reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

hej dziewczyny:)
jak sie ciesze ze moge do rozpakowanych mamus dołączyc nareszcie.mamy sie dobrze.jestesmy w domku od nd i moje maluszki jak na razie bardzo grzeczni.mam do was pytanie dziewczyny czy dopajałyscie swoje maluszki w tym wieku?moje maja tydzien i sie zastanawiam czy cos oprocz mleka tzn wode przegotowana lub koper włoski lub rumianek dawałyscie do picia??moi chłopcy po jedzeniu maja czkawke czesto i tak sie zastanawiam własnie czy moze im dawac cos do picia jeszcze?
fotki wstawie niebawem
pozdrawiam:):-)

reklama
Witaj Justeella! Jeszcze raz gratulacje dla Ciebie i męża! Witajcie chłopcy na świecie!

Jak karmisz swoje maleństwa? Jeżeli karmisz piersią to dopajanie nie jest konieczne, bo mleczko na samym początku jest bardziej "wodniste" i dzieci zaspokajają pragnienie. Ja karmiłam pół na pół i nie dopajałam dziewczyn. Pierwsze picie (herbatkę ułatwiającą trawienie Hippa) dałam im po skończonym miesiącu. Jednak moje w ogóle nie chciały pić. Dopiero od niedawna piją chętnie herbatkę.
Czekamy na fotki i inny suwaczek ;)

Justella yenefer ma racje
Ja dopajałam wodą z glukozą (przegotowanym cukrem), w szpitalu tez dostawaly glukoze, dawalm i tak z tego wzgledu ze byly male, malo jadly i chcialam żeby picie było kaloryczne. A z herbatką koperkowa taką po 1 tyg.

hej Dziewczyny!
powiedzcie skad sciagnac ten odgłos suszarki albo odkurzacza?:)
bo ja dysponuje tylko e-mule i itunes a reszte nie wiem jak obsługiwac...
jak cos bede puszczac to albo z kompa i itunes'a albo z ipoda.a na tym moim programie nie ma ani mp3 po polsku jak wpisuje ani po angielsku:(.

cześć
u mnie dzisiaj znowu sajgon. Wkońcu chłopaki śpią.
Dzisiaj byliśmy na szczepieniu na wzwb. Ważą już 7400 i 7750. U lekarza nawet trageii nie było. Chłopaki dobrze znieśli szczepionki. W czwartek badanie krwi; ciekawe czy jest poprawa u Michałka odnośnie anemii. Mam nadzieje że tak.
No ale w domu raz jeden raz drugi dawał czadu. Naszczęście teraz jest spokój.
Ciekawe ile razy będę musiała dzisiaj wstawać. Tamtej nocy było fatalnie po trzy razy do każdego. A Michałek już budził się jeden raz a tu znowu zmiana. Mam nadzieje że to tylko jednorazowo.
Kładę się już bo nie wiadomo co człowieka czeka.
Pozdrawiam nową mamuśkę i gratuluję.

Paulinka
ticker.php

Ostatnia edycja:
ja na szybko, bo robota czeka.

Gosia u mnie nie jest już tak źle, mlody i śmiac się potrafi, rano budzi się i słodkie oczy robi, kto by pomyślał, że tak w nocy krzyczał. Z sił opadłam i daje mu jeść po prostu, wczoraj o dziwo obudzilsię o północy nie o 23 ;) a drugi raz o 5. moze powoli dojdzie do normy, ja liczę na to że może się poprawi jak będzie jadł w dzień więcej posiłko łyżeczkowych, wlaśnie poszukuję kaszki ryżowej z dynią z Nestle, pszennej mi jeszcze pediatra nie kazała dawać. NO i ja nie daję normalnefgo mleka więc wszelkie mleczno-jakieśtam odpadaja...Póki co kupiłam z bananem, może to będą mogły jeść.

ayla, już wcześniej miałam ten link podesłać:
Baby Sleep Noise : Downloads Page proszę bardzo. WIdzę że się sumiennie przygotowujesz do wszelkich wyzwań :D

justella, witaj z maluchami. czekamy na zdjęcia :)

poranne dzień dobry dla wszystkich mam!
Dziewczynki jak tak czytam o waszych maluszkach to stwierdzam ze mam święte dzieci. Moje niunie nie dość ze przesypiają całą noc to w dzień są bardzo spokojne, zajmują się sobą, bawią się. Rozkładam im taki plac zabaw na podłodze i potrafią tak leżeć i leżeć. Coś tam gadają do siebie, wyrywają sobie zabawki. Ulubioną zabawką jest pilot od telewizora. Musiałam skombinować stary, popsuty, bo żadne zabawkowe nie pasowały. Wyszorowałam go i mają teraz swój prawdziwy.
Wczoraj poszliśmy na całość i po kąpieli położyliśmy je od razu do łóżeczka (bez bujania, bo zawsze były usypiane w bujaczkach). Zasnęły tak ładnie i szybko że byłam w szoku.

Gosia i onna mam nadzieję że już czas krzyków kończy się niepowrotnie i wreszcie odetchniecie! Życzę wam tego z całego serca!

zoska współczuję tego nocnego wstawania. Może coś im nie pasowało po szczepieniu, albo mają np za ciepło w pokoju? U nas jest w nocy 19 stopni w pokoju. Moja mama mówi że za zimno, ale dziewczynki od samego początku śpią w takiej temperaturze, a pediatra powiedziała że jest to idealna temperatura.

I jeszcze mam pytanie: Czy któraś z Was stosuje inne mleczko niż Bebilon?? Ja przymierzam się do zmiany bo odkąd zmieniłam na Bebilon2 w ogóle nie chcą jeść mleka...:(

dzxiewczyny mam problem. Macius wymiotuje... kurcze wczoraj wieczorem i teraz rano. w nocy jadl i bylo ok. Dodam ze je duzo i non stop jest glodny. Wypija okolo 120ml. Czy mozliwe ze za duzo je i to dlatego?chyba pojde z nim do lekarza jak sie to jeszcze powtorzy dzis. strasznie sie matrwie.

reklama
Ciągle wymiotuje? Czy tylko jakiś czas po jedzeniu, a potem jest spokój?
Są dwie opcje, albo złapał jakiegoś sezonowego wirusa i biedak jest chory, albo zbyt dużo i łapczywie je i jego mały żołądeczek nie wyrabia. Z moich dziewczyn też kilka razy chlusnęło, ale to było ewidentnie z przejedzenia.
Dla własnego spokoju lepiej udaj się do lekarza.

Do góry