reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Hej

A ja dziś jestem wyspana! No mozna tak powiedzieć ale 3 godz snu pod rząd to jest to czego mi trzeba bylo.

Co prawda do 12 była walka z darciuszkami, pierwszy raz cos takiego miały już każdemu ręce wysiadały oby to nie kolki wrrr może nie, potem maz sie zlitował i nie budził mnie tylko z teściową je nakarmili, oczywiście jak wstałam co mi z cycków kapało ale spanie ważniejsze hehe

Na spalanie pokarmu dobra jest jeszcze szałwia ale to trzeba dość fługo pić,

My już po 2 tyg byliśmy na zakupach we 4 tylko że takie maluchy to w wózku spały więc problemu nie było, no może taki żeby znaleźć wyjście ze sklepu bo przez kasy to niet,

Dziś bąble grzeczne, nawet posprzątałam, miłego dnia

reklama
Dziewczyny,widzę ze pomału sie docieracie i już coraz lepiej Wam z maluchami idzie:)napawa optymizmem:)
czy któras z Was ma może taką owieczke z imitującym biciem serduszka?
podobno bardzo uspokaja dziecko i pomaga szybko zasnac,a przy dwójce to by było pomocne chyba...i jak tak czytam o Waszych perypetiach to mi sie od razu ta owca kiwa przed oczami:)

Ayla - my się kiedyś zastanawialiśmy ale dla dwójki to był wydatek a nie wiadomo czy się sprawdzi. My mamy koniki morskie fisher price co brzuszek świeci i gra melodyjka cichutko. Fajne jak się o tym czyta... nietrafiony zakup zupełnie. Teraz jak są większe to same naciskają ten brzuszek i go gryzą bo jest z silikonu. U nas uspokajaczem była suszarka.mp3 :)

Ja jestem posiadaczką dwóch owieczek Stella :) tzn moje córki są posiadaczkami. Powiem Wam że fajnie wyglądają, bicie serduszka przypomina mi KTG, do tej pory śpią z dziewczynkami. Czy działają? Sama nie wiem. Chyba bardziej reagowały na suszarkę. Aczkolwiek rytmiczne uderzenia serduszka działają uspokajająco i nasennie, nawet na mnie :)))

Ja jestem posiadaczką dwóch owieczek Stella :) tzn moje córki są posiadaczkami. Powiem Wam że fajnie wyglądają, bicie serduszka przypomina mi KTG, do tej pory śpią z dziewczynkami. Czy działają? Sama nie wiem. Chyba bardziej reagowały na suszarkę. Aczkolwiek rytmiczne uderzenia serduszka działają uspokajająco i nasennie, nawet na mnie :)))

To może trzeba było zainwestować? :)

dla siebie czy dla dziewczynek??
Ja z zasypianiem nie mam najmniejszych kłopotów, padam na rujek koło 21 hihihihi

Jak zwał, tak zwał... :)

Problemy z zasypianiem w naszym domu mają tylko dziewczyny :) Ja koło 21 to sie przenoszę w inny stan świadomości a mojego męża w nocy nawet bomba by nie obudziła - dlatego w nocy wstaję ja. Zanim on po próbach dobudzenia go dojdzie do siebie to już małe z głodu by umarły :) Wybaczam mu to jednak... i drepczę. Ciekawe ile jeszcze bedą tak wołać po nocach. :)

reklama
Do góry