reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Iza te zachowania jak opisujesz wydaja mi sie normalne dla blizniat..moich np:D tez potrafia sie same bawic ale jak nikogo nie widza bo jak ja albo M czy babcia wejda do pokoju to juz koniec zabawy i do nas chca. A z zabawkami jest to samo. Choc duzo maja takich samych to siostra zawsze chce ta ktora tamta ma akurat w reku, nie wazne ze druga lezy na podlodze identyczna..:)) oj wesolo mamy z tymi naszymi maluchami!
Co do stoliczka moje male na roczek dostaly taki muzyczny ale on jest po 3 roku zycia niby i wydaje mi sie ze troche za wczesniej na tego typu zabawke, poniewaz tam jest gumowa klawiaturka i male wyrywaja przyciski z niej i nie bardzo jeszcze wiedza do czego on sluzy, no i wchodzic chca na niego..ale za to za jakis czas napewno
sie zainteresuja..o ile go nie zniszcza..
Co do wozka my mamy Easy Go Duo Comfort jako drugi wozek na zakupy do auta tylko i chyba takim pozostanie bo nie lubie go jakos, dziwnie jakos te dzieci w nim siedza, mamy tez Tako Jumper Duo i pomimo ze on wielki i do auta sie nie nadaje to jednak chyba zostane przy nim bo mi wygodniej jakos jak na spacerek jedziemy.

Iws biedna wiem co czujesz po tej nocy. Mi tez zdarzaja sie czasem takie kiedy budze sie z takim bolem glowy ze ledwo sie podnosze, do tego mam problemy z kregoslupem i jak w nocy wstaje co chwile i sie schylam do malych to rano poprostu masakra! I pomimo ze kocham te moje maluchy nad zycie to po takiej nocy wstaje zla i poprostu ich nie cierpie:)))

Ostatnia edycja:
reklama
hej

a mnie rozlozylo na lopatki. nie wiem co to oby nie grypa :/ ale mam tylko stan podgoraczkowy, kaszel i mialam takie rozbicie ogolne. dzis jest juz lepiej. ale strasznie sie martwie zeby sie chlopaki nie zarazili. niby leze w drugim pokoju, tatus zajmuje sie nimi i tylko co chwile slysze jak pod nosem klnie hehe (juz wie jak mam przerabane) ale wstaje co jakis czas bo z karmieniem jazdy oczywiscie wiec ja to jakos tylko moge ogarnac. mama moja tez przyjedzie wiec moze nie bede musiala wylazic z pokoju, ale podejrzewam ze jak maja sie zarazic to i tak sie zaraza bo caly dzien wczoraj z nimi siedzialam.

Rainmanka
a czy Milenka nie dostaje zelaza?? bo moze po tym nie moze zrobic kupki..

anulka - to chyba masz taki stoliczek jak ja. :) Małe uwielbiają klawiaturę bo imituje taką z laptopa :) i ciągle po niej rączkami walą.
A o nocach to już nic nie powiem bo zmęczona już tym wszystkim jestem strasznie.
Coś te Majki i Julki w parze dają popalić :)

Jedynka zdrówka!!!

Rainmanka
u nas na brak kupy to herbata rumiankowa w dużej ilości i w ciągu pół godzinki pielucha pełna.

Iza ja mam parasolkę cosatto. Jest droższa niż przewiduje Twój budżet ale ja kupiłam używaną za połowę ceny i jest prawie jak nowa. Cosatto ma też Gastone i z tego co wiem jest zadowolona. Wózek ma fajne materiały i jest solidnie wykonany.

U nas chyba nie jest lepiej. Gęste gluty strasznie męczą maluchy. W nocy jak zasnęły to ok ale jak już zaczynały się kręcić to zaczęło się też podduszanie. fridą nie udaje mi się wyciagnąć i zawsze coś im zalega i się gotuje. sapią jak lokomotywy :)
Spróbuję tego pulmex bo póki co stosujemy nasivin maść rumiankową i to pulneo. No i żeby sie tak nie wydzierały przy tym wyciąganiu to byłoby super :)

Przyszły barwniki - tylko jeden jest zgodny z zakupem... no to mam problem! I jestem niemiłosiernie wku........

