reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Mati - no najgorsze jak nie ma objawów, trzymajcie się i oby tym razem leki pomogły, szkoda, że musicie kisić się w chacie:baffled:
Oznajmiam wszem i wobec, ze moje dzieci dziś przespały cała noc tadammmmmm, do 6 rano, potem jeszcze meczko i do 7 spali jeszcze - jestem w szoku!!!!!!!!!!!!!:szok: Ale wczoraj tez cały dzień w żłobku byli więc sobie i popłakali i sie pobawili no i krótko spali więc pewnie dlatego ale dla mnie to rozkosz, od 4-5 już sie budziłam z przyzwyczajenia i byłam zdziwiona, że w łóżeczkach cisza.

Przymierzam sie do kupna łóżek juz takich większych, chce kupic takie Łóżko NEO N20S 180/90 SZUFLADA MATERAC wysyłka 48h (4060348061) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. to zielone bo będzie nam pasowało do wystroju. Poza tym ta barierka boczna jest wyjmowana i w dzień mozna usunąć, a na noc załozyć w dowolnym położeniu, np na środku łózka. Ciekawe czy będa chcieli w nich spać:confused: no i nie będzie stabilizacji tzn będa mogli wyłazić i tez sie zastanawiam jak to będzie, szczególnie podczas usypiania.
A wy juz kupujecie większe łózka?

reklama
no i musi być szuflada, żeby pochować pościel czy zabawki, te autka co kiedys linkowałam nie mają i to je zdyskwalifikowało, no i były za duże trochę, bo wiele elementów tam niepotzrebnie wystaje, a ja salonów nie mam niestety na takie bajery.

Milenka ma juz sie dzis o wiele lepiej tzn nie kaszle wcale , ogolnie to wsumie zadnych objawów nie miala, poprostu taki antybiotyk jak amotaks na nią nie działa w porownaniu do tego co dostawala w zeszlym roku w szpitalach, do czwartku mamy antybiotyk wiec jakoś sie przemeczymy
Niuleczka wlasnie szukam lozeczek dla maluchow, te twoje super ale za drogie jak dla mnie, coprawda czekamy na kase za dzieciaki mowie o uldze chyba ok 2200zl ale wydatkow mamy sporo

No moze nie są najtańsze ale mają to co musza mieć moje łózeczka, a na allegro to były jedne z tańszych z szufladami i materacem. mój mąż handlowiec bedzie dzwonił i negocjował:tak:, moze przy dwóch sztukach będzie taniej i poza allegro zobaczymy. Jesli dla Ciebie np szuflada jest zbędna to sa tez takie i wtedy sa tańsze. Trzeba niestety pomyślec jeszcze o nowej pościeli kołdry, poduszki, poszwy, prześcieradła - wszystko x2, a prześcieradła to nawet i 4 by sie przydały:baffled:
Ja to bym dzieciom nieba uchyliła ale fakt, kosztuja nas gady dużo:baffled:

aaa i trzeba patrzeć na nośność stelaża, bo te co linkowałam maja udźwig do 90kg, dla mnie to ważne jakbym musiał z kórymś spać.iektóre maja udźwig do 60kg. Biore też materaz na 90cm, bo 80cm to jednak troche mało, no i dł. 180cm zeby w razie potrzeby spać z nimi. Mam nadzieję, że starcza na długo i że będa w miare porządne.

Ostatnia edycja:
Niuleczka ja niestety w pierwszej kolejnosci musze patrzec na wymiary bo dzieciaki jeszcze dlugo beda miec razem pokoj a niestety ten pokoj jest naprawde bardzo maly, i tak juz zamienilismy sie pokojami bo sypialnia nasza jeszcze mniejsza

Lola domki sa piekne, no w tym roku jedziemy do Trójmiasta ale kto wie , moze za rok Łeba
My juz zdrowi, no Miłosz jeszcze zaczoll kaszlec, ale poki co nic zlego sie nie dzieje, syrop i inhalacje pomagają, jutro kontrola wiec zobaczymy, dziewczyny dzis jade siebie obkupic, jak ja to uuwielbiam:-)
A to moi pomocnicy na dzialeczce 20140329_173830.jpg20140329_172833.jpg20140329_151729.jpg jeszcze o tej porze nic nie kwitnie ale juz niedlugo bedzie kolorowo

Załączniki

• 20140329_173830.jpg
    20140329_173830.jpg
    39,1 KB · Wyświetleń: 57
  • 20140329_172833.jpg
    20140329_172833.jpg
    42,9 KB · Wyświetleń: 54
  • 20140329_151729.jpg
    20140329_151729.jpg
    44,8 KB · Wyświetleń: 58
Sliczni pomocnicy Mati!
Moi tez chetni do pomocy. Wczoraj chcialam odkurzac to mi Cianek z reki odkurzacz wytargal i stoi z wlaczona rura i 'odkurza'. Mysle niech sie bawi to ja co innego zrobie ale gdzie, chcial bym na niego patrzyla bo inaczej krzyk a braciszkowi nawet kabla nie pozwolil dotknac. Och te dwulatki!

Wczoraj do glowy ze soba dostawalismy bo padalo i cale popoludnie w domu. Ja na prawde podziwiam te z was co nie maja/nie mialy jak wychodzic z domu, dla mnie to kleska!

cailina - Ty nam tu nie o odkurzaczu tylko o tym swoim nowym domu opowiadaj! :-D Juz na swoim?, jak samopoczucie, wsystko zrobine czy jestescie w toku?

Lola - super, te domki, ładnie urządzone, rozumiem, że to Twoja ręka?;-)

A my po 3 dniach w żłobie juz z gilem, załamac sie idzie normalnie. Trzymałam ich prawie 2 m-ce w domu, i nic to zmieniło:baffled: Dzis zamówiłam inhalator, rozumiem, ze bez recepty tylko sól fizjologiczna wchodzi w grę? a cos na katar może ?

reklama
Dziewczyny przygarniecie mnie??? Moje bąble już skończyły rok więc pora zmienić forum, co prawda ostatni nie udzielałam się za dużo bo czasu brak na wszystko.

Niuleczka - jeśli mogę coś podpowiedzieć w sprawie łóżka to szuflada oczywiście rzecz oczywista, ale moim zdaniem lepiej sprawdzi się takie łóżko które ma dwie szuflady pod spodem. Moja córka ma właśnie takie i w jednej trzymam pościel a w drugiej ma miejsce na zabawki, a łóżko w ogóle jest takie, że można zrobić z niego piętrowe.

Lola - domki super:)

Mam pytanie czy któraś z Was ma wózek baby jogger city select bo zamierzam taki kupić tylko jak go oglądałam w sklepie to wydaje mi się strasznie sztywny i nie wiem czy to tylko moje odczucie takie czy rzeczywiście jest taki.

Mati - pomocnicy super, moja Lenka dziś na działce to chciała wyrywać kwiatki.

Do góry