reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

witajcie
Yenefer male niezłe mają bieg zębów,u mnie nadal dwa miśki,małemu śmieje się,że chyba cała szczęka wyjdzie na raz.Kochana gratulacje z okazji siedzenia
Monia super waga pozazdrościć
Lenna polecam Bobotic na kolki nam jako jedyny trochę zalagodził,składnik simoticonu ma tak sam albo większy jak Sab Simplex

mój mały dziś szał ciał,pół nocy znowu nie spał w dzień też godzinę reszta to marudzenie, łudze się,że to przez zęby,ktorych dalej nie ma

Jedynka ty to jesteś agentka,musimy koniecznie spotkać sie na kawkę

U mnie od przyszłego tygodnia dzień adaptacyjny bez mamy czyli mnie rządzą babcie normalnie juz się boję

Nam dziś stuknęło 9 miechów, normalnie sama się zastanawiam jak ja przeżyłam te wrzaski?hm dobre pytanie he he ach te moje kochane czorty

lecę szukać kombinezonów bo w tych już ciaśniutko
pozdrawiam

reklama
Gosia no koniecznie musimy sie spotkac :) tylko ja nie wiem kiedy bede u mamy, moje czorciki nie lubia za duzych zmian i u mamy robi sie sajgon sa takie nie znosne ze szok.ale musze sie jakos wybrac. I gratulacje z 9 miesiecy!!!
Lenna Co do boboticu to ja tez kupilam jak mi sie sab simplex skonczyl ma troszke mniej simeticonu i mniej kropelek sie daje ale jak mam byc szczera to ja nie widze roznicy czy podam sab simplex czy lefax czy bobotic. uwazam ze moze i troszke lagodzi to te wzdecia ale jak kolki sa to sa i swoje wybujac trzeba na raczkach. i chyba najwiecej baczkow idzie jak wypija koperek, ale te moje dzieciaki to jakies dziwne hehe wiec na Twojego Jerzyka moze podziala ten sab simplex (ale moze sprobuj bobotic 13zl kosztuje a nie 35zl i problem ze sprowadzeniem)

Yenefer gratulacje dla Majeczki

a ja wlasnie wypilam piwko :) ale pyszne. Tomus kima juz od 19.30 po kapieli i jedzonku (obylo sie bez dramatu) za to Macius bylam pewna ze spi a on cos tu kreci. tatus buja zaglada do wozka a ten oczy otwarte i usmiecha sie dal mu smoka a ten odjazd. co to sa za typki.... ale ja tez ich baaaaardzo kocham takie slodziaki sa czasem ze tylko schrupac. wogole dzis bylo jakos tak nawet ok. nie mam nerwa. dzis spedzilismy dzien w ich pokoiku, moze to dlatego. ale proba w lozeczku nie powiodla sie znow, hustawka byla ok przez jakies 15 min a potem placz. ale zawsze to 15 min ciszy.lezaczki tez ok na jakies 15 min podobnie mata, ale nie zawsze.

Moi chlopcy rosna tak szybko ze jestem w szoku. Maciek juz w 68 a Tomek w 62. Nie myslalam ze to tak szybko i kombinezony beda chyba za male za miesiac. dzis kolejna reklamowke ciuszkow odlozylam. po co ja tyle tego kupilam???!!!

Gosia - gratuluję 9 miesięcy:-)

U Kamila zmiany śpi tylko dwa razy. A jak nie śpi to nie mogę nic zrobić. Cały czas trzeba przy nim być. Chce być na rękach albo jak jest na podłodze to wszędzie chce wstawać i trzeba go pilnować. Dzisiaj się dorobił 2 gózów.

ticker.php

Ostatnia edycja:
hejhej. ja w kuchi jem salatke, maz w pracy,dzieci spia. ciekawe jak dzisiejsza noc bedzie wygladac,zjadly przed kapiela o 18 malo wiec juz o 21 sie obudzily... nakarmilam,ciekawe kiedykolejny raz? ostatmie noce dziwne, wczoraj oboje obudzili sie o 5, maz zrezygnowany juz poszedl z Asia do kojca sie bawic ale jak udalo mi sie uspic Wojtka to wzielam i ja pobujac na rekach i zasnela -spaly do 8.dzis znow asia wybudzila sie nad ranem to ja wzielam do lozka i zasnela niedlugo.spalysmy do 9,mama wziela woja jak dokazywal. najgorsze,ze nauczyly sie zasypiac na rekach,dobrze jesli to trwa 5-10 minut,ale czasem troche dluzej. A dziady waza juz sluszniea:a 8700 w8200. Gosia, Yen,Zosia jak waz amwasze pociechy? neonatolog powiedziala,ze juz wlasciwie wyrownaly wczesniactwo,a wiekszosc dopiero kolo 2rz.obiecala nam zlecic badania kontrolne w styczniu,wreszcie siedowiem czynaprawde wszystko ok.

