reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Gieniek fajnie może się spotkamy :-) też wybieraliśmy między Zante i Rodos. Z hotelami to koszmar jakiś!!! Większość nie przyjmuje rodzin z tak małymi dziećmi!!! Właściwie tylko GRECOS miał dla nas ofertę i z niego zarezerwowaliśmy - Hotel Caretta Star - Kalamaki - Zakynthos - Grecja - Grecos - Wielkie greckie wakacje! Kefalonia, Lefkada, Chalkidiki, Kreta, Rodos, Kofru, Kos, Zakynthos hotel CARETTA STAR. W cenie ma pokoje rodzinne. Wcześniej wybraliśmy inny hotel z tego kompleksu przy samym morzu ale jak się zoreintowali ile dzieci mamy to odmówili przyjęcia!!! no masakra jakaś! Poszukaj w tym biurze, było tanio i w miarę sensownie... zobacz jeszcze jeden z tego kompleksu, też z pokojami rodzinnymi czyli ten - Hotel Caretta Beach Resort & Waterpark - Kalamaki - Zakynthos - Grecja - Grecos - Wielkie greckie wakacje! Kefalonia, Lefkada, Chalkidiki, Kreta, Rodos, Kofru, Kos, Zakynthos

niuleczka a mówiłaś pediatrze o tych nocnych kłopotach??? ja podawałam moim preparat EYE Q i Tosia po 2-3 tyg nagle zaczęła spać jak człowiek! max 1 pobudka!a były 2-3. Gabrysia nie wzruszył ale właśnie pediatra przepisała mu Hydroksyzynę i jemu pomogła. On budził się też 2-3 razy bez celu i przyzwyczajenia a tak był bardziej zaspany i zaczął te pobudki przesypiać. Teraz budzi się max 1 raz, zabieram go do łóżka i śpi do rana. Lekarka mówiłą nam że takie nocne wybudzanie też nie działa dobrze na dzieci że są niewyspane i rozdrażnione i że warto chociaż spróbować temu zadziałać;-) i rzeczywiście są bardziej wyspane teraz...

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć!moje robaki co prawda wczoraj skończyły 9 miesięcy i jeszcze się nie przenoszę do Was ale podczytuję Was i widzę ciekawy temat.Pikka te środki o których piszesz,które pomagają w przesypianiu nocy mnie zaciekawiły.Możesz napisać o tym coś więcej,to na receptę czy jak?ja od kilku tygodni prawie nie śpię,maluchy budzą sie po kilkanaście razy,jak się obudzą ok 1-2 w nocy to tylko marudzą albo chcą się bawić i tylko w wózku usypiają i tak śpią bo inaczej się nie da.ja już nie wyrabiam.Będziemy niedługo w pl i jeśli to na receptę to moglabym pójść do pediatry i moze mi przepisze.POMOCY!

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

pikka - nie mowiłam pediatrze ale chyba się zdecyduję i poprosze o jakis ratunek bo to chyba nienormalne zeby tak duże dzieci się tyle razy w nocy budziły....:baffled: Wczoraj nawet w ciągu dnia zabrałam im drzemkę to i tak poszli późno spac no i tak od 2 juz były pobudki:angry:
A te lekarstwa się daje cały czas? czy jakos doraźnie? czy np na początku kilka nocy?

niuleczka dawałam hydroksyzynę przez jakiś czas, tak ze dwa tygodnie.Zaczął Gabryś spać jak człowiek i przestałam. Nie od razu po pierwszej nocy ale po kilku :tak: Tak żeby zdążył zapomnieć że ma się budzić co 3 godziny :-)Eye q ponad miesiąc ale to nie lek tylko kwasy omega z ryb i olej z wiesiołka więc można dawać cały czas, ja bym dawała bo to na rozwój układu nerwowego dobrze dzieła tylko drogie cholerstwo- jakoś 40 zł za buteleczkę:crazy:

multimama można zacząć od EYE Q bo to bezpieczne na pewno i zdrowe. Nie zaszkodzi... Ja ukradłam pomysł od mam wcześniaków bo bardzo zachwalały. A hydroksyzyna jest na receptę i ma lekkie działanie nasenne i uspokajające. ALe na prawdę lekkie bo z nóg nie zwalała;-) Podawałam jak pisałąm ze dwa tygodnie i później czasem dorażnie w razie awarii ale sporadycznie.

