reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze fasolki w kadrze :)

reklama
bylam dzisiaj na wizycie, bo mialam jakies dziwne skurcze i bole...
okazalo sie, ze wszystko jest ok i wg mojej gin ciaza pieknie sie rozwija...
no i widzialam naszego szkraba na chwilke, zebym byla spokojna - ale machal/a nogami..a jakie dlugie je ma ;)
niestety tym razem nie dostalam zdjecia, bo to takie wlasnie krociutkie usg bylo :)

Melanie wiem juz czemu moja ginka tak mowi z ta plcia - ona po prostu robi w trakcie ciazy 3 odplatne usg, ktore wymagaja od niej zaangazowania - tj. w 12tc gdy bada przeziernosc, 23tc gdy bada organy i wlasnie plec i jakos jeszcze pod koniec ciazy. :) przy kazdej wizycie natomiast robi usg dla spokoju rodzicow tylko po to, by im pokazac, ze dzidzius ladnie fika, sa ta takie minutowe usg i za nie nigdy nie bierze pieniazkow. dlatego jak bedzie badac plec to nas za to skasuje i robi to standardowo wlasnie po 20tc ;D

Tez bym chciala sie pochwalic ale nie dostalam zdjatka USG i nawet nie odwrocil do mnie monitora poza tym bylo to juz jakies 2 miesiace temu boje sie poprosic o nastepne badanie USG :szok: bo lekarz nie jest sympatyczny i niechetnie robi USG:baffled: Zapewne jak bym zaplacila to odrazu by mi zrobil:confused: A przeciez aparty do robienia USG sa dla nas przyszlych mam to tylko w Polsce wszyscy sa tak pazerni na pieniazki:sick: Powiedzcie czy w 16 tygodniu ciazy mozna zobaczyc plec dziecka???Pozdrawiam:-p

Monisiek20 jeśli ten lekarz jest mało przyjemny i niesympatyczny to warto go zmienić! Ja chodzę do lekarza który wszystko mi dokładnie tłumaczy, jest sympatyczny, miły i nie zbywa kobiety:-) ale to co miesiąc kosztuje mnie 50 zł:-( bo chodzę do niego prywatnie ale moja koleżanka chodziła do przychodni w której przyjmuje i też była bardzo zadowolona:-)
Jęsli chodzi o płeć dziecka to w 16tc można już zobaczyć co będzie, moja dzidzia ostatnio skrzyżowała nóżki i nic nam nie pokazała:wściekła/y: a może to dziewczynka i zakłada nogę na nogę:laugh2: ale podobna warto poczekac do 20 tc bo wtedy lepiej widać

Ja nawet moge placic 50 zl kurcze zebym wiedziala ktory gin w 3Miescie jest dobry:sick: Moja przyjaciolka rodzi lada dzien i tez chodzila do tego co ja i nie jest zadowolona nie mam sie kogo poradzic w tej sprawie...:sick:

Monisiek20, już na innym wątku ci napisałam, że ja bym zmieniala ginekologa czym prędzej. Widzę, że chodzisz na NFZ - a tu często są przypadki właśnie takiego traktowania pacjentek niestety:baffled: