reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Wróciliśmy od lekarza z małymi i Milenka jednak nie przybrała tyle ile u nas na wadze pokazało. Od 31.12 ok 150g wiec nie tak dużo, ale jak mało co jadła to sie nie dziwie, Przemcio lepiej bo ok 450g.
No i mają jak sie okazało okropne kolki których teraz mają natęzenie (podobno to ten wiek kiedy jest to natężenie) i dostały na to syrop.
Jutro jeszcze tylko badania krew, mocz dla sprawdzenia czy to tylko kolki czy coś jeszcze jest przyczyną płaczów i niejedzenia Miśki (oby tylko kolki)

reklama
Hej!
Dawno się nie odzywałam, jakoś weny mi ostatnio brak do pisania, cały czas was podczytuję...
U nas ok. chłopaki rozrabiają ...nadal nie raczkują tylko pełzają do tyłu...może od razu zaczną chodzić bo obaj już ładnie stoją...to tyle postaram się częściej pisać.
Pozdrawiam

hej, ja z radosną wiadomością że pojawil nam się pierwszy ząbek - u Wojtusia na dole coś czuć lyżeczką i mąż widział podobno :) Ciekawe jak dzisiejsza noc będzie wyglądać, póki co śpią i toniestety od 19 bo nie spały po południu. Pewnie jutro będzie pobudka przed 5 nie licząc tych w nocy. Jadły koło 18 więc niedługo będę mleczko robić...

lenna, nie wiedzialam o tym przepisie, ciekawe co u nas w przychodni. ROzumiem,że dla kogoś to uciążliwe, ale ja Ci powiem, że się cieszylabym gdybym mogła sama szczeionkę kupić - sa appteki internetowe gdzie jest duuuużo taniej niz nas to kosztowało. A wgóle nie dali mi możliwości kupienia sobie samemu. bo to chyba lekarz musi przepisać na receptę, nie?

słuchajcie, zglosilam Asię do konkursu rossmanowskiego na portalu wizaz.pl/ MOgą glosowac jedynie osoby tam zaogowane, ale gdybyście miały czas żeby to zrobic to bardzo poproszę :) Oczywiście możecie wtedy i swoje maluchy wstawić, i ja zagłosuję - można oddawac po jednym głosie na każde zdjęcie. Szkoda że nie znalazlam zdjęcia na którym jednocześnie by się oboje uśmiechali - jak tylko celuję w nich aparatem przescigaja się żeby mi wyrwać aparat :)
a to link do zdjęcia :) Wizaż.pl / Rossmanniaczki
a to

Ayla jak ja byłam u neurologa to babka powiedziała że krecz milenki typowy dla blizniakow, a zauwazylas cos niepokojacego?

Onna mój mąż kupował heksę dla innej pani to była 40 zł drożej niż w punkcie szczepień...Upierdliwe bo wszyscy dziś na szczepieniu się dopiero o tym dowiedzieli ale tak musi być recepta

Ayla teraz mnóstwo dzieci ma kręcze. napięcia jak masz możliwość to idz

ayla, ja nie wiem czy u neurologa akurat, ale ortopeda mowil mi ze u bliźniaków zwykle są jakies niedoskonalosci z bioderka, bo są ułożone niekoniecznie główkowo i nie mają miejsc. Moje miały tez splaszczone główki, bo się ak ulozyly i nie mieścily. Na szczęście coraz mniej to widac, mam nadzieję, że całkiem sie wyrownaja...
musze odnaleźc tego linka do apteki intern, to Wam podam.

hej

moi chlopcy sia od 19 jak codziennie. po kapieli o 18.30. Tomkowi daje okolo 22 kasze na spiocha i spi do 2-3 czasem do 4 i potem budzi sie o 7. Macius roznie ale on na ogol spi po mleczku o 19 do 24 ostatnio na spiocha dostal kaszke o 22 i spal do 1 byl glodny zjadl i spal do 6 bo on o 6 ma pobudke i sobie gada :)
u nas Tomus zaczal cwiczyc glosik i smieje sie i piszczy i jest taki spryciarz maly, probuje przekrecac sie na boczek, i podnosi glowke do siedzenia jak mu podam rece.w dodatku ak mu dam grzechotke to przeklada do drugiej raczki i wklada sobie do buzi. Macius pozera swoje dlonie i chyba strasznie go dziasla swedza. Macius dzis sam na boczek sie przekrecil i cwiczy sie :).Poza tym Tomek to zarloczek ostatnio i 3/4 sloiczka marchewki z ziemniaczkem zjadl dzis mleczka na noc i w nocy wypija do 200ml!!!.
chlopaki coraz fajniejsi sie robia. Sa gorsze dni no i ze spaniem w dzien to masakra bo spia po 15 min czasem jak dobrze ululam w wozku to dluzej ale komu by sie chcialo bujac bujac i bujac juz tyle miesiecy bujam ze wymiekam heh

a Rysiek dzis chcial powtorzyc wycieczke hehe bo strczal pod drzwiami i cwaniakowal :)

jezuuuuu, jedynka, 200 ml???? Moi jedzą do dziś po 150, a Wojtek i tego nie zjada. Asi dalabym więcej, ale ulewa jeszcze czasem, a pediatra powiedziala,że ulewa bo za dużo je :/ Chyba jednak zignoruję ta kobietę, bo mi się wydaje że głodzę moje dzieci. Tylko że mimo to przybierają na wdze, no może wojtek ostatnio mniej ale Asia niczego sobie wazy... TO co będzie jak zacznie więcej jeść????

Jedynka, Ty chygba z Puław jesteś??? Tak sobie myślę, może gdzies w wakacje byśmy się zgadaly z yenefer i urządziły jakies spotkanie? ja tam niedaleko mam tesciow, na bank będe u nich trochę, więc może pokażemy światu małe przedszkole??? Szkoda że moje niepodobne, ale by było ;)

reklama
onna ja nie z Pulaw :) ja spod Olsztyna :) Justella z Pulaw . a z tym jedzeniem to jest tak ze w dzien jedza po 100-130 czasem wiecej a w nocy jedza takie ilosci duze.

a tak wogole stopa Macka ma 12cm a Tomka 11cm czy to nie za duze stopy? boze jak hobbici co?

Do góry