reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

hej dziewczynki

jakos mnie cos zaczyna lamac i dusi mnie srasznie. juz wzielam wszystko co mam w domku na przeziebienie. oby na chlopcow nie przeszlo...
w dodatku mam poteznego dola. kolezanka miala cc w 28 tyg. malutki lezy w inkubatorku. tak mi jest przykro. mam nadzieje ze bedzie dobrze ze maluszek da rade i bedzie ok.

sorki za smutaski ale jakos mam dolek ostatnio :/

Iws super torcik :). wogole podziwiam ja bym nie umiala, gotowac ok, ale ciasta to kosmos dla mnie

reklama
Gastone to az niesamowite sie wydaje zeby po 4 latach tak ucelowac:) ale super bo jedna impreza porzadna dziecieca w roku bedzie i spokoj:)))

Iza to ten okres pewnie. Slyszalam ze dzieci maja wlasnie taki lek separacyjny, w sumie roznie on chyba nadchodzi ale ze im sie wydaje ze jak na chwile wyjdziesz to juz nigdy nie wrocisz, dlatego tak Cie pilnuja:)przejdzie napewno:)w sumie u moich tez widze oznaki zazdrosci. Jednej daje pic to druga biegnie i ja po glowie bije..przewracaja sie, kloca o glupia pieluche tetrowa, nieraz jak jedna wezme to druga juz leci, ale w sumie chyba i tak nie powinnam narzekac bo wydaje mi sie ze sa grzeczne i moglo byc gorzej.

Jedynka trzymam kciuki zeby maluszek Twojej kolezanki nabral sil i byl zdrowiutki!:(
A te doly to chyba u mam blizniaczych sa normalne..wydaje mi sie ze jakbysmy nie byly szczesliwe patrzac na nasze pociechy to i tak sie zdarzaja gorsze dni bo jednak zmeczenie czasem przewaza nad wszystkim.

Moje male cos niespokojne po nocach znowu..budza sie ciagle na smoczka, jedza jak im sie podoba, nieraz o 2 juz, nieraz o 6..Chcialam po roku je przeniesc do ich pokoiku ale sie nalatam w nocy jeszcze bardziej..wiec nie wiem czy to dobry pomysl, moze jeszcze sie wstrzymam troche az zaczna spokojniej spac. Pewnie to zeby bo sa noce ze super spia, zasna o 19 i z przerwa na jedzenie spia do 8 rano. Wogole nam koguta nie potrzeba bo male jak sie budza to wiem ze jest 8:)

Teraz sa z moja mama na spacerze a ja sie relaksuje z kawa:)bez mamy to ja sobie zycia nie wyobrazam, ona kazda wolna chwile u nas spedza i male chce mi zabierac zebym odpoczela. Prasuje, obiad zrobi..wyjsc z M do kina czy na kolacje mozeby praktycznie wtedy kiedy nam sie podoba bo babcia zawsze chetna. Co tu duzo mowic: wzor idealnej babci i mamy:)

Ostatnia edycja:
iza witaj, ja się nie wypowiem, bo ja mam...anioły:zawstydzona/y:

iws poszłaś na całego, super ten torcik! Ja też robiłam, ale nie rozbiłam dokładnie takiego jak dziewczyny będą miały tylko wymyśliłam inne wzory. Zresztą powstał w tempie ekspresowym bo musiałam jednym okiem patrzeć na dziewczynki:-) Ciacho dałam siostrze która kupiła wymarzony samochód więc stąd ten wzór.
Powiedz mi na co przyklejałaś wzorki? Ja na wodę z cukrem ale chyba następnym razem spróbuję na lukier, samego surowego białka trochę się boję.
Mój tort bez barwników prezentował się tak:
tort.jpg

jedynka smutne te informacje od ciebie - trzymam kciuki za maluszka!