Sprawdziłam w wodzie i mogą być, najwyzej dodam więcej... zamawiałam odcienie ciemne a przyszły jasne. Ale chyba się sprawdzą, a taka fiolka to chyba do konca zycia mi starczy takie to wydajne - wystarczy wsypać główkę od szpilki :) Człowiek to niezorientowany jest strasznie! Uspokoiłam się.

Piękne torty dziewczyny:tak:Ja wprawdzie nie robię próby przed roczkiem ale mam nadzieję,że mi wyjdzie;-)Narazie pokażę Wam jaki torcik zrobiłam synkowi koleżanki.Pierwszy raz w życiu:-DZobacz załącznik 320809
Ja barwniki już kupiłam.Zielony,czerwony i żółty.U mnie można je dostac praktycznie w każdym sklepie spożywczym.I kosztują niecałe euro:-)Pozdrawiam Was cieplutko i życzę miłego wieczorku;-)Jutro jadę na wielkie zakupy.Mąż zostaje z dzieciakami.Ale poszaleję.Kilka godz.tylko dla mnie...
Moniora a uzywals gotowego rolling icing? Ja kupilam ostatnio w teco bo bylapromocj maja bardzo dluga date przydatnosci .a no i kupilam juz ten rozwlkowany,tylko go nalozyc.Jeden minus ze jest bialy..Ale przyda mi sie na chrzciny.;-)
Jedynka zdrówka!!!

Rainmanka
u nas na brak kupy to herbata rumiankowa w dużej ilości i w ciągu pół godzinki pielucha pełna.

Iza ja mam parasolkę cosatto. Jest droższa niż przewiduje Twój budżet ale ja kupiłam używaną za połowę ceny i jest prawie jak nowa. Cosatto ma też Gastone i z tego co wiem jest zadowolona. Wózek ma fajne materiały i jest solidnie wykonany.

U nas chyba nie jest lepiej. Gęste gluty strasznie męczą maluchy. W nocy jak zasnęły to ok ale jak już zaczynały się kręcić to zaczęło się też podduszanie. fridą nie udaje mi się wyciagnąć i zawsze coś im zalega i się gotuje. sapią jak lokomotywy :)
Spróbuję tego pulmex bo póki co stosujemy nasivin maść rumiankową i to pulneo. No i żeby sie tak nie wydzierały przy tym wyciąganiu to byłoby super :)

Ano mam costto i nawet wczoraj zrobilam dlugi spacer i super sie sprawowal.;-)

Rainmanka super!!musze zdobyc gdzies gazete!!!
Lena-boże,zdrówka dla maluchów!!!
Jedynka-zdrówka dla Ciebie!

a ja sie musze pochwalic-Leonard przespał noc u siebie w łóżku.zasnał o 22.30 i wstał o 6. :) zjadł i spali obydwaj do 12. szok.
az sprawdzalam czy żyje :)

no ale pewnie to jednorazowe było.

no i najważniejsze-udało mi sie przejsc na samą pierś :):):) w prawdzie karmie ich co 2 godziny,często na zmiane czasami dwóch na raz,i powiem Wam ze straszna to męczarnia.no ale mam w domu dziecko szkolne które jest chore już 4 raz odkąd są maluchy,więc to jedyny sposób w jaki moge ich zabezpieczyc.

Rainmanka-ja na problemy z kupą dawałam Laktuloze-syrop i debridat,ale to sie daje jak jest zatwardzenie-czyli kupa jak kamień.dawałam czopki ale nie zawsze działały i dużo herbaty ułatwiającej trawienie.

Ostatnia edycja:
reklama
iws a to nie jest tak że musisz dać więcej tego barwnika i wychodzi intensywniejszy kolor? Moje jeszcze nie dotarły, właśnie wyglądam listonosza...

ayla ja tam nie wierzę w tą propagandę że mleko matki ma takie cudowne właściwości zabezpieczające. Właściwie tylko siara jest szczególnie bogata w przeciwciała, a później to cóż...jasne że lepiej karmić niż nie karmić, ale z własnego doświadczenia widzę że na łapanie chorób nie ma to większego wpływu.
Chyba wypowiedziałam niepopularny pogląd;-)

Do góry