakiej nie miałam jeszcze ale czasem brak czasu, czasem odwagi... miałam już długie, proste, kręcone, z grzywką i bez i boba i krótką... teraz nie wiem co zrobić. Nie mam za bardzo czasu na układanie więc chciałabym cos mało zajmującego, ale mam lekko kręcone, podatne na kręcenie pod wpływem wilgci więc nie wiem czy to co bym chciała się sprawdzi :)

Rainmanka - gratuluje. Miło jest zobaczyć siebie lub swoje nazwisko w gazecie :) wiem coś o tym :)

Do góry