gratuluje siedzenia Majki -moje tez juz coraz pewniej siedza ale nie raczkuja.
gosia,9 miesiecy to jak druga ciaza :J gratuluje. Nastepne beda juz calkowicie inne chocby ze wzgledu na prace. A ja w domu utkne na dlugo,ciekawe ile wytrzymam.
zosia to kamil podobny zboj jak moj i gosi chlopaki?ja tez nie moge nic zrobic,musze siedziec z nimi w kojcu,nawet pieluch mi poprasowac nie dadza,bo ryk.asia sie zrobila jaks strachliwa,jak znikne z pola widzenia to placze.placze tez jak mowie NIE. chyba rozumie.woj dzis przydzwonil czolkiem o mate,bo mu sie z siedzenia spieszylo. oczyw2scie wziety na raczki nawet nie plakal.,czy wy wogole nie nosicie swoich dzieci? my chcielismy uniknactego prob.emu, ale trzeba bylo nosic do odbicia, potem moja mama chyba je przyzwyczaila i juz tak jest ze usimy dzwigac.a ja nie wiem ,czy w koncu nie wysiade -cos mi sie zrobilo ze stawami w dloniach,nadgarstek i kciuk mnie bola chyba sa mocno przeciazone.mialyscie cos takiego?
dziewczyny,czy starszym dzieciom trzeba zakladac czapeczke po kapieli?bo u mnie ona ma nikle szanse na przetrwanie i sie zastanawiam czy jest sens

OOO jestem pierwsza.
Ja juz na nogach od 4 30,kinga wstala do jedzenia a klaudia spi od wczoraj od 19.
A ja mam maly problem i spac nie moge.Pozyczylismy znajomemu wieksza kwtoe pieniadzy ktora mial oddac wczoraj,i owszem zjawil sie ale bez kasy!!!!!!!mam ostatnie 50zl,jeszcze tego becikowego mi nie przynali niewiem z jakiego powodu,chrzest mam za tydzien,i mialam dziewczynom zamowic takie ladne sukieneczki zeby im zalozyc do restauracji,wiec nie zamowie i nie wiem w czym pojda!!!!!jestem strasznie zla na siebie ze zgodzilam sie pozyczyc te pieniadze!!!!!

cześć mamy!

izulka na zabkowanie mam w lodówce dentinox ale ani razu go nie użyłam. Moje córcie są marudne, ale generalnie przechodzą ząbkowanie bardzo dobrze. Nie mają temperatury, nie płaczą, więc odpukać - oby tak było dalej!

Gosia buziaki dla czorcików z okazji 9 m-ca!! ALe zleciało! A taki dzień adaptacyjny to sama bym chciała mieć. Może Twoje babcie są chętne przyjechac i zaopiekować się dwiema grzecznymi dzieczynkami?:-D

jedynka ja też na ten pierwszy okres po urodzeniu miałam mega dużo ciszków. Chyba w ciąży to mi się nudziło, bo kupowałam wszystko co mi w ręce wpadło i cały czas myslałam że mam za mało ubranek. Teraz kupuje nowe dopiero jak poprzednie są już bardzo ciasne:tak:

zoska moje dzieci też są bardzo mobilne. Musze mieć oczy dookoła głowy. Wczoraj Majeczka miała mały wypadek - piszę tak dla przestrogi. Leżała na bujaczku i ona teraz lubi na nim siadać. Siadła - a fotelik przeważył się do przodu i biedaczka upadła na twarz z tym całym usrojstwem przyczepionym do pleców ! :no:Ona na podłodze, fotelik na niej - masakra! Strasznie sie przestraszyłam. Na szczeście wszystko ok, nic jej się nie stało. Wystarczy tak niewiele żeby doszło do wypadku:-(

2ania wiesz jaki jest stary dobry zwyczaj a propos pożyczania pieniedzy? Kurcze, ale ludzie to są nieuczciwi! Wiadomo że przy dwójce dzieci potrzebny wam każdy grosz. Współczuję! Może dziś odda? A powiedział dlaczego nie przyniósł? Zbliża się koniec miesiąca więc może pensję weźmie i odda:angry:

onna nie zakładam dzieciom czapki po kąpieli odkąd skończyły jakieś 3 m-ce, czyli odkąd nastała wiosna.

Ja założyłam w szpitalu agacie czapke po kapieli jak miała 3 miesiace to pielęgniarka mnie wyśmiała :baffled:
U mnie darek jest taki szybki, wskakuje na kanape i od razu na niej stoi i podskakuje, jak ostatnio włożyłam go do nosidełka to ukląkł w nim i udawał żółwia, a bujak wyniosłam na strych już 2 msce temu, bo był dla nich niebezpieczny.
A w kąpieli darek ostatnio chciał się na twarzy położyć, juz raz sie mojemu przez to zachlysnął, ja mówie mojemu że to nie jego dziecko tylko diabła jakiegoś :szok:

Witam z rana i nie wyspana :)

Zuzia grzecznie sama usnela w lozku starych a Milenka cos buczy w lozeczku to bujam moze usnie i da mamie sie kawy napic i zapalic fajeczke :)

Wczoraj mielismy z krolewny ubaw, caly dzien probowala wydusic z siebie jakies dzwieki, ale tylko buzia sie ruszala, bez dzwieku. Przyszla babcia i zagaduje a Milenka wziela gleboki odech i cala litanie jednym tchem powiedziala taka skupiona a wszyscy w smiech hahaha i od nocy tak gada kurcze chyba sie jej spodobalo,

Ostatnio mam strasznie kiepskie noce, juz lepiej bylo jak bylam sama ech,

Gosia gratuluje 9 miesiaczki :)

Yenefer super ze corcia siedzi :)

Lenna poprostu uomnij sie o pieniadze, co za czlowiek, sama nie lubie pozyczac i nikomu nie pozyczam chyba ze to ktos zaufany.

Jesli chodzi o czapki to moje laski po kapieli ani razu nie mialy zalozonej, nawet o tym nie myslalam, zawsze na glowe delikatnie pieluszke kladlam a jak ostygly po kapieli to zdejmowalam,

A propos to gdzie kapiecie dzieci i w jakiej temperaturze??

reklama
Do góry