reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

hej dziewczyny:)
troche znowu sie opuscilam i tyle postow jestem do tyłu...my ostatnio walczymy z lekarzami zeby w koncu ustalic to jedzenie dla chłopcow.wczoraj udało sie nam w koncu dostac mysle do kompetentnego lekarza.okazalo sie ze to nie jest zadna skaza białkowa tylko tak jak przypuszczałam łojotokowe zaoalenie skory.tzreba kapac codziennie,kosmetyki do atopowej i smarowac takim kremem ktory polecila.zostaniemy jednak przy tym mleku hipoalergicznym do 3 mies Nutramigen gdyz on pomaga jak dzieci maja kolki,wzdecia-a nasi troszke maja.z wynikow krwi okazalo sie ze musza brac zelazo i wit b6.takze troszke jestem spokojniejsza bo w koncu ktos ich wzial mam nadz w dobre rece.wczoraj rowniez zaszczepilismy ich na hexa i pneumokoki po pierwszej dawce.nast wizyty dodamy rowniez na rotawirusy.te szczepionki sa masakrycznie drogie,ale co zrobic..
olis ja kapie w pokoju bo mam mala lazienke.mam taki stelaz do wanienki.nawet dobrze to wychodzi,bo od razu na łózko w recznik i jest blisko.temp mamy cały czas 21stopni.wszyscy lekarze mowia ze 19 to chyba najlepsza.a mi sie wydaje jak wchodze do nich do pokoju ze zimno jest.
2ania wpółczuje ci tego problemu i mam nadz ze jakos sie ta sprawa pozytywnie rozwiaze i odzyskacie swoje pieniazki.przycisnijcie jakos tego człowieka.nie szkoda mu waszych dzieci ze zabiera im pieniadze???:no:
u nas wczoraj wieczorem spadł pierwszy snieg,nawet fajnie,tak czuc powoli zblizajace sie swieta.dziewczyny kupujecie swoim pociechom jakies prezenty??oczywiscie mowie tu o takich malych co malo kumaja jak moje?co mozna fajnego im sprawic?moze macie jakies fajne pomysly, zabawki ktorymi mogliby juz sie bawic??lub cos innego??drugie pyt to czy macie juz takie zimowe kombinezony i gdzie kupowałyscie?ja bede te jesienne wlasnie zamieniac na zimowe i nie wiem czy w sklepie czy na necie??
jenefer teraz tak spojrzałam i widze ze twoje slicznotki maja ponad 9mies.matko pamietam jak patrzylam na pasek i miały 6,7 mies.ale leci ten czas.wybierasz sie na swieta do pulaw?ja mam taki zamiar:))

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Justella ja swoim nic nie kupuje, raz ze maja wszystko na tym etapie dwa ze nie beda kumac ze to prezent wiec po co, mysle ze swiatelka na choince sprawia im mega radosc.

A jesli o kombinezony to ja kupilam takie 68 kombinezon z ANGLII _dwa kolory do wyboru 3-6M (1305765748) - Aukcje internetowe Allegro

pisze ze na jesien zime ale sa cieple jak sie okazalo, kupilam 2 ecru coby na chrzest mialy, chcialam kupic w skllepie bo wiadomo ze lepiej podotykac i obejrzec ale nie bylo 2 takich samych ani nawet podobnych a biale to tylko male rozmiary a ja chcialam na cala zime.

jutella bardzo dobrze że w końcu trafiliście na dobrego lekarza! Ostatnio był gdzieś program o atopowiej skórze i lekarka mówiła że wymaga ona bardzo dużej pielęgnacji, że jest wyjątkowo trudna i wrażliwa. Nie wiem tylko czy z tego się wyrasta?

Na świeta Puławy przyjeżdżają do nas. My mamy dom, a rodzice małe mieszkanie. Już od kilku lat święta są u nas. A teraz będzie w ogóle super! Duża choinka i dziadek przebrany za Mikołaja!! My kupujemy prezenty, bo moje szkrabki mają już swoje zabawkowe preferencje. Na twoim miejscu nie kupowałabym niczego, pewnie i tak dziadkowie nie oprą się i kupią jakiś drobiazg. Za chwilkę chłopcy będą uwielbiali wszelkie grzechotki więc jak masz ochotę jednak coś kupić to polecam!

Kombinezony kupiłam w sklepie ale czami trudno jest upolować dwa takie same w tym samym rozmiarze.

Oj rosną dziewczyny rosną, dla mnie to też szok :)))

olis bardzo ładne kombinezonki :)

gemini bardzo mi sie podobaja takie podwójne z ocieplaczem na oparciach. Mamy zamiar kupić naszym takie pod choinkę, tzn. mikołaj im takie przyniesie, rzecz jasna :))))

Fajnie macie jak dzieci jeszcze male bo nie kumaja..a my to juz musimy podwojne prezenty. To pierwsze swieta malych i pomimo ze tez pewnie nie czaja za duzo to radosc z zabawek bedzie wielka:D Najlepsze ze mikolajki i swieta do tego..oj doszlo duzo wydatkow porownujac jeszcze z poprzednimi swietami.