Iws zadroszcze że już jestes po probie, ja dziś robie próbe, nie mam barwników, chyba dziś zamówie ale boje się że nie dojdą. Czyi lepsze w poszku??
Moja agatka to tez taka cieplutka, zawsze się śmieje, nawet jak darek ją atakuje, cokolwiek znajdzie na dywanie od razuleci do mamusi zanieść, darek coś zwali to poprawia po nim, karmi go kanapkami. Bo darek to taki szałaput, mina przygłupa i do przodu.
Gastone nie zauważyła, to ruper że urodzili sie tego samego dnia.
Ja wczoraj miałam zły dzień, pojechałam rano na egz, zostawiłam mame w aucie bo miałysmy zaplanowane zakupy, miałam szybko napisać i w droge. Pani wszystkich wyczytała i rozdała kartki a mnie nie ma, nie chciała mi dać więc poleciałam do dziekanatu, ta w dziekanacie odszukała i stwierdziła że komputer poprostu nie wrzucił mnie na liste i mam iść i napisać egzamin, więc lece znów 5 pięter i mimo wszytsko pani dr nie chce mi pozwolić pisać, więc znów do dziekanatu poinformować że odmówiła mi, ta z dziekanatu chce iść ze mną, ale już odmówiłam bo za późno było, tak mi przykro było, że wróciłam z dziekanki i mam nauczke. Wyszłam ze szkoły i się rozkleiłam. Łzy same leciały. Wróciłam z dziekanki i same problemy, jutro musze dzwonić do dziekanatu i wyjaśniać bo wszystko się mi przestawia na szkolnym koncie.
Jako rozsądna matka wszytsko chciałam szybko zaliczać od razu żeby nie było problemów, ale chyba się nie da. :-(

yenefer - super wyszedł. Wiesz, ja nie miałam za bardzo czasu też - bo jednym okiem tez na dzieci... i poszłam na łatwizne naklejałam sa samą wodę - smarowałam palcem po jednej stronie i się trzyma :) Tak tez chyba zrobię za tydzień. :) Ale mogłam ciut krócej wyrabiać i o tę jedną "dokładkę" cukru pudru to byłby bardziej plastyczny jeszcze. No, ale zadowolona jestem z siebie. Pierwszy raz takie "cóś" robiłam. Teraz dodatki imprezowe muszę załatwić i zostanie tylko gotowanie. Kreacje już dziewczyny mają więc tylko matka się do ludzi musi doprowadzić :) żeby wstydu nie zrobić! :)

Yenefer piękny tort!!!

Jedynka zdrówka dla Ciebie i maleństwa koleżanki

A moje znów mają infekcję :( Jestem załamana bo chyba za słabo je ostatnio ubrałam na spacer i siebie o to obwiniam. Od piatku mają katar gęsty nie dający spać ani niczym się usunąć. No i dziś wybraliśmy się do lekarki okazało się że przy osłuchiwaniu "trochę furczy". Najgorsze że mieliśmy w czwartek jechać na konsultację neurologiczną do czd i wyjazd stoi pod znakiem zapytania. Póki co dostały pulneo- macie z tym jakieś doświadczenia? W czwartek do kontroli czy nie rozwija się zapalenie płuc a wtedy to szpital.
Z pozytywów mój kot który ma cukrzycę wreszcie ma lepsze wyniki a walczymy o to już kilka miesięcy :)Jestem dziś na nogach od 5.30 i padam :(

My brałyśmy Pulneo - powiem szczerze że zadziałał jak małe miały okropny katar i kasłały. Po 5 dniach branai całkie były zdrowe :)

Lenna trzymaj sie i mam nadzieje ze maluchy szybko wyzdrowieja i ten szpital omina. ja sie boje o moich bo coraz bardziej mnie rozklada.mam kaszel mokry i dusi mnie okropnie.na jutro tatus wolne bierze a dzis wczesniej sie wyrwie do domku bo ja chce sie wykurowac. a jak bedzie gorzej to mama przyjedzie. o losie to chyba przez to ze lecialam jak durna z zakupami w sobote do domu i pewnie sie nalykalam zimnego powietrza.

Dzieki Iws mam nadzieję że i u nas będzie lepiej

Jedynka ja na takie rozkładanie to mam jeden sposób. łykami wieczorem 2 gripexy max, herbatę malinową z sokiem malinowym ciepła piżama i skarpetki. Tylko nie będziesz mogła wstawać w nocy do maluchów. Wypocić się i mi rano zawsze jest lepiej

reklama
Lenna trzymajcie sie i zdrowiejcie jak najszybciej
Ja dzisiaj zakupilam dziewczynom skarbonke 1 wspolna i zbieraja na urzadzenie pokoju,remont przewidziany jest w lipcu:)na dobry poczatek maja juz 300zl:)
Ja jutro dopiero ide do swojego gin pierwszy raz po porodzie,tak mi zeszlo:)zastanawiam sie nad tabl.anty..ale ja nigdy nie bralam a nie chcialabym przytyc!!Zobaczymy co mi doradzi,bo wolalabym zostac przy tych 2 moich szkrabach:)

Do góry