reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Jedynka a Twoi juz spia w nocy bez swiatla??
Ja jeszcze pale lampke na najmniejsza jasnosc ale trzeba sprobowac dzisiaj zgasic swiatlo,zobaczymy jaka bedzie ich reakcja,mam nadzieje ze nie bedzie placzu bo sie wystrasza ciemnosci??!!!

reklama
moi spia juz od dawna przy zgaszonym. wlasciwie tylko w pierwszym miesiacu wlaczona lampka byla chyba dla mojej wygody a potem to zauwazylam ze lepiej spia jak ciemno. no zreszta jak tak pomyslec komu sie dobrze spi jak jasno. wtedy wydaje sie ze jest dzien, a w dzien sa drzemki bardziej.

U mnie dzieciaczki tez spia po ciemku.
A tera wlasnie bloga cisza nastala,wykapane i spia sobie aniolki.Potem jescze jedno karmienie i nocka.
a ja wsuwam biszkopty...eee z cukrem..nie ladnie nie ladnie!

Moje tez spia:)Kinga nawet w łozeczku jak narazie,bo od 4 nocy spala w wozku.Co ja przelozylismy do lozeczka to byl placz,wiec spala w wozku:)U mnie nie powinno byc juz karmienia,bynajmniej od paru nocy nie jadaja,a co bedzie dzisiaj to sie okaze.
Dzisiaj gasze lampke,chociaz nie wiem jak to bedzie Kinga ma katar i poprzedniej nocy czesto do niej zagladalam.Musze byc twarda,hihi.
Gastone no tak na noc biszkopty z cukrem,rzeczywiscie nie ladnie:-Dja to zuje gume a nie wcinam slodyczy na noc,bynajmnie dzisiaj:-D

hehe a ja coz matka polka po pracy strudzona piwko se strzelilam hehe.jezu jak mi smakuje jeszcze walkoholizm wpadne:-D typki spia w lozeczku, Topmasz dostal pol czopka bo cholernik od 17 takich spazmow dostal ze zasnac nie mogl tylko sie darl z przerwa na kapiel bo wtedy calu szczesliwy. Macius tez sie darl od 17 ale po kapieli zjadl i lulu w lozeczku bez bujania:szok:. no u nas bedzie pobudka 1 lub 2 zalezy kiedy pierwszy raz jak o 2.30 to moze wytrzymaja do 7 jak o 1 to raczej pobudka o 4 a potem o 7.30. oby to ta pierwsza opcja :)

lenna - nasze dziewczyny do 3 miesiąca tez zasypiały tak późno. Sami się dziwiliśmy że tak długo wytrzymują. Potem ten czas samoistnie się skracał aż doszło do tego że od 19 były nie do wytrzymania. Teraz ustabilizowały sobie czas spania na ok. 20.30-21.

rainmanka- Jak się dzieci urodziły to aż dziwiliśmy się, że wszystko można było przy nich robić, psy szczekały,coś spadło a one nic, odkurzanie, miksowanie też. Poźniej nadszedł jednak moment, kiedy trzeba było bardziej uważać w ciągu dnia bo już bardziej je interesował świat wokoło. W ciagu dnia u nas też chodzi radio, telewizor. W nocy małe tez spią przy brzczącej muzyczce.

jedynka ja co wieczór wypije sobie piwko z soczkiem,juz nie raz do meza mowilam ze stalam sie alkoholiczka:-D
kinga przespala cala noc w lozeczku,wstala o 5 30 flache zjadla,pogwarzyla ze starym:-)i poszla spac.A Klaudia zglodniala w nocy,po 2 jadla i poszla spac do 6,zjadla i spi:-)

Witam po przespanej nocy, a przespanej tylko dlatego że to mąż cały czas wstawał do małych a normalnie wstajemy razem lub na zmianę. :)

a u mnie niestety dzis Mackowski dal koncert o 4. bolal go brzuszeek chcialo mi sie spac i byl glodny trzy rzeczy na raz! oczy zamkniete zassal butle i ryk, wreszcie po prawie 40min walce posadzilam na fotelik wibracyjny dalam krople i chopak takiego baka walnal ze od razu zjadl mleko i w kime :)
wkurza mnie ze oni w nocy zjadaja po 150 a w dzien to raz 60 raz 100 raz 130.mogliby sobie darowac to jedzenie nocne.pierwsza pobudka o 12.30byla a potem ta o 4.a o 7 standard pobudka tylko nie wiem po co skoro nic nie zjedli (kolejne mleko do wylania) i kima po godzinie marudzenia. ile ja juz mleka zmarnowalam bo niby glodni ja robie mleko a oni wypluwaja butle.dzis nawet liczylam w sumie ile tego mleka wypijaja dziennie bo zaczelam sie martwic ale wychodzi ze w normie. no wazne ze rosna chyba.
juz wiecej ich chyba chwalic nie bede bo potem diabelki male sie robia... :/

reklama
Co do spanka przy zgaszonym swietle to musze wam powiedziec z wlasnego doswiadczenia zeby przezwyczajac dzieciaczki do spania bez swiatelka jak najwczesniej ja tego nie robilam ze starszymi dziecmi i efekt teraz jest taki ze do tej pory musza miec zapalona mala lampeczke wiele razy im prubowalam gasic ale budzili sie z placzem
teraz juz nie popelnie takiego bledu.

A co do przespanej nocy to musze wam powiedziec ze wczoraj Aaron przez caly dzien wypijal tylko 30ml i zasypial i dopiero o 19 chyba poczul potworny glod bo wyciagnol az 210ml:szok::szok::szok: i spal mi az 9godz:szok::szok::szok::szok:
a ja stalam nad nim i sprawdzalam czy oddycha bo bylam w szoku ze tak dlugo spi ale po przebudzeniu zrobil taka kupke ze niewiedzialam w co rece mam wlozyc:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Do góry