reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

no wlasnie je strasznie lapczywie i duzo. Tez tak mysle. poobserwuje go dzis. Juz tak mial w sumie z 4 razy jakies 2 tyg temu tez jak sie najadl strasznie duzo i mu sie nie odbilo dobrze. kurcze jak nie jeden to drugi. Tomek tez ma problemy brzuszkowe ale od wczoraj zamiast sab simplexu daje mu lefax i zobaczymy. Po pierwsze bardziej wydajny jest bo daje jedna krople a nie 15 no i latwiej sie go dozuje. A poki co maly sie nie prezy, wiec moze bedzie ok. Oby bo juz swira dostaje. Wczoraj darli sie 7 godzin!!! tylko raczki i spanie na raczkach albo ze mna w lozku i nie ma innej opcji. co ich klade do wozka(bo tam spia) to darcie straszne. masakra normalnie. Ostatnio pani doktor stwierdzila ze to takie charakterki i ze nic im nie jest.

reklama
Matko! 7 gozin, ja bym ześwirowała. Czasem moje jak drą się z pół godziny to ja sobie w duchu powtarzam "Nie denerwuj się" :)

U nas noc nawet. Małe oczywiścei przed 19 już dały o sobie znać. Majka na koniec dostała histeriii - w łóżeczku zaczęła się rzucać a potem klęknęła, złapała się poręczy i płakała z gilami do pasa :) Zasnęły o 19 i wstały na jedzenie o 4. Głównie Julka, Maja może z pół godziny by wytrzymala ale już jej dałam (wiem że nie powinnam ale po 5 dzwoni budzik mężowi i z samolubstwa żeby pospać dałam jej porcję). Wstały za to dziś o 6.40!!! Hurra.

Ja mam za to taki problem z nimi, że one ostatnią porcję muszą dostać przed spaniem czyli po kąpieli. Próboiwałam je oduczyć tego nawyku z niemowlęctwa ale ona zaraz się śpiące robią i nie dadzą się wykąpać. Wieczorny posiłek jest butelkowy ale co będzie jak bedą jeśc łyżeczką. Ubrudzą się całe!

Lecę bo Majek już tak "ma ma" swoje mówi i marudzi od dłuższego czasu. :)

Jedynka obserwuj kupki tez bo teraz ten cholerny wirus panuje i moze zlapal..wymioty to jeden z objawow..

Yenefer u nas lepiej troche ale kupki dalej jakies rzadsze, juz 6-ty dzien:/ ale katarek przechodzi. Dalej siedzimy w domu. Ale nie jest zle. Male bawia sie godzinami same ze soba. Wiec ja tez mam juz duzo lzej.

IWS a co byś chaiala zeby zasyopialy po kapieli? Ja nawet nie mysle o zamianie bo one po kapieli to sa pobudzone. A mleko na nos moga dostawac nawet jak beda juz duze. ja chodzialam do zerowki i ciaglam butle.

U mnie ma Kamil. Narazie ja się męczę i nie jem nabiału.
A jak się u nich pokazała ta skaza? Kiedy im przeszło? Mam nadzieje że Kamilowi przejdzie tak szybko jak twoim.

Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczynki, my dzis bylismy na wizycie bo chlopaki maja katar, ale naszczescie to tlyko katarek, przy okazji wazenie, waza 4600 i 4700 g i mierza 55 cm dlugosci :) pani lekarka powiedziala ze ladnie rosna i wogole ze super, ja padam z nog bo moje potworki po powrocie od lekrza daja popalic, luca to przeszedl samego siebie 2 godziny jak placze, juz mu dalam jesc, pic, przebralam, wszytsko i uspkoja sie tylko na rekach..nie moge go jedak nosic nosic caly czas, co ja mam zrobic? tesciowa mowi ze musze przeczekac ten placz a mnie normalnie zal serce sciska bo momentami kwiczy jak zazynany prosiak :)

Do góry