reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

A ja teraz bede rzadziej zaglądać bo przez tydzień bede pracować. Tatus na tacierzyńskim sprawdzi się w roli nani.
Yen prosze Cie nic mi nie mów, ja jeszcze nie zrobiłam tortu a juz kupiłam mnóstwo akcesorii i mam nadzieje że mi się wróca moje inwestycje haha
Kupiłam dziś barwnik w małych delikatesach, mieli ich mnóstwo po 1,20, także wypróbje od razu z barwnikami.
Też marze o fryzjerze, ale po ciąży bardzo wolno mi włosy odrasstają, a fryzjerzy na ogól nie rozumieją ,,podciąć końcówki", a na majowy ślub musze coś zapuścić. W lipcu zaszalałam i obcięłam się na kasie zielińską, wyszedł mi mały chłopiec i do tego czasu mam do ramion.

reklama
iws spoko, ale jakbyś była to polecam - nie tylko do masy cukrowej. Za jakiś czas będzie fajna zabawa piec takie ciacha z dziewczynami.

lucka strasznie tanie te barwniki! Kupiłaś to w jakiejś "sieciówce" typu kaufland? Jak tak to napisz gdzie, będę szukała. Ja płaciłam po 8zł za sztukę:-(
Ostatnio podobają mi się proste fryzurki u panien młodych. I jeszcze super wygląda taki sam jak w bukiecie kwiat za uchem.
Najważniejsze to trafić na dobrą fryzjerkę. Ja lubię takie które same coś zaproponują, dobiorą do włosów, twarzy. Ja mam teraz fajną fryzjerkę i po porodzie ścięłam włosy. Jestem zadowolona, bo fryzurka jest łatwa w utrzymaniu ;)

Piękne torty dziewczyny:tak:Ja wprawdzie nie robię próby przed roczkiem ale mam nadzieję,że mi wyjdzie;-)Narazie pokażę Wam jaki torcik zrobiłam synkowi koleżanki.Pierwszy raz w życiu:-D DSCF4499.jpg
Ja barwniki już kupiłam.Zielony,czerwony i żółty.U mnie można je dostac praktycznie w każdym sklepie spożywczym.I kosztują niecałe euro:-)Pozdrawiam Was cieplutko i życzę miłego wieczorku;-)Jutro jadę na wielkie zakupy.Mąż zostaje z dzieciakami.Ale poszaleję.Kilka godz.tylko dla mnie...

super spiderman! Gratuluję talentu! Ja w weekend robię powtórkę:-) Wkręciłam się:-D

Nie pamiętam kiedy byłam ostatnio sama na zakupach. Na pewno przed urodzeniem dziewczynek...Muszę pogadać z tym moim chłopem - niech mi zrobi wolne popołudnie ;-)

Tak to jest sieciowy sklep, delikatesy 34, ale te barwniki są w małych opakowaniach jak aromaty. Ja mam juz wymyśloną fryzure, ostatnio na sobie nawet próbowałam. Fryzjerke tez mam ulubiona sprawdzoną od kilku lat. Jak obetnie to tak żeby sie nie męczyć. Jak na stydniówke mnie uczesała to było niepowtarzalnie i wszyscy podziwiali. I na slub tez do niej pójde.

iws, anulka - dajecie mi nadzieję, że to tylko chwilowe i minie.za co Wam dziękuję. Jestem bardzo tym zmęczona, bo każda domaga się mojej uwagi w tej samej chwili - jesli jej nie dostaje to jest ryk i wymuszanie - zwariować idzie Dzisiaj poszłam do ubikacji z Angeliką ( Marika chwilowo zainteresowała się TV) :eek: W zasadzie to do tej pory nie było jakiejs rywalizacji między nimi, ale od około tygodnia to po prostu są walki i boje. Zauważyłam, że potrafią się czasem zająć i pobawić bez mojej obecności przez chwilkę, ale jak tylko sobie o mnie przypomną lub gdy to ja im się pokaże od razu jedna chwyta mnie za nogę i gotowa pójść ze mną na koniec świata, po czym ta druga dostaje szału , bo ona też chce.... Poza mną , wyrywają sobie też zabawki, siostra weźmie telefon, trzeba jej wyrwać i porzucić na rzecz kolejnej zabawki którą zdążyła sobie już wziąć siostra...

Iws -
Twoja Majka zachowuje się tak samo jak moje gwiazdy. Może gdyby był tata na miejscu, to choć jedna byłaby zazdrosna i zaintrygowana nim a tak - obie "atakują" mnie :-D

yenefer -
szczerze zazdraszczam tych aniołów ;-)

Luckaa przykro mi z powodu tego zamieszania z egzaminem, rozumiem doskonale, że chciałaś mieć już to z głowy bo i ja jestem z tego typu ludzi, którzy co maja robić jutro robią dzisiaj ;-) No ale cóż... wiedza na pewno nie wyparuje z głowy tak szybko i pewnie wkrótce popiszesz się nią na egzaminie :) A Twoja córcia - jak wynika z mamusi opisu - aniołek jakiś no.....:-)

