reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Jedynka Twoi sąsiedzi pukają CI w sufit a moi tylko się pytają co tak "kwili" u nas... chłopczyk czy dziewczynka i wielkie gały że i chłopczyk i dziewczynka :D WIęc póki co są kulturalni mówiąc że dzieci kwilą gdy one drą się jak opetane :D

Lona ale niedopowiedzialni znajomi... a co do kataru to wspólczuje, moje miały poczatki kataru to sie bałam o nich żeby im na płuca nie opadło, do tego bulgotało im w tych małych noskach aż Milenka się wystraszyła bo jej cofnęło do gardełka :/

A co do wagi to moje w ciągu tygodnia przybrały Przemuś 500g (teraz 3700) a Milenka 400g (teraz 3200)

reklama
Lona boze kochany tzn ze nie tylko ja mam stworki potworki. wspolczuje. moi dzis przechosdza sami siebie znow musze zaczac im puszczac szumy wtedy sie wyciszaja. wiesz ostatnio myslalam duzo o Tobie co slychac i jak sobie radzisz. juz sie martwilam. Moi wazyli jakies 3 tyg temu Maciek 5750g a Tomek 4860g wiec chyba nie jest zle :) bo jedza porazkowo.takie mam z nimi akcje non stop mleko wylewam ile to kasyyyyyyyyyyy.darmozjady male ehhh. a znajomych masz swietnych, tak jak ja. do mnie pierwszego dnia jak do domu po szpitalu wrocilismy przylazla kolezanka bez zapowiedzi zasmarkana az jej gile wisialy no ale ciekawosc byla silniejsza niz rozsadek i przylazla popatrzec jak to blizniaki wygladaja.

ale dzis mam mimo to powera i jeszcze firanki sobie wypralam a jak wieszalam to w tempie blyskawicy i malo mi rece nie odpadly. dobrze ze stoleczek nie pekl pod moim ciezarem. zalamka normalnie z ta moja waga stoi w miejscu brzuch jak wor. czekam na ten pas pewnie w poniedzialek przyjdzie.

miesieczne dziecko zjadlo 210,wydaje mi sie ze za duzo!!

no ja wiem ze duzo ale on caly dzien cos kabinowal z jedzeniem nie chcial zbytnio jesc a na wieczor cos takiego
normalnie nie wypija tyle

mam pytanko do dziewczyn ktore nie karmily wogole piersia albo szybko przestaly karmic
po jakim czasie od urodzenia dostalyscie pierwsza miesiaczke ?

Ja po cesarce miałam 6 tygodni połóg a potem równiutko po 28 dniach miesiączkę.

Dzisiaj lekarka stwierdziła że wysyła moje dzieci do logopedy bo mało mówią BOŻE roczne dzieci do logopedy? już całkiem tych lekarzy powaliło

malo mowia to co ja mialam powiedziec jak moj starszy syn zaczol mowic jak mial 2,5roku
a teraz to mu sie buzia nie zamyka i mnustwo pytan zadaje ale naszczescie jeszcze nie padlo pytanie skad sie biora dzieci

A ja okresu nie mam nadal i nie wiem już co o tym myśleć. Czasem boli mnie mocno brzuch i nic z tego

Jedynka
kochana jestem z Tobą trzymaj się :-)

A moje dziś zadziwiająco grzeczne, leżą w leżakach i się uśmechają i Jerzyk zaczął od dziś tak szeroko od ucha do ucha bo wcześniej to tak nieśmiało. Aż mi się ciepło robi :-)
Zaliczyłam dziś godzinny spacer i ledwo żyję od tego pchania wózka, ale jest tak pięknie na świecie i lekki mrozek aż żal w domu siedzieć.

reklama
Witam,

Laski jak opowiadacie o swoich potworach to komp opluty :D

My bylismy dzis u neurologa. Zuzia ok, mam ją tylko ciagle i ciagle na brzuchu klasc i w piastki cos wciskac. A Milenka ma kręcz :/
Nosz kurde od urodzenia nie bardzo z nia bylo ciagle sie wyginala, u tylu lekarzy sie przewinelismy i wszyscy ze od brzucha od brzucha, neurolog tez mowila ze od brzucha ale ze trzeba to cwiczyc, napiecia nie maja, jedynie w raczkach troche. Milence mam robic masaze szyi, plus te raczki no i 25 razy na dobe na brzuch!!! Podobno ladnie glowke trzymaja, ogolnie je wychwalila tylko powiedziala ze za szybko troche przybieraja na wadze ze tyle co waża (po 6kg) powinny wazyc ok5 miesiaca, ale co przeciez im nie zabronie jesc a nie jedza kto wie ile. No i do kontroli za miesiac. Tylko tak, na brzuchu leza, raz glowe lepiej trzymaja raz liza koc :/ ale nog " w zabke" ni hu hu nie podloze bo odrazu wyprost i je do gory podnosza (nie wiem czy tak moze byc na brzuchu). No i to tyle z nowosci.

Zuzia dzis rekord swoj pobila w zarciu i zjadla 180 :) to tak jednorazowo tylko pewnie.

A i moje laski to zamiast mniej jesc w nocy to jedza wiecej, zrobily sobie dodatkowa przerwe na jedzenie :/ super

Do góry