My mieszkamy w domku i mamy temp ok 21 stopni. Czasem mi za goraco i okna otwieram jak male spia..Kapiemy w sypialni bo tak nam wygodnie, wiecej miejsca jak w lazience. My juz 2 tyg ponad w domu siedzimy i leczymy te katary kaszle..mysle ze moze mozna powoli zaczac wychodzic tylko Julki kaszel mnie niepokoi i inhalacje nawet zaczelam robic. Podobno jak sie siedzi w domu to dzieci dluzej choruja i jak nie ma goraczki powinno sie wychodzic..co wy na to?

Gemini tez mysle o sankach ale nie wiem czy juz na ta zime?..

2ania wspolczuje naprawde. Nie mozna byc jednak dobrym dla ludzi..czasem trzeba byc egoista! Wytlumacz temu czlowiekowi ze musisz miec te pieniadze i koniec bo chrzcisz dzieci..co on sobie wyobraza.

Olis sliczne kombinezoniki. Wlasnie nie wiem czy tez nie bede musiala kupic..

A tak wogole dziewczyny mam pytanie. Do tych od starszych dzieciaczkow. Kiedy kupilyscie pierwsze buciki sztywne do chodzenia? Ortopeda nam mowil ze jak beda mialy 11 miesiecy to juz po domu powinno sie zakladac sandalki te usztywniane. Male raczkuja, chodza przy meblach no i ostatnio robia po 2,3 kroki same ale zaraz na kolana o szybciej:D nie wiem czy juz mam sie rozgladac?

Ostatnia edycja:
U nas jest 20,21 stopni, jak kąpie to troche dogrzewam, kąpie w kuchni, w łązience wydaje mi się zimno i twardo.
Nie kupuje im żadnych pezentów bo i tak nie zrozumieją, rodzice sa od innch wydatków, a i tak pewnie dostaną sporo.
A sanki mysle że każdemu na swoich będzie wygodniej, te podwójne to taki drogi wymysł.

Tez tak wlasnie mysle ze dziadki nakupuja prezentow ale jakos mnie korci i jak widze te wszystkie kolorowe grajace zabawki w sklepach nie moge sie powstrzymac. Najchetniej nikomu bym nie kupowala tylko malym:)

Luckaa ja jednak wolalbym chyba podwojne sanki bo latwiej ciagnac samemu a ja z malymi wiecej sama bo M duzo pracuje.

A WOGOLE DZIEWCZYNY CO MACIE MALUTKIE DZIDZIE JESZCZE KUPCIE IM BALONIKI Z HELEM!!! POLECAM! U nas sie sprawdzily w 100%. Male lezaly, przywiazywalismy balonik do raczki albo nozki i tak ruszajac sie machaly nim i zapatrzone w niego nieraz godzine lezaly spokojnie bez placzu:)u nas wystarczal jeden na dwie:)

Ostatnia edycja:
Anulka potwierdzam! U nas baloniki były uwielbiane, po prostu zachwyt jak nie wiem co :-) Teraz już są strasze to grają balonikami.

olis bardzo ladne te kombinezoniki i naprawde niedrogie.przyjrze sie im napewno dokladnie.tylko nie wiem czy w 68 sie nie utopia,a widze ze mniejszych nie ma.maja teraz ciuchy na przelomie 56/62:)
jenefer fajnie to puławy przyjezdzaja do ciebie:)ja w ten weekend wybieram sie po raz pierwszy z małymi tam no i w ogole poza warszawe.
anulka ale ekstra pomysł z tym balonem,napewno wyprobuje:)

przed chwila chcialam podac zelazo ferrum lek dosutnie i wszystko wyladowało na ciuszkach.jednak podawanie cos doustnie takim malym szkrabom łyzeczka to zły pomysl.musze kupic strzykawke:)
musze sie jeszcze pochwalic ze moje male szkraby waza jeden 4kg a drugi 4 z malutkim haczykiem.male głodomorki z nich.:-)

olis teraz widze ze maja 62 wiec musze sie zastanowic:)

Ostatnia edycja:
Moje sie w tych kombinezonach tez topia ale nie bede co miesiac kupowa nowych. Chociaz widzac jak rosna moje mlode to watpie zeby wystarczyly do wczesnej wiosny, od jakiegos czasu mamy ciuszki na 68, 56 i niektore 62 juz dawno spakowane i schowane dla potomnych.

reklama
No ja też kilka razy kupiłam im jakieś pierdoły, ale po chwili lądowały w kącie, najlepsze są mamine miski :-D
kupiłam im balony, ale sama nadmuchałam, bo skad tu wziąc z helem jak nie ma żadnego festynu. :baffled:
Można sanki połączyć, ale to już bedzie frajda dla troche większych, a dla takich maluchów to takie lepsze, bynajmniej ja nie kupie, bo u nas różnie z tym sniegiem, m zrobi sam, przynajmniej wytrzymają charce i kuligi. :szok:

Do góry