Lenna1982
zdrówka dla bąbelków! wiem co znaczą chore bliźniaki w domu, oj wiem. Kurujcie się, niech zapalenie płuc Was omija szerokim łukiem i obyście nie musieli do szpitala.... Moje też był tym zagrożone, na szczęście oby się bez szpitala ale zastrzyki w pupę brały dwa razy dziennie, a ile się upłakały... Mogę Ci doradzić tylko abyś dużo oklepywała dzieci tak do 17 godziny najpóźniej, to łatwiej będzie im schodzić flegma, możesz też posmarować delikatnie ich klatki piersiowe i plecki maśćią Pulmex Baby, nam sporo pomogła, dzieciom łatwiej się oddychało i zasypiało.

rainmanka
skoro Milenka ma problemy z brzuszkiem i nie bardzo chce dlatego jeść, to może spróbuj jakiś delikatnych specyfików typu: Grip water lub choćby herbatkę Plantex? wszystko przeznaczone dla takich maluchów a może pomoże... No i czopek na załatwienie, lepiej dziecku dać niż ma się ono męczyć z kupką :(

Dziewczyny mam pytania :-) chciałabym dziewczynkom kupić jakiś fajny stolik muzyczny czy coś podobnego na wzór. Polecicie coś? No i planuję na wiosnę zakup fajnej i lekkiej spacerówki, wiecie taka parasolka. Przejrzałam trochę neta, i kilka modeli wydaje się ok, np. Kess Side by Side, Easy Go Duo Comfort, Mama Papas Aria Twin, Inglesina Twin Swift - w zasadzie te biorę po uwagę, bo każdy mieści się w przedziale cenowym od 700 do 900 zł a tyle mogę na wózek przeznaczyć. Polecicie coś? Może któraś z Was ma któryś z tych wózków?

Juz jestem po próbie, jutro wkleje zdjęcie.
Moniora 28 maja mamy swój dzień, nie mam jeszcze sukni a ile wczesniej się wybiera??
Iza a może zostawiaj ich częsciej samych lub z kimś innym. Kurde ja nie mam tych problemów, wręcz przeciwnie żaliłam się czemu moje dzieci nie reagują jak mama wyjeżdża i olewają jak wraca, myślałam ciągle że są jeszcze nie rozumne, bo przecież duzo się przytulamy, razem bawimy, całe dnie jestesmy razem. Ale ostatnio zauważyłam postep bo jak dziś wychodziłam to aga zrobiła papa, a jak od kilku dni wracam to z usmeichem przybiegają i wieszają sie na szyji, ku ogromnej radości mamy.
Chciałabym jeszcze żeby chociaż raz zasnęło któreś przy mnie w łóżku, ale u mamy jest zbyt cikekawie żeby spać, żadne nawet nie poleżało kilka sekund, od razu fik, śmiechy chiichy i wspinanie się na parapet, chyba po prostu mam zbyt ruchliwe dzieci :szok:

rainmanka skoro Milenka ma problemy z brzuszkiem i nie bardzo chce dlatego jeść, to może spróbuj jakiś delikatnych specyfików typu: Grip water lub choćby herbatkę Plantex? wszystko przeznaczone dla takich maluchów a może pomoże... No i czopek na załatwienie, lepiej dziecku dać niż ma się ono męczyć z kupką :(

No niestety bez czopka sie nie obyło ale chociaz potem ładnie zjadła i wieczorem i w nocy.. ale od rana znów sie zaczyna oby tylko chwilowo...
spróbuje z tymi Grip water i Plantex'em, choc one biora na jelita syrop.
Dziekuje za rady :)

reklama
iws spoko, ale jakbyś była to polecam - nie tylko do masy cukrowej. Za jakiś czas będzie fajna zabawa piec takie ciacha z dziewczynami.

To samo pomyślałam - i już widzę swoje pomocnice i kuchnię całą w mące :) Świetna zabawa będzie - szczególnie dla nich podejrzewam :)

yenefer pisze:
Ja płaciłam po 8zł za sztukę:-(

To tak ja ja :(

Iws - Twoja Majka zachowuje się tak samo jak moje gwiazdy. Może gdyby był tata na miejscu, to choć jedna byłaby zazdrosna i zaintrygowana nim a tak - obie "atakują" mnie :-D

Jest to napewno miłe że ktoś tak za Tobą jest, ale i bywa niemiłosiernie męczące od czasu do czasu. Człowiek chciałby odpocząć przez moment a tu ciągle ktoś albo przy nogach, wspina się na łózko, albo nad uchem skwierczy :)

MojaJulka za przykładem siostry nauczyła się wchodzić na łózko w sypialni! Teraz to jej ulubione zajęcie. Co się nie odwrócę na trzy sekundy a ona juz siedzi...teraz kolejny pokój trzeba zamknąć :)

A moja noc dzisiaj tragedia. Położyłam sie spać o 24, po 1 Julka zaczęła płakać, obudziła Majkę i obie bek! Julka jakś za chwilę usneła ale Majka nie. Usypiałam ją do 1.37. O 2 znowu zaczęła płakać, musiałam ją wziąc do siebie bo b Julkę obudziła. Zasnęła koło 3. O 5 zadzwonił budzik męża... a Majka obudziła mnie o 7.20. Ledwo otworzyłam oczy. Serce mnie napierdziela tak strasznie dziś. Ledwo żyję. Długo już tak nie pociągnę.

Do góry