reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

gieniek my wyjeżdżamy z naszą trójcą 16 maja właśnie do Grecji, na Zakynthos;-) szczerze to jestem przerażona tym wyjazdem albo raczej wyprawą i bardziej się tym stresuje niż cieszę ale trudno decyzja zapadła.Robimy to dla starszego synka bo prosił o wakacje nad morzem już od dwóch lat... Więc powiem Ci jak było dopiero jak wrócimy czyli 23 maja;-)

reklama
mati84- to szykuje Wam się świetny wyjazd urodzinkowo-wypoczynkowy, jedziecie sami,czy bierzecie kogoś do pomocy? Takie prawie dwulatki wyobrażam sobie,że są bardziej rozumne i posłuszne niż 16 miesięczne choć mogę się mylić:-) mój synek zrobił się tak bardzo tatusiowy,że jak ma do wyboru mnie lub tatę to zawsze wybiera tatę, jak tylko usłyszy,że wchodzi to leci,że aż się potyka i krzyczy tati tati a jak ja wchodzę to totalna olewka lub odwróci się w moją stronę uśmiechnie i dalej bawi. Przy każdym wyjściu mojego męża z domu jest totalna rozpacz okropny płacz rzucanie się na podłogę nawet mi trudno go uspokoić a jak próbuje ktoś typu babcia, niania to się nie da odpycha je i jeszcze gorzej lamentuje..Nie to,że mamy nianię na stałe tylko ,co któryś weekend bierzemy taką młodą dziewczynę i sami wychodzimy sobie z domu-to naprawdę wiele daje,żeby nie zwariować.

Pikka- to jest szansa,że się spotkamy:) bo my też wyjeżdżamy w podobnym terminie chyba 17.05 i również rozważamy Zakynthos, Kos lub Rodos. Macie jakiś fajny hotel na Zakynthosie? Ja szukam pokoi rodzinnych z 2 wydzielonymi pomieszczeniami salon i sypialnia oddzielnie,bo już byliśmy w zeszłe wakacje co prawda w Polsce w różnych hotelach w 1 pokoju i był to dramat! Człowiek bał się wstać na siku w nocy,żeby dzieci nie obudzić :( Jeśli Twój hotel ma pokoje rodzinne to daj mi szybko namiary:tak:,bo najbardziej ten Zakynthos właśnie nam pasuje,ale jak sprawdzałam to na Kosie jest kilka hoteli spełniających warunki przyjęcia nas z 2 małych dzieci, Biuro Itaka to w ogóle nas odrzuciło,że nie mają dla nas żadnej oferty i że odkąd tam pracują to tylko mieli 2 zapytania o wyjazd z bliźniakami w takim wieku:szok:

Gieniek, super ze maly postepy juz robi! A tak sie martwilas!

My to na wakacje tylko lokalnie moze sie wybierzemy, 1,5h samochodem w gory choc i to stoi pod znakiem zapytania bo z mezem slabo sie dogadujemy ostatnio(przez pare lat to ostanio juz trwa!;-) i jak pomysle bysmy mieli byc razem 24/7,to mnie skreca!

Gieniek - super, że synek robi tak duże postępy. z Twoja pomoca na pewno szybko nadrobi braki i wszystko dobrze sie skończy i fajnie, że Wam sie zaczyna ukladać rodzinnie i finanansowo.
Ja bym sie póki co nie odważyła na wyjazd zagraniczny. Ale ja mam wyjątkowe egzemplarze:-D, poza tym bałabym sie jakis lokalnych chorób, bakterii i konieczności korzystania z usług szpitalnych. Hitem było jak bylismy kiedyś w Egipcie w lipcu i byli ludzie z 3 miesięcznym niemowlęciem:szok:, chyba nie musze mówić jaka była temp. powietrza, wszędzie klima, woda niezdatna do picia nawet po przegotowaniu itd
mati - udanego wyjazdu dla Was.
My jedziemy na tydzień w lipcu do Władysławowa i zabieramy moja mame żeby czasem móc wieczorem skoczyć z mężem na piwko na plażę SAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-) Jada jeszcze nasi znajomi z dwójką dzieci 3l i 5 m-cy tez z babcią więc może wspólnie tez poimprezujemy troche jak za dawnych (prawie) czasów.
W zeszlym roku bylismy sami i szczerze umęczylam sie jak nigdy ale jak pisałam ja mam wyjątkowe egzemplarze, usypianie na rękach wtedy było, noce zarwane, nie chodzili dobrze więc po wyjeciu z wózka szorowali chodniki itd no cięzko było.

A u nas noce kiepskie ale to już norma....Kuba potrafi nie spac od 3-6 np i tak łazi gada popłakuje i nie pytajcie o co mu chodzi bo pojęcia nie mam, Olek czasem sie budzi z 5-7 razy i wyje ale to raczej przez sen jest. Ja nie wiem czy jemu cos sie śni czy o co kaman tym dzieciom. Chodza spac teraz o 22 więc wieczorów juz nie mam, meczy mnie to strasznie.
Jedyne co dobre to śpia juz na dużych łóżkach, przyzwyczaili sie już, wiedzą które wyro czyje i juz sie tak nie jaraja tym, że moga swobodnie wyjśc bo przez pierwsze 3 wieczory to chodzili spac przed północą bo w kólko wchodzili i schodzili i łazili po całym mieszkaniu.

Doswiadczone mamusie mam do Was pytanko:) kiedy Wasze pociechy przespaly pierwszy raz wiekszosc nocy? bo ja narazie radze sobie w ten sposob ze jak jeden obudzi sie do karmienia to karmie potem nawet na spiaco tego drugiego wiadomo zeby miec troszke czasu na sen pozniej( chyba kazda mama blizniat mnie rozumie co to za piekny stan przespac bez przepudzenia ciagiem 3 godz:) ) jak to bylo z waszymi pociechami? karmilyscie drugiego mimo ze sie jeszcze nie budzil?

reklama
Do góry