Witajcie

Ale durna majówka. Czy u Was też taka pogoda do d...py? Masakra :wściekła/y: Córka miała mieć występ na festynie i odwołany z powodu pogody, Iga cały dzień fochy z tego powodu, bliźniaki dostają do głowy w domu. Dobrze że już jutro niedziela. Od poniedziałku córka wróci do przedszkola, mąż do pracy i będę mieć święty spokój :-D:-D

Zakupiłam nowy pojazd BJ city select, wcześniej miałam tfk i uważałam że to fajny pojazd, ale ten jest po prostu mega.

Co do spania to Wam nie pomogę bo odpukać nie mamy z tym problemu. Wiem tylko że hydroksyzyna faktycznie doraźnie może pomóc.

Pikka dzięki!A powiedz mi czy to Eye q naprawdę działa i widać różnicę w spaniu?

Sent from my RM-941_eu_euro1_224 using Tapatalk

U nas spanie takie średnie - czorty budzą się koło 2-4 i wskakują do naszego łóżka, a zazwyczaj koło 5 domagają się cycka;-) Pikka a Tobie kiedy udało się odstawić maluchy od cyca? My w drugi dzień świąt zaliczyliśmy przymusową izolację szpitalną:-( Rota, zapalenie oskrzeli i podejrzenie zapalenia płuc u Maćka, a Zuzia zapalenie oskrzeli w domu:-( normalnie chorobowa masakra. W poniedziałek mamy kontrolę pochorobową - ciekawe czy młodzi wrócą do żłoba

Oj dziewczyny macie się z tymi maluszkami w nocy,
Bojka gratuluję nowej fury
No faktycznie pogoda nie dopisała ,my wczoraj zrobiliśmy mały wypadzik na cały dzień nad morze,przyjechalismy tak zmęczeni że masakra,niewiem co to będzie jak pojedziemy na tydzień

My byliśmy nad morzem już w zeszłym roku we wrześniu. Piękna pogoda nam siè trafiła, młodzi jedli cyca na plaży i przy szumie morza super spali, więc to była bajka. W tym roku też się wybieramy, ale spodziewam się, że tak różowo może już nie być ;-)

reklama
multimama na niektóre dzieci działa, u nas w 50 % ;-) Tosia zaczęła spać. z 3 pobudek nagle zrobiła się jedna. A nigdy w życiu przez całe swoje 1,5 roczne życie się jej to nie zdarzyło więc myślę że to zasługa tego;-) Gabrysiowi nie pomógł. Pediatra mówiła że może ona miała niedobory tych składników dlatego taki efekt. JA bym wtedy juz duszę diabłu zaprzedała żeby było lepiej więc myślę że warto spróbować, choć tą jedną butelkę.

lilionka haha prawie jak u nas niedawno :-) przed rokiem odstawiliśmy dziennego cyca, później wieczornego do snu, a kilka miesięcy temu dopiero nocnego. Niestety z tym było najtrudniej bo maluchy za nic w świecie butli nie chcieli w zamian i generalnie nie chcieli nic prócz cyca. Z racji że nic nie pomagało a ja drastycznych metod nie uznaję to próbowałam za pomocą tych wszystkich syropków. I dopiero tak daliśmy rade. Maluchy mieli jakieś 1,5 roku. No i z racji że butla nie pomagała to musiałam ich na rękach usypiać w nocy, ale to wszstko dopiero wtedy kiedy budziły się tylko raz w nocy bo z 2-3 razami to bym nie spała wcale. Po tyg. było ok! powodzenia :):tak:

